Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do Monitor Audio z serii BR

infer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Posiadam kolumny Monitor Audi BR6 + BR2 + duży głośnik centralny oraz duży sub z serii bronze.

Potrzebuję kupić nowy amplituner. Sprzętu używam głownie do słuchania muzyki z programów TV , gry na PS3 oraz typowej muzyki stereo.

Kluczowym parametrem na chwilę obecną jest jakość dźwięku w stereo. Pokój ma ok 25m2 , odległość siedzenia od frontów to ok 2m .

Prosiłbym o propozycje ponieważ zatrzymałem się technologicznie na starym RX-V365 , który niestety zakończył swój żywot...

Chciałbym aby amplituner miał możliwość czytania flac z usb , podłączenie do siec , mile widziane airplay ale nie jest to konieczne.

Do wydania mam 3-4.5 tyś , rozważam też zakup słabszego amplitunera + wzmacniacz. Prosiłbym o poradę.

Rozważam : Denon 1912 , 3312 | Yamaha A1010 A2010 A3010 | HK 360 , 460

Pozdrawiam

Jakub

https://www.audiostereo.pl/topic/88892-amplituner-do-monitor-audio-z-serii-br/

CA 650R ładnie współpracuje z MA. Znam sprawę z autopsji (patrz: "O Mnie"), wpisy innych Forumowiczów to potwierdzają. Również uważany jest że dobrze pracuje w trybie stereo. Niestety nie mieści się w ustalonym przez Ciebie budżecie.

Z MA fajnie może zagrać ten Denon 3312 oraz HK 460. Co do Yamahy uważam, że dość ostro, osobiście nie zdecydowałbym się na ich ampli. Zerknij sobie jeszcze na Marantza SR 6006 oraz Pioneera VSX-LX55. Ten ostatni szczególnie może być fajnym pomysłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.