Skocz do zawartości
IGNORED

ukladanie paneli podlogowych

Gość zbyniu 360

Rekomendowane odpowiedzi

a jak prawidlowo powino byc ? na krotszej scianie czy dluzszej...

wiem na necie pisza , ale niewiem czy krotsza, czy dlusza sciana...

jutro rano montuje , moglby ktos ,napisac....

To nie od scian zalezy a od okna z której jest strony. Tak mi kiedyś majster tłumaczył :). To tak jak malujesz sufit - kwestia padania swiatła powoduje mniej widoczne połączenia. Oczywiście uwagi kolegi powyżej też należy uwzględnić :)

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

to czyli , mam ukladac na krotszej scianie... , takie proste pytanie, krotsza czy dluzsza sciana... juz sie zmeczylem

tak powino byc czy odwrotnie... sa polozone wzdluz okna

maluje walkiem do malowania- i niemam pojecia czy mam polozyc w na krotszej ,czy dluzej scianie, a polozyc to ja umiem , pytanie jak jest prawidlowo?!!!!!

dziekuje ,ze niewiem na ktorej scianie polozyc panele jeszcze raz wam super dziekuje!!!!

post-31985-0-63639400-1323641512_thumb.jpg

post-31985-0-76548500-1323643046_thumb.jpg

Gość

(Konto usunięte)

Zasada jest jedna i nie ma nic wspólnego z akustyką! Już bez przesady!!!

I to zgadza się z tym, co powyżej kolega napisał odnośnie również malowania...

Panele powinny być ułożone prostopadle do okna!

Ja tak w innej kwestii, ustawienia kolumn do użytkownika Zbyniu 360, w sumie widziałem parę takich ostawień na forum, Co wy macie z tym ustawianiem 1 kolumny pod skosem a drugiej nie ??, generalnie skos jest ok ale raczej dał bym na tą ścianę kolumny ale mieć skos po 1 kolumnie to chyba nie do końca halo ??. Widziałem parę sal odsłuchowych i skos był zawsze ZA kolumnami, często nawet specjalnie się robiło taki skos w celu poprawy czegoś tam, to już kolejna fotka którą widzę na forum gdzie jedna kolumna jest właśnie pod skosem a druga w "normalnym" sześciennym ( 90* kąty ), wykończeniu.

pzdr. Łukasz

Dla dobra akustyki najlepiej byłoby odpuścić sobie panele. Cóż, pewnie jesteś już mocno utwierdzony w swojej decyzji. Ja kiedyś też byłem, a teraz rozważam ich usunięcie (z resztą nie wyglądają już najlepiej).

.

Panele kładzie się prostopadle do okna, w przeciwnym razie jak przyświeci słońce będziesz widział wszystkie łączenia których będzie mnóstwo (każdy rząd po całej szerokości pokoju), gdy położysz prostopadle zobaczysz tylko około 5 krótkich łączeń (szerokość panela) w każdym rzędzie. Zacznij montować od narożnika po lewej stroni drzwi na tejże ścianie.

PS. żeby nie było, zajmuję się wykończeniami i dekoracjami wnętrz ;) Jednak co to ma do akustyki...zupełnie nie wiem :)

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

panele juz polozylem, wzdluz pokoju jutro listwy, i po sprawie a sprzetu slucham w drugim pokoju tylko ze kolumny mam ustawione na dluzej scianie pod skosem, te fotki sa stare, chodzilo mi jak polozyc panele w tym drugim ,pokoju ,pozdrawia- sam robilem.

panele juz polozylem, wzdluz pokoju jutro listwy, i po sprawie a sprzetu slucham w drugim pokoju tylko ze kolumny mam ustawione na dluzej scianie pod skosem, te fotki sa stare, chodzilo mi jak polozyc panele w tym drugim ,pokoju ,pozdrawia- sam robilem.

mam taki sam wymiar pokoju i układałem wzdłuż, ale same panele miały dodatkową firmową 2,5mm wyciszającą matę zintegrowaną z panelem ale musiałem dać na xps 3mm bo nie robiłem jednak wylewki,,, faktycznie jest inaczej niż w pokoju obok na zwykłych bez tego firmowego wyciszenia kładzione tylko na 3mm bezpośrednio na mozaikę ,,jest faktycznie troszkę lepiej z tym wyciszeniem ,, teraz na to dywan grube zasłony spora miękka kanapa i może poprawi się akustyka :)

Focal + Naim

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.