Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnia edycja płyty testowej

fadeover

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

>Fadeover

Ja mogę chętnie wpłacić pieniążki za testowy analog i inni pewnie też by to zrobili, tylko ILE ? Może przeliczysz koszty i określić rozsądną cenę ?

Pozdr.

Proszę bardzo -

Rozeszło się na forum ok 250 płyt CD. Zakładając ,że będzie tyle samo zamówień , co jest bardzo wątpliwe

koszt 1 płyty wyniósłby 102,7 złotego.

Obróbka dźwięku , mastering + master płyta +płyta matka 22000PLN.

Tłoczenie 1 płyty = 4,2$ ( zakładam kurs 3,5 dla uproszczenia)

Sporo!!!

>fadeover

Dziękuję za wiliczenia !

Czy to jest dużo ? W/g mnie nie :-)) Za płytę testową z HiFi News dałem dwa razy więcej, a ona nadaje się raczej wyłącznie do ustawienia wkładki ( nie ma nawet sygnału 1 kHz 0 dB ?? ). Dlatego proponuję może najpierw spóbować zebrać 250 zamówień ( może nawet mniej po przeliczeniu ceny ) i wtedy się okaże czy to się uda :-))

Ja mogę w każdej chwili pieniążki przesłać, bo choć płyty testowe cd nie są jakimś "loch ness" to analogowe to już inna bajka.

Pozdr.

>fadeover

Czy ja też mogę zapłacić przy odbiorze? Przyznam się, że już dwa razy nie wyrobiłem się na pocztę. Dzisiaj zaplanowałem wizytę na poczcie na Świętokrzyskiej, bo mają jak dla mnie normalne godziny pracy.8-))

Pozdrawiam.

PS

Za naszego rodzonego testowego analoga (dotychczas nie zakupiłem jeszcze żadnego vinyl-testu, a czas najwyższy) to bym zapłacił nawet więcej niż wyszło z wyliczenia.

Brob > Oczywiście , możesz odebrać u mnie.

Co do płyt winylowych to znalazłem dziś o wiele tańszego producenta płyt .

Wychodzi 50 PlN za płytę . Niestety , minimalny nakład to 300 sztuk.

Kto się deklaruje na zakup ?

Pal > Sądze ,że gdyby wszystko wypaliło , czyli znalazłoby sie 300 chętnych , to trzeba by było okroić wszystko

do 30 kilku minut. No i oczywiście zdjąć sygnały powyżej 18 kHz.

Ew. cos trzeba by było dodać , jakies specjalne sygnały do wkładek, regulacji ramienia itd .

Józwa pomóż !!

Ja też bym się pisał nawet na dwie sztuki.

Moja sugestia przenieść ten wątek do działu Analog, gdyby nie cynk od pal55 nawet bym tu nie zajrzał bo płytkę CD już mam.

>fadeover

Widzisz, chętni są na testowego analoga :-))

Co do sygnałów, to dlaczego nie może być 20 kHz ? No i oczywiście nie może to być kopia testowego cd - z oczywistych względów - na cd zmieści się więcej, i niektóre sygnały nie przejdą...

A co z prostokatem, ewnt. trójkątem - chętnie bym go tam widział.

To mogę już robić przekaz na 50zł ?

Pozdr. i więcej wiary w rosnacą liczbę chętnych - trzeba tylko dobrze tą edycję rozreklamować :-))

Stożek > prawdę mówiąc , jestem juz troche zmęczony pracą społeczna na forum.

OK . Jeśli będzie 300 zamówien to podejmę sie zrobienia matki i zrobienia nowych traków.

Ale wątpie w to , czy to przedsięwzięcie się uda.

kepuls > Złożyłem zamówienie. Przyznam ,że to troche zły okres - firma w której zamawiam kopiowanie ma teraz bardzo dużo zamówień na kolędy, jakies małe serie z życzeniami itp.

Uzyskałem zapewnienie ,że do końca tygodnia będę miał wszystkie egzemplarze, i zacznę je rozsyłać już w sobotę 11XII.

-> fadeover

Ja może się przypomnę - reflektuję na 3 płyty CD do odbioru osobistego.... natomiast co do (ewentualnej) czarnej płyty testowej, to udam się na stosowny wątek w dziale "Analog" :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.