Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy Canterbury SE - opinie

Milimetr

Rekomendowane odpowiedzi

A co sądzicie o monitorach DC8? Słuchał ktoś?

Witam,

DC8 słuchałem krótko w sklepie. Za krótko aby coś rozsądnego powiedzieć...szkoła brzmienia podobna do SRM12X (bo mam takie), bardzo naturalne, ładna średnica (w porównaniu do innych kolumn w cenie 2.000 - 3.000 Euro np. jakieś Dynaudio lub Sonu Faber - nie pamiętam symboli). Odsłuch przeprowadziłem raczej z ciekawości, choć biorę pod uwagę te głośniki bo moje SRM12x są za duże a ostatnio dużo się preprowadzałem.

W moim odczuciu SRM12x są o krok dalej niż DC8.

Pozdrawiam

Andrzej

Andrzeju, bardzo Ci dziękuję za opinię!

Pytam ponieważ bardzo mi się podobają DC8, sama kolumna, wykonanie, ale również idea, jaka "za tym stoi".

Jak myślisz, czy Sugden A21a nie jest za słaby do nich? Pokój poniżej 20m. kw.

Na wiosnę mógłbym wyskoczyć do UK i ich sobie posłuchać.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

O ile pamiętam, to DC8 mają coś około 88dBA/w/m przy 8 Ohm, więc nie powinno być problemu z doborem wzmacniacza. Do 20 m2 powinno być OK ale jak zawsze trzeba posłuchać.

Ja ich słuchałem we Frankfurcie w małym pokoju odsłuchowym, w dodatku usytuowanych zbyt blisko ścian.

Może jak sprzedam swoje Tannoye SRM12X to z pewnością wezmę DC8 na odsłuch do swojego mieszkania (mam wzm. Creek Destiny i CD Audiolab 8200 CD). Dam znać na pewno jak posłucham.

Pozdrawiam, Andrzej

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.