Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmak do Dynaudio Excite X16

modrzew47

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś miałem Pathosa Clasic One

dlaczego go sprzedales ??? Polecali mi ten wzmacniacz do dynkow w klubie dynaudio to super piec trudno go kupic w dobrej cenie uzywanego ale podobno warto czekac i polowac sam moze bede polowal na niego ale i tak musze cos kupic na przeczekanie zanim go trafie bo to polowanie moze dlugo trwac :-/

...Polecali mi ten wzmacniacz do dynkow w klubie dynaudio to super piec trudno go kupic w dobrej cenie uzywanego ale podobno warto czekac i polowac sam moze bede polowal na niego ale i tak musze cos kupic na przeczekanie zanim go trafie bo to polowanie moze dlugo trwac :-/

Nie spiesz się tak chłopie, bo wygląda jakbyś to jedno mega długie zdanie na jednym wydechu powiedział.

To tak na marginesie :)

A bez marginesu ;) to ja mam DM 2/7 z Caspianem M1 NG i jeżeli granie X16 brzmieniem znacząco nie odbiega od moich monitorów, to do 20m2 polecam te Excity.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

dlaczego go sprzedales ??? Polecali mi ten wzmacniacz do dynkow w klubie dynaudio to super piec trudno go kupic w dobrej cenie uzywanego ale podobno warto czekac i polowac sam moze bede polowal na niego ale i tak musze cos kupic na przeczekanie zanim go trafie bo to polowanie moze dlugo trwac :-/

Bo kupiłem wtedy lepszy,monosy EC-AW 180.To stara historia,sprzed 10 lat.

whiter1

A bez marginesu?W temacie.

No tak whiter1,tylko Excite 16 grają inaczej(o tym już było)to raczej inne brzmienie niż standardowe do tej pory prezentowane przez Dynaudio.Taką dużą wolnostojącą kolumną odbiegającą od tego standardowego brzmienia jest też model Sapphire.

A co sądzicie o Musical Fidelity David?7002359001.jpg

Toto gra w czystej klasie A.

Osobiście słucham ich z zestawem Creeka Evo, ale uważam, że najlepiej brzmią z Heed Obelisk w wersji z zasilaczem.

Hej,

mialem do tej pory contoury 1.1, contoury 1.4 a teraz focusy 140, kazde z nich graly z wieloma wzmakami, i tak w moim pokoju i z moimi uszami najlepiej graja focusy, potem male contoury a dopiero na koncu duze contoury.(pokoj 20m kw). przy czym najtansze contourki graly podobnie do focusow ale z velodyne subem 8inch.teraz wzmaki- najlepszy kontrolowany dol byl z simaudio i-5 oraz bat vk300se, nie patrzac na roznice klas i ceny,bo to kosmos! ale jesli mowimy o calym pasmie to dynki najlepiej graly i graja z manleyami- wczesniej ze stingrayem, a teraz z mahi. jednym slowem zalezy czego sie oczekuje od sprzetu- bo wg mnie nie da sie osiagnac wszystkiego-czyli super bas,super srednica i super wysokie, i jescze troche magii, chyba ze ma sie dedykowane pomieszczenie itd., ale jak ktos wiecej slucha wyrafinowanej muzyki to polecam lampe, natomiast wszelkie inne lomoty i pochodne to im mocniejszy piec tym lepiej.

pozdro

rs

ps.w salonie podobalo mi sie tez simaudio i 3.3-bardzo wydajny piec i udane poloaczenie z dynkami

Hej,

mialem do tej pory contoury 1.1, contoury 1.4 a teraz focusy 140, kazde z nich graly z wieloma wzmakami, i tak w moim pokoju i z moimi uszami najlepiej graja focusy, potem male contoury a dopiero na koncu duze contoury.(pokoj 20m kw). przy czym najtansze contourki graly podobnie do focusow ale z velodyne subem 8inch.teraz wzmaki- najlepszy kontrolowany dol byl z simaudio i-5 oraz bat vk300se, nie patrzac na roznice klas i ceny,bo to kosmos! ale jesli mowimy o calym pasmie to dynki najlepiej graly i graja z manleyami- wczesniej ze stingrayem, a teraz z mahi. jednym slowem zalezy czego sie oczekuje od sprzetu- bo wg mnie nie da sie osiagnac wszystkiego-czyli super bas,super srednica i super wysokie, i jescze troche magii, chyba ze ma sie dedykowane pomieszczenie itd., ale jak ktos wiecej slucha wyrafinowanej muzyki to polecam lampe, natomiast wszelkie inne lomoty i pochodne to im mocniejszy piec tym lepiej.

pozdro

rs

ps.w salonie podobalo mi sie tez simaudio i 3.3-bardzo wydajny piec i udane poloaczenie z dynkami

Dynki z lampą?Jestem ciekaw czy z tą zagra(kiedyś słuchałem tej integry...świetna)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oczywiście miałem ją na odsłuchu w innym mieszkaniu i z innymi kolumnami ale dźwiękowo było świetnie,jednak słychać było lekki brum.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najbardziej kołuje się do Musicala,tak mi się wydaje.Barwa i wypełnienie,świetny,głęboki bas i w miare czysta,nie wyostrzona góra pasuje do Excite jak ulał a do tego jeszcze wydajność prądowa,taka jak Dynki by chciały.

Wiesz co,Excite to inne granie z szybkim basem,jeśli tak można powiedzieć.Moje C-2 miały całkiem inny bas(to inna półka wiadomo),inny mają Fokusy i poprzednie modele a również Contoury.Nie mniej Musicalowi nic nie brakuje w tej kwestii.

Mam w tej chwili rogue magnum 99preamp, a mialem jakis czas temu do niego koncowke stereo90, dzwiek bardzo mocny,wydajny, i nic po za tym,nie wciagajacy, moze ja nie lubie kt88 bo kazdy manley wlacznie ze stingim gra o niebo lepiej, a za te same pieniadze. po za tym niewiarygodnie ciezka ta koncowka, preamp z reszta tez, mysle wlasnie o wymianie na manleya shrimpa ,ale czekam na uzywke,bo nowy to chora cena,

co do rogue audio to koniecznie trzeba posluchac, zwlaszcza uzywki sa w b dobrych cenach

moge powiedziec ,ze to takie tranzystorowe granie, ale wcale ten bas nie byl lepszy od tego z manleyow, a mahi robia co chca z tymi focusami.

pozdro

rs

Wiesz co,Excite to inne granie z szybkim basem,jeśli tak można powiedzieć.Moje C-2 miały całkiem inny bas(to inna półka wiadomo),inny mają Fokusy i poprzednie modele a również Contoury.Nie mniej Musicalowi nic nie brakuje w tej kwestii.

Wiadomo, że różne są preferencje, mi w niemodyfikowanych x16 brakowało właśnie głębokości i jeszcze większej szybkości basu. Woofer w excite to konstrukcja stricte do bass refleksu, stąd taki a nie inny bas na tle "klasycznych" dynaudio.

Ps. excite x16 mam już przeszło 2 lata:)

Wiadomo, że różne są preferencje, mi w niemodyfikowanych x16 brakowało właśnie głębokości i jeszcze większej szybkości basu. Woofer w excite to konstrukcja stricte do bass refleksu, stąd taki a nie inny bas na tle "klasycznych" dynaudio.

Ps. excite x16 mam już przeszło 2 lata:)

Ja grałem ponad dwa lata na Dynaudio C-2 a mimo to nie rozumiem co znaczy"klasycznych".Czyżby C-2 nie były klasyczne?

Musical Fidelity A1 ...i świetny bas....dobre, dobre.....

Arek do Dynaudio Excite Musical Fidelity A1?Coś ty dzisiaj jadł?To kolumny 4ohm-owe a A1 potrzebuje 8-ohm.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.