Skocz do zawartości
IGNORED

wydania rosyjskie i bułgarskie

bumbum

Rekomendowane odpowiedzi

Spokój!!! Schować noże!!!

Po prostu to jest jak loteria, raz sie trafi dobre wydanie ruskie raz brytyjskie.

Przed chwilą wrzuciłem na talerz Uriah Heep-Aquator, wydanie Epic CBS London. Jakość mierna, zero dynamiki , taki karton. Wygrzebałem kiedyś z piwnicy płyty C.C.Catch i modern Talking mojej żony :P, i własnie zauważyłem ze to Bałkanton. Jakież było moje zdziwienie jak usłyszałem z głosników dźwięk lepszy od tej Uriah Heep. Co prawda te ostatnie to taka "muzyka dla buraków", jak to kiedyś mawiano , ale różnica była taka jakbym zdjął z głośników koc który leżał podczas słuchania Uriah Heep.

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Co prawda te ostatnie to taka "muzyka dla buraków",

- bumbum - bądź trochę ostrożniejszy z takimi stwierdzeniami, bo jak chyba wiesz, o gustach się nie dyskutuje....

excelvinyl winylmania blog szukaj

Co prawda te ostatnie to taka "muzyka dla buraków", jak to kiedyś mawiano

Czy inne dziedziny sztuki np. malarstwo, kinematografia, literatura, poezja, taniec także jesteś w stanie rozdzielic na te buraczane i te "wyższej wartosci" ? Zacząłeś stąpac po cienkim lodzie, obyś sam nie stał się synonimem "buractwa" czego Ci jednak nie życzę.

Ps.

I bardzo Cię proszę, staraj się nie krzyczec na innych, nawet jeśli się spierają na tym forum.

Pozdrawiam.

excel >>> Wyjales mi to...zeby nie napisac bo bedzie dwuznacznie i zgadzam sie co do gustow , ja wychowalem sie na tej jak to napisal bumbum ,,burackiej muzyce,, (bardzo krzywdzace okreslenie) i Modrn Talking potyka sie o Milesa Davisa w moich zbiorach i jakos sie nie pobili :)

robix

Mam ruskie wydanie: doors - ligt my fire.

Płyta jest tak dobrze wytłoczona, że uzywam jej do testowania wkładek, jezeli chodzi o oddawanie klimatu nagrania.

Uff, wygrzebałem russkiego gniota. To samo co Twoje. U mnie nędza jeśli o dźwięk chodzi. Ale te następne, pochodzące z prawdziwych tłoczni, grają o niebo lepiej. Były kilkukrotnie droższe, ale warto było zapłacić.

Co Twoim zdaniem powoduje, że jakość techniczna russkich vinyli jest tak nierówna?

Pozdro,

Yul

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15186-0-01612600-1323092346_thumb.jpg

post-15186-0-29384800-1323092363_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie miałem zamiaru nikogo obrazić, po prostu tak kiedyś mówiono. Sam gram muzykę do kotleta bo gram w zespole na weselach i nie obrażam się jak ktoś tak powie. Określenie"burak" to nic obraźliwego według mnie, chciałem tylko napisać że to dwa różne gatunki muzyczne . Mam te płytki w kolekcji, umyte, okładki zregenetowane i też stoją obok Floydow, Yes czy Jethro Tull

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Pytałem,brak odpowiedzi.

Rydzu, wprawdzie nie ja to sprzedaję i moje zdanie może Cię nie obchodzić, ale miałem przed laty tę płytę w russkim lub bułgarskim wydaniu. Przestrzegam przed nietrafionym zakupem, wytworzonym we wschodniej Europie, bo to była rzecz nie do słuchania, ale do ćwiczenia cierpliwości raczej. Wydałem to koledze za friko, gdy dowiedział się że likwiduję gramofon i płyty vinylowe. Kolega nie był audiofilem, ani nawet melomanem jak podejrzewam, i o ile sobie chwalił polskiego Pata Methenego "Question & answer", którego wtedy też ode mnie dostał, to tą bułgarsko-russką był mocno rozczarowany.

Pozdro,

Yul

Balkanton miał czerwone i niebieskie labele.

Niewiele widzę na zdjęciu, ale to wygląda na wydanie niemieckie.

Ukryta Zawartość

Balkanton miał czerwone i niebieskie labele.

Niewiele widzę na zdjęciu, ale to wygląda na wydanie niemieckie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bałkanton.

Emi-Parlophone.

Dwie wytwórnie,a znacie tą z linka poniżej?

Ukryta Zawartość

- jeżeli dobrze widzę jest to złoty Odeon, mam ją, bardzo dobrze nagrana, jeżeli w b.dobrym stanie, to warta swojej ceny. Mam też wydanie bułgarskie tej płyty, brzmieniowo oczywiście gorzej ale nie tragicznie, idzie słuchać...

Ukryta Zawartość

Mam też wydanie bułgarskie tej płyty, brzmieniowo oczywiście gorzej ale nie tragicznie, idzie słuchać...

- muszę się z tego stwierdzenia wycofać - założyłem obie na talerz i między Odeonem a bułgarem jest jakościowa przepaść ! Poza tym jak już kiedyś pisałem bułgar ma odwrotnie kanały.

- muszę się z tego stwierdzenia wycofać - założyłem obie na talerz i między Odeonem a bułgarem jest jakościowa przepaść ! Poza tym jak już kiedyś pisałem bułgar ma odwrotnie kanały.

Ale się dyskusja rozwinęła, fiu, fiu ...

Uff, wygrzebałem russkiego gniota. To samo co Twoje. U mnie nędza jeśli o dźwięk chodzi. Ale te następne, pochodzące z prawdziwych tłoczni, grają o niebo lepiej. Były kilkukrotnie droższe, ale warto było zapłacić.

Co Twoim zdaniem powoduje, że jakość techniczna russkich vinyli jest tak nierówna?

Pozdro,

Yul

Może po prostu trafiła mi się płyta z pierwszych egzemplarzy tłoczenia.

No niestety płyta brzmi kiepsko, przede wszystkim brak dynamiki,. No ale przekonałem się. Porównanie do cd bik tylko taką mam. Ale mam kilka płyt np. toto na cd i winylu brzmią rewelacyjale .ale wydanie winyla CBS uk

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.