Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnia edycja płyty testowej

fadeover

Rekomendowane odpowiedzi

Plytka wlasnie doszla, wielkie dzieki!!!!! :-)))

A tak przy okazji mam pytanie o numer 59: burn in dla systemu. Czy wygrzewajac klocki i kolumny tym kawalkiem caly ten proces potrwa krocej lub tez ewentualnie wygrzeja sie 'lepiej'? Na czym polega roznica pomiedzy odtwarzaniem dowolnej muzyki a tego kawalka? Sorki, jesli pytam o rzecz oczywista, ale lubie wiedziec.

fadeover, co to znaczy "nie to jest przecież oryginalna perkusja"?

nie no - dał bym se ręke uciać że to gra automat perkusyjny, dla mnie to czysty Waldorff Attack ;)

stopa jakaś mało "stopowa", talerze płaskie no i na wejściu werbla - tam na repetycji jest jakiś efekt :]

mi tam po prostu brakuje przestrzeni i naturalnośći, za mało alikwotów, zbyt sterlyne to jest dla mnie :|

chyba że to jakiś dziwny model perkusji "reference" dającej sygnał sinusoidalny albo coś innego jeszcze :D

mam nadzieję że to nie zostanie potraktowane jak czepialstwo i marudzenie

bo ja tylko chciałem wiedzieć co tam gra

reszta ok - i musze powiedzieć że w życiu TAAAAAAAAK nagranej orkiestry nie słyszałem, a fortepian to wgniata w fotel, nawet tym jednym uderzeniem.

• Redaktorzy

fade - płytka dotarła. Tą resztę można było na jakieś schronisko dla zwierzaków przekazać.

Ps. Pomimo bąbelkowej koperty poczta pokazała co potrafi i pudełko do wymiany. Całe szczęście CD ocalał. Z niecierpliwością czekam na możliwość ściągnięcia okładki.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

> fadeover - płytka dotarła bardzo dziękuję, jest tylko trochę niekompletna...nie załączyłeś odtwarzacza cd ;-)

Teraz muszę prosić klona żeby mi udostępnił swojego "sedesa". Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

ech Fadeover chyba Ci nie dam spokoju z tą płytą dopóki nie napiszesz pełnej isntrukcji obsługi...

a więc 2 pytanka:

1. czym się różni demagnetic fade od sweep?

2. jak na podstawie Clap się ocenia własności akustyczne pomieszczenia???

i tam też była jeszcze jedna ścieżka do oceny właściwości kątowych pomieszczenie

no i jak z tego korzystać???

kapelli > Nagranie tej perkusji odbyło sie jakieś dwadzieścia lat temu w technice analogowej - saute - plus zmiksowany ambience z pomieszczenia , więc się nie czepiaj ;-) Mam w tej chwili piękne sample o dużym mięchu zrobione na pluginach ale nie o to mi chodziło .

Co do stopy to wybrałem celowo coś ze średniej półki poziomów - ponieważ to nie sztuka oceniać kick bass w stopie jeśli jest go dużo ,zresztą cel umieszczenia sygnałów na płycie był inny . Jak zauważyłes jeden sygnał był mono następny stereo - para tych sygnałów miała nam przede wszystkim odsłonić czy nasz zestaw potrafi czytelnie obsłużyć delikatny ambience dodany w drugim sygnale .

Dalsze pytania

1. Sweep i fade stosuje sie w parze najpierw sweep potem fade ( można sekwencję powtórzyć dwa razy.

2. Klap test jest nagrany w polu swobodnym , tak więc wszystkie pogłosy - będą odbiciami od ścian - im więcej tego tym gorzej - to taki normalny test akustyczny - jeżeji wchodzi się do studia to się najpierw klaszcze - nes pas ? Tutaj klaszczą kolumny.

Co do sygnału oceniającego ''rozdzielczość kątową'' to mamy 41 kroków - 41 sygnałów od lewego do prawego.

W sytuacji najlepszej - nasz system potrafi rozpoznać - lub inaczej - my potrafimy usłyszeć zmiany położenia źródła dźwięku.

Fadeover

Nr. 211 dotarł do celu podróży bez jakichkolwiek uszkodzeń, certyfikat znalazł miejsce między biletami na koncery które w swoim życiu zdązyłem obaczyć :)

Gdybyś kiedykolwiek znalazł się w okolicy mojej metropolii, czuj się zaproszony , dodam jeszcze ze do loszku wstawiłem dwuletni jarzębiaczek diy niech dojrzewa choć jak wieść niesie mocne diabelstwo już jest.

Dzięki i pozdr.

Ja swoją płytkę przesłucham niestety dopiero jutro:( Czasu mi nie starczyło,a teraz jest dość późnawo. Zostaje mi tylko pozycja 60:)

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Wytrzymują:) Teraz przeprowadzam demagnetize i posłucham zmian jakie się pojawią po tym procesie.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Fadover,

Na mojej płytce a dokładnie na dwóch (również na tej z poprzedniej edycji) nie mam całego kawałku "kanał prawy mono", lewy jest ok, stereo jest ok. Zapowiedż jest również ucięta. Niestety nie pamiętam nr utworu, w domu dokładnie sprawdzę. Liczyłem że w tej edycji będzie ok, może to coś ze sprzętem?

Czy u pozostałych jest wszystko ok?

fadover

Numer 3 na mojej płytce jest ucięty. Lewy kanał zapowiedź i sygnał jest ok, potem kan....(tu miał być chyba prawy kanał) i cisza do końca 3- go. Dalej jest ok.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.