Skocz do zawartości
IGNORED

Fronty do Harman Kardon 155

Lajkonik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Znajomy chce poprawić stereo w posiadanym zestawie hk z amplitunerem hk155. Jakie fronty polecilibyście do tego amplitunera (z czym HK najlepiej się zgrywa i co uciągnie ten nie najnowszy i nie najwyższy model)w kwocie do 3500PLN za parę.

https://www.audiostereo.pl/topic/89091-fronty-do-harman-kardon-155/

Klipsch F1, F2 to max co ten amplituner uciągnie jako tako z podłogówek. Monitor Audio BX6 szkoda do niego nawet podłączać.

Kolega źle rozplanował budżet - 3,5k na kolumny do takiego kiepskiego amplitunera to wyrzucanie pieniędzy w błoto, bo zagrają podobnie jak dużo tańsze, bez większej różnicy.

Bez aż tak wielkiej przesady, wiem że nie będą grały maximum swoich możliwości i lepiej by było mieć powiedzmy hk265 ale amp już jest.

Co do F1 to raczej nie bardzo już lepiej kupić RF-52 jak już jesteśmy przy klipschu :)

W sumie mógłbyś podać metraż w jakim to będzie grało.

A nie lepiej zaproponować koledze kupno w tym budżecie wzmaka stereo i kolumn? Myślę, że będzie lepiej niż kupno samych kolumn. Jeśli kolega zdecydowałby sie na kupno używek, to myślę, że efekt byłby niezły. Źródło może być wspólne dla kd i stereo. Ja bym rozplanował 1200-1500 wzmak stereo, i 2000-2300 za kolumny.

Powrót po dłuższej przerwie...

W sumie to też jest jakieś wyjście.Masz tu komplecik który pokaże Ci co to dobry dzwięk.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Minimalnie ponad budżet ale warto :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie warto, to przeciętny wzmacniacz, lepiej za grosze (nawet 300-400zł) kupić porządny, starszy wzmacniacz, różnica w brzmieniu będzie bardzo odczuwalna

całą kwotę można wtedy przeznaczyć na kolumny (i tu np BX6 miałyby sens)

ten HK 155 w ogóle ma grać z zestawem do kina czy w stereo ?

Ja też popieram opcję kupna używek. Starszy wzmak i używane kolumny pokażą koledze co to przyzwoite stereo. HK980 słyszałem oceny, że to słaby wzmak brzmieniowo, ze dopiero hk990 prezentuje coś sobą, ale w cenie katalogowej jest i tak za drogi. Uważam, że naprawdę warto kupić coś używanego.

Powrót po dłuższej przerwie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.