Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz sluchawkowy

Konrad

Rekomendowane odpowiedzi

>Lista na płytki do esh0:

>

>rechol - 1 sztuka

>gibon - 1 sztuka

>akekeabebe - komplet (wzmak+zasilacz) + części jak będzie taka możliwość

>Coltrane - 2szt.

>Agrest - 1szt.

>dooomin - 3 szt. (tak jak sie umowilismy - wymiana na 2 na szt. TPA6120 + 1 "regular" :) )

>dht - 1szt.

>tallica - 2szt.

>marius - 1 szt (kompl. wzm +zasilacz)

>NeC - 1szt. (komplet wzmak+zasilacz)

>nowy11 - 1szt.

>most - 1szt.

>tomala53 - 1 szt.

>jopjop-1 szt. (+elementy, PW)

>Basill-1szt.

>Pawciok 1szt

>

>Lista na TPA6120:

>

>Milsso - 2 szt.

>Georg - 2 szt. może razem z OPA 2134 było by taniej

>robertk - 2 szt. może razem z OP275

>Agrest - 1szt.

>grip - 1szt.

>Coltrane - 2szt.

>marius - 1 szt.

>NeC - 1 szt. Jeśli można razem z OP275

>tomala53 - 1 szt.

>rechol - 1 szt + OP275

>Basill-1szt. + OP275

>Pawciok 1 szt.

>Lista na komplet rezystorów Allen Bradley + 56pF KSF

>

>robertk - 2 kpl.

>akekeabebe

>Durbi - 2 kpl.

>Coltrane - 2kpl

>tomala53 -1 kpl.

>dooomin - 1 kpl.

>dht - 1kpl.

>Pawciok 1szt.

>Lista na OP275:

>Pawciok 1szt.

>dht - 2szt.

Skoro świt - zamykam listy.

Sytuacja wygląda następująco.

Dzięki uprzejmości Chumiego TPA6120 będą w cenie 10zł/szt (zamawiając z Farnella przez TME wyszłoby lekko ponad 14zł)

OP275 - 13zł

PCB - 12zł

Komplet rezystorów i kond 56pF - 11zł

Proszę zacząć dokonywać wpłaty na konto:

mBank: 54 1140 2004 0000 3102 4103 9977

Krzysztof Szałach

Kraszewskiego 2/1

82-200 Malbork

Załączam również tabelkę kto, co i ile :)

Proszę również o wysłanie na adres [email protected] maila o tytule "Hamp" oraz treści:

nick z forum

imię nazwisko

ulica

kod, miasto

ew. uwagi

(tylko pamiętajcie, że bez kodu pocztowego, albo numeru mieszkania paczka nie dojdzie ;) )

Liczę, że w przyszły (16...18.03) weekend będę już wysyłał paczki do wszystkich - jeśli tylko otrzymam elementy i wpłaty.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Uwaga!

Powyższa tabelka zawiera błąd - nie doliczyłem kosztów wysyłki, przepraszam bardzo...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam,

jest opcja aby było taniej jeśli chodzi o przesyłkę, poprzez konkurencję naszej kochanej Poczty Polskiej mianowicie InPost. List ekspresowy za 1.83zł. Korzystałem z ich usług, i byłem bardzo zadowolony. Więcej na stronie www.inpost.pl. Co o tym myślicie?

Na innych forach miałem okazję poczytać jak to jest z inpostem (na poczcie: "A co to jest?"). Poczta polska jest droga, ale listy polecone jak narazie dochodzą, a oszczędność 3zł... wg. mnie nie jest warta tej zabawy.

Z OPkiem powinno się udać, dam Ci znać na PW jeszcze.

Agrest, 5 Mar 2007, 23:59

>Witam,

>jest opcja aby było taniej jeśli chodzi o przesyłkę, poprzez konkurencję naszej kochanej Poczty

>Polskiej mianowicie InPost. List ekspresowy za 1.83zł. Korzystałem z ich usług, i byłem bardzo

>zadowolony. Więcej na stronie www.inpost.pl. Co o tym myślicie?

TYLKO NIE INPOST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DLACZEGO ? a no dlatego że od 01-01-2007 do 30-02-2007paczka z wrocławia do poznania nie dotarła mimo monitowania dzwonienia szukania proszenia błagania to są debile kol. LUIS wysyła mi części do XO3

wruciły do niego z powrotem inne klocki nawet z za granicy PP docierają bez problemu odpowiedż inpostu na zwróconą paczkę jest że awizowano 2 razy a ja pytam gdzie jest to awizo bo nie u mnie

wolę zapłacić 1 lub 2 PLN drożej ale pewniej teraz też czekam na tą szmą przesyłkę inpostu i chyba poprostu pojadę do wrocławia i odbiorę sam osobiście

No to ładne jaja, nie wiedziałem, że tak potrafią. Korzystałem z ich usług ale to była małowartościowa przesyłka a jednocześnie małych gabarytów i było ok. Teraz dwa razy się zastanowię czy skorzystam z ich usług :-)

I jak tam panowie wasz wzmacniacze słuchawkowe wg projektu esh'a ? :-) Jestem ciekaw waszych opinii na tema brzmienia itd. Niżej daje fotkę mojego złożonego układu, ale i tak dam linka do dużego zdjęcia bo na tamtym mało będzie widać:

Ukryta Zawartość

Śmiga bardzo elegancko, ale skrzydła rozwinie za pewne jak kupię lepsze nauszniki d(' - ')b

post-10372-100006686 1173722328_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dałem to co szło dostać - te Nichicon'y to budżetowe - 1.2 zł/sztuka - więc cena dla mnie akceptowalna, na wyjście kupiłem FG, ale jakoś nie wlutowałem ich tam bo za duże paskudy były i teraz siedzą te zielone MUSE - 220uF, nawet fajnie to gra, ale mam za słabe, a raczej za stare słuchawki (czytaj ponad 20 letnie Tonsile ) żeby móc cokolwiek więcej mówić o brzmieniu. Poza tym nie jestem wybredny, gra to ładnie i czysto i krótko mówiąc jestem zadowolony.

Muszę jeszcze tylko wlutować 56pF SM i można będzie powiedzieć, że wzmacniacz już jest ukończony. Pozostaje jeszcze zrobić ładną obudowę i miód malina.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dałem to co szło dostać - te Nichicon'y to budżetowe - 1.2 zł/sztuka - więc cena dla mnie akceptowalna, na wyjście kupiłem FG, ale jakoś nie wlutowałem ich tam bo za duże paskudy były i teraz siedzą te zielone MUSE - 220uF, nawet fajnie to gra, ale mam za słabe, a raczej za stare słuchawki (czytaj ponad 20 letnie Tonsile ) żeby móc cokolwiek więcej mówić o brzmieniu. Poza tym nie jestem wybredny, gra to ładnie i czysto i krótko mówiąc jestem zadowolony.

Muszę jeszcze tylko wlutować 56pF SM i można będzie powiedzieć, że wzmacniacz już jest ukończony. Pozostaje jeszcze zrobić ładną obudowę i miód malina.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kwierzyk te chciałeś wsadzić?? Bo piszesz że nie chciały Ci wejść:) Bo zastanawiam sie nad tymi FG

Ukryta Zawartość

Witam,

Wczoraj wieczorem udalo mi sie w koncu, na spokojnie poslychac wzmacniaczyka i porownac jego prace na OPA2134 i OP275.

Moje spostrzezenia sa nastepujace:

Wzmacniaczyk na OP275 troszeczke slodzi, dzwiek jest bardzo miesisty, klarowny, srednica i wysokie lekko wycofane. Wydaje mi sie, ze przez to gubi niuanse. Na OPA2134 srednica jest lepsza ale wysokie troszeczke zbyt piskotliwe. Wzmacniaczyk rowniez pokazuje wiecej niuansow. Byc moze mona to dopiescic.

Pozdrawiam

D

TLE 2142 jest w tme.pl - sprowadzili specjalnie dla mnie palete 50 sztuk, z czego zakupilem... 7 (6 sztuk pracuje w moim Nakamichi OMS-7E) ;) Sa pewnie wiec jeszcze dostepne od reki. Polecam :)

Lete

Dinus, bo to zależy też od słuchawek... no i od oczekiwań użytkownika - wiadomo, że nie da się jednoznacznie określić czy coś na 100% przypadnie komuś do gustu ;)

ps. mam już TPA i rezystory, dzisiaj powinny przyjść OPy, a pod koniec tygodnia płytki. Jak narazie niecała połowa osób dokonała wpłat i wysłała maila z danymi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.