Skocz do zawartości
IGNORED

Podlaczenie plazmy do ampli problem

jordan77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! kupiłem dziś Plazmę samsunga 43" PS43D450 i posiadam do tego ampli Pioneer VSX-d814.Nie mogę sobie poradzić z podłączeniem tv z ampli :/ próbowałem 2x cinch od ampli do tv 2x cinch i tv nie dawał sygnału do ampli również tv ma wejście mini jack komputerowe i próbowałem podłączyć mini jack i 2x cinch do ampli i również nic.Czy podłączenie optyczne z tv do ampli załatwi sprawę? bo nie chce kupować kabla na darmo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-31940-0-14920500-1322857751_thumb.jpg

post-31940-0-64698600-1322857762_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/88960-podlaczenie-plazmy-do-ampli-problem/

przez cinche też powinno działać

podłącz pod wybrane wejście w ampli np TV/SAT i potem wybierz to źródło

tak nie działa. Działa mi tylko w trybie tv mini jack wejście (słuchawki) i ampli cinche ewentualnie jest opcja przez wejścia optyczne ;) innych nie ma

tak nie działa. Działa mi tylko w trybie tv mini jack wejście (słuchawki) i ampli cinche ewentualnie jest opcja przez wejścia optyczne ;) innych nie ma

Przez cinche nie pójdzie bo w TV jest wejście a nie wyjście audio. Jedynie po optyku da rade

Przez cinche nie pójdzie bo w TV jest wejście a nie wyjście audio. Jedynie po optyku da rade

jak nie da jak się da ;) na takiej zasadzie jak się podłącza lapka, z wyjścia na słuchawki do ampli na 2 cinche i opcja np AUX

racja :)

na zdjęciu nie bardzo widać

jak nie da jak się da ;) na takiej zasadzie jak się podłącza lapka, z wyjścia na słuchawki do ampli na 2 cinche i opcja np AUX

ale po optyku masz bardziej profesjonalnie :))

dlatego zamówiłem już optyka ;)

Dziś przyszedł mi optyk :) podłączyłem optyka pod tv i ampli w każde 3 wejścia próbowałem i tv nie dawało sygnału do ampli tylko na głośniki tv.W tv nie ma opcji żeby przestawić dźwięk na optyka wiec ktoś wie o co chodzi?

Może w ustawieniach TV masz wyłączone wyjście na zewn. audio? poszukaj dokładnie może. A jak podłączysz kabel do wzmaka to z głosników w TV idzie dźwięk? Mi to wygląda na wyłączenie gdzieś w menu TV.

Poza tym chwytaj telefon i dzwoń do obsługi klienta producenta.

Powrót po dłuższej przerwie...

Może w ustawieniach TV masz wyłączone wyjście na zewn. audio? poszukaj dokładnie może. A jak podłączysz kabel do wzmaka to z głosników w TV idzie dźwięk? Mi to wygląda na wyłączenie gdzieś w menu TV.

Poza tym chwytaj telefon i dzwoń do obsługi klienta producenta.

no właśnie jak podłącze od tv do ampli optycznym to dźwięk jest w tv a jak podłącze mini jack od tv i 2x cinche do ampli to dźwięk w tv się wyłącza i daje na ampli i jest ok

no właśnie jak podłącze od tv do ampli optycznym to dźwięk jest w tv a jak podłącze mini jack od tv i 2x cinche do ampli to dźwięk w tv się wyłącza i daje na ampli i jest ok

No ale to jest w miarę normalne zachowanie - w wielu urządzeniach jak podpinasz słuchawki dźwięk z głosników jest wyłączany.

IMHO dzwoń/pisz do obsługi klienta.

Powrót po dłuższej przerwie...

No ale to jest w miarę normalne zachowanie - w wielu urządzeniach jak podpinasz słuchawki dźwięk z głosników jest wyłączany.

IMHO dzwoń/pisz do obsługi klienta.

ja wiem o tym ze to jest normalne ale takiej reakcji nie mam na kablu optycznym nie stety :/

sprawdź ustawienia w amplitunerze, ponieważ tv automatycznie wysyła dźwięk z wyjścia cyfrowego

ps.

czy wcześniej miałeś coś podłączone pod ten amplituner cyfrowo?

123... test

sprawdź ustawienia w amplitunerze, ponieważ tv automatycznie wysyła dźwięk z wyjścia cyfrowego

ps.

czy wcześniej miałeś coś podłączone pod ten amplituner cyfrowo?

nie miałem, ale podłączyłem optyka do wejscia na panelu przednim ampli i dałem video ;) dźwięk jest na kolumnach w końcu ;) to wejście jest głownie przeznaczone na podłączenie kamery tak mi się wydaje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Musisz przypisać wejście optyczne numer 1 (albo numer 2 jak wolisz) do wejścia TV. Następnie przestawić rodzaj sygnału na Digital. Albo na Auto to wtedy automatycznie wykryje sygnał cyfrowy.

jak to zrobić? jakaś kombinacja?

Ustawienie wejścia (wszystko robisz pilotem)

Receiver

Signal Sel (kazdorazowe jego wciśnięcie będzie zmieniało Auto - Digital - Analog. Zostaw na Auto.

Przypisanie wejścia (wszystko robisz pilotem)

Receiver

Setup

kursorami góra/dół znajdujesz In Assig

kursorami góra/dól znajdujesz Opt1

kursorami lewa/prawa znajdujesz TV

Polecam lekturę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.