Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki nauszne bez mikrofonu do 250zł

nirs

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie. Chciałbym żeby były wygodne i nie uciskały uszów(od aktualnych boli mnie prawe gdy siedzę ok. 2h na kompie i gdy zdejmę czuję lekki ból),najlepiej regulowane.Muszą być bez mikrofonu ponieważ cholera mnie bierze jak psuję mi się mikrofon i całe słuchawki lecą do kosza.Chciałbym żeby też były wytrzymałe bo często spadają mi na ziemię.Lubię słuchać muzyki więc wolałbym aby dźwięk był czysty ale również lubię pograć w jakieś gry ze znajomymi, w których potrzebna jest komunikacja.Myślałem nad Razer Orca lub Razer Electra oraz słuchawkami od firmy Sennheiser ale wiadomo jak to jest z tymi pro kozackimi gejmerowymi markami(mp. sprzęt się rozlatuję od samego trzymania).Nie chcę słuchawek z dwoma kablami.Proszę użytkowników o radę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

często polecane do 200zł

Wczoraj ta ta kwotę odstałem Goldring DR-150 REWELACJA w tej cenie nic lepszego nie dostaniesz.ewntualnie tanszy model DR-100.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

często polecane do 200zł

A wytrzymałe są? Bo aktualne spadły mi z 20 razy z wysokości 1m i nic(ofc. chodzi o uszkodzenia mechaniczne a nie o przesyłania dźwięku bo ten pozostawia wiele do życzenia)

Ukryta Zawartość

SENNHEISER HD201. Nie robilem im testow balistycznych, ale sa bardzo lekkie wiec przy upadku krzywda im sie raczej nie stanie, a poza tym to na pewno zaleta jest cena. Sa przewodowe, ale nic nie pisze zeby mialy byc bez kabla. Cenie 80zl daleko do 250, ale mysle ze jak bys mial okazje to warto posluchac.

A wytrzymałe są? Bo aktualne spadły mi z 20 razy z wysokości 1m i nic(ofc. chodzi o uszkodzenia mechaniczne a nie o przesyłania dźwięku bo ten pozostawia wiele do życzenia)

Słyszałem też że w tych słuchawkach kabel jest popsuty fabrycznie i słabo przewodzi.

Nie jestem audiofilem ale lubię dobry dźwięk, To tej pory jako budżetówek używałem różnych SENNHEISERów i byłem dość zadowolony.

Do czasu ... kiedy poznałem AKG model 450. Zdecydowanie lepsze w cenie do 300pln od wszystkich tu wymienianych

Te słuchawki AKG wydają mi się takie trochę kruche. Niech mi ktoś jeszcze powie coś na temat tych słuchawek(Creative Aurvana Live).

Nie wiem czy w końcu mam szukać kogoś od rekablingu czy nie :(

Te słuchawki AKG wydają mi się takie trochę kruche. Niech mi ktoś jeszcze powie coś na temat tych słuchawek(Creative Aurvana Live).

Nie wiem czy w końcu mam szukać kogoś od rekablingu czy nie :(

Creative Aurvana Live! grają wg. mnie świetnie i polecam w tym zakresie cenowym.

Niestety ich konstrukcja ich nie jest mocna, złego traktowania nie wytrzymują łączenia pałąka z uchwytem/"pająkiem" muszli. Kleiłem to najpierw mocnym klejem dwuskładnikowym, pękało dalej, pomogło porządne przetopienie plastiku lutownicą. Teraz niestety padł mi przetwornik. Używałem ich na zewnątrz, nie dbałem, wrzucałem to torby z innymi rzeczami, wytrzymały 2 lata.

Creative Aurvana Live! grają wg. mnie świetnie i polecam w tym zakresie cenowym.

Niestety ich konstrukcja ich nie jest mocna, złego traktowania nie wytrzymują łączenia pałąka z uchwytem/"pająkiem" muszli. Kleiłem to najpierw mocnym klejem dwuskładnikowym, pękało dalej, pomogło porządne przetopienie plastiku lutownicą. Teraz niestety padł mi przetwornik. Używałem ich na zewnątrz, nie dbałem, wrzucałem to torby z innymi rzeczami, wytrzymały 2 lata.

Czyli wyglądają mi na dość trwałe, sądzę że jednak wybiorę właśnie te słuchawki. Może ktoś jeszcze jakieś proponuję?

Czyli wyglądają mi na dość trwałe, sądzę że jednak wybiorę właśnie te słuchawki. Może ktoś jeszcze jakieś proponuję?

Chciałem się jeszcze dowiedzieć czy te słuchawki są wygodne, od ostatnich pojawiło mi się coś na uchu(zapewne z ciągłego ugniatania ucha choć nie jestem pewny). Lubię jak mam dużo miejsca w muszlach.

Chciałem się jeszcze dowiedzieć czy te słuchawki są wygodne, od ostatnich pojawiło mi się coś na uchu(zapewne z ciągłego ugniatania ucha choć nie jestem pewny). Lubię jak mam dużo miejsca w muszlach.

Posiadam CAL!-e już jakiś czas i śmiało mogę powiedzieć, że o ile grają całkiem przyzwocicie to za dużo miejsca nie mają w muszli. Są to raczej słuchawki średniej wielkości, jeśli masz "duże uszy" to możesz mieć problem z ocieraniem się. Mniejsze małżowiny nie powinny mieć problemów ze zmieszczeniem się(ja na szczęście nie mam za dużych uszu). Jeśli Ci to pomoże to wewnętrzne wymiary otworu na ucho to 4.5x5.5cm.

Potwierdzam. CAL! mają bardzo małe muszle. Osobiście nie mam "dużych" małżowin, a wręcz moge powiedzieć, że małe, to mimo to z tego powodu nie da się zbyt długo słuchać.... Mimo rewelacyjnego dźwięku!

Luxmany i winyle 

Więc zaczynamy od nowa, jakie słuchawki polecacie? Może jakieś Sennheiser lub AKG w przedziale do 250zł? Te słuchawki Superlux mi się nie podobają niestety.(Ktoś napisał o AKG K 430 ale jak dla mnie są trochę za małe chociaż to nie oznacza że ich nie kupię itd. itp.)

Więc zaczynamy od nowa, jakie słuchawki polecacie? Może jakieś Sennheiser lub AKG w przedziale do 250zł? Te słuchawki Superlux mi się nie podobają niestety.(Ktoś napisał o AKG K 430 ale jak dla mnie są trochę za małe chociaż to nie oznacza że ich nie kupię itd. itp.)

BUMP

Proponuję Goldring DR 100 lub goldring DR 150. Słuchawki roku 2007 w swojej kategori.

opis za strony prodycenta

Ukryta Zawartość

Nagroda WHAT HI-FI 2006 .

Sam mam takie a dopiero "Senki555"dorównywały im dźwiekiem

Kabel odpiany firmy QED .Wtajemniczeni wiedza o co chodzi.

Jak dobrze poszukasz to DR -150 dostaniesz za 200zł .

Jedyna wada to że sa otwarte do słuchania na zewnątrz trzeba robic głosniej.

Daja się napędzać nawet z komórki testwałen na żony noki X@ głaty tez dobrze.

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Kupiłem i... są słabe, naprawdę słabe. Moje stare słuchawki(speedlink medusa) grały zdecydowanie lepiej od tych Sennheiserów i mam zamiar je zwrócić. Cóż nie wiem już co kupić. Myślałem o AKG 514. Sam nie wiem co robić :(

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.