Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki 5.0 PILNIE POSZUKIWANE

spodobal

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa wygląda tak. Dostałem w prezencie ampli Yamaha RX-V471 i teraz jest problem bo zupełnie nie wiem jakie kolumny do tego dokupić?!? tak liczyłem, że mógłbym 2000zł... no 2200 zł wydać na kolumny, ale to max.

Pokój w którym mają stać ma ok 26 m2. Niestety u nas w mieście totalna nędza z odsłuchem, a w MediaExpert stoi tylko jamo 606 i qq5000. Czytając forum i wszystkie cenne porady, analizując przy tym ceny jakie są na allegro. Wybrałem takie kolumny

QQ 6000 - gdzie cena jest poniżej 2000 zł

albo

Klipsch Synergy F1 - cena była wyższa trochę od mojego max, ale sprzedający zgodził się na 2200 zł

dużo dobrych opinii zebrało Tannoy V4, ale to już znacznie przekracza mój skromny budżet.

Użycie będzie mniej wiecej na poziomie 70% filmy - 30% muzyka.

Po nowym roku doszedłby do tego jakiś sub. Myślałem, że to będzie pikuś z wyborem kolumn, a tu niestety mętlik w głowie. Jeśli jest coś ciekawego w tej cenie to czekam na propozycje :)

pozdrawiam

spodobal

Sprawa wygląda tak. Dostałem w prezencie ampli Yamaha RX-V471 i teraz jest problem bo zupełnie nie wiem jakie kolumny do tego dokupić?!? tak liczyłem, że mógłbym 2000zł... no 2200 zł wydać na kolumny, ale to max.

Pokój w którym mają stać ma ok 26 m2. Niestety u nas w mieście totalna nędza z odsłuchem, a w MediaExpert stoi tylko jamo 606 i qq5000. Czytając forum i wszystkie cenne porady, analizując przy tym ceny jakie są na allegro. Wybrałem takie kolumny

QQ 6000 - gdzie cena jest poniżej 2000 zł

albo

Klipsch Synergy F1 - cena była wyższa trochę od mojego max, ale sprzedający zgodził się na 2200 zł

dużo dobrych opinii zebrało Tannoy V4, ale to już znacznie przekracza mój skromny budżet.

Użycie będzie mniej wiecej na poziomie 70% filmy - 30% muzyka.

Po nowym roku doszedłby do tego jakiś sub. Myślałem, że to będzie pikuś z wyborem kolumn, a tu niestety mętlik w głowie. Jeśli jest coś ciekawego w tej cenie to czekam na propozycje :)

pozdrawiam

spodobal

posiadam f1 5.0 ... cóz ci o nich powiedzieć... jeśli porównać je do qq to te schodzą niżej z basem i jest to ciekawa propozycja... jamo grają górą bardzo mocno... nie wiem jak to z yamahą się komponuje ale jamo + onkyo 609 to jest sam szczyt góry... posłuchałem tego 10 min i miałem dość... qq grają tak jakby ktoś je stłumił... myślę że w tej cenie to f1 zdecydowanie wygrają... aczkolwiek każdy szyka czego innego.... jedni sopranu drudzy basu.... ja mam połączone to z h\k 255 i gra to jak dla mnie"rewelka" wcześniej grało to pod denonem... raz że bas był "typowa łupanka" a dwa ze stereo teraz jest bardzo wyraziste... f1 można wyrwać za 2000 :) za tyle kupiłem je niecały rok temu... na youtube masz filmik jak grają z denonem ....

Również polecam Ci F1 ,chociaż do twojego pomieszczenia mogą być ciut za małe.

Może leciutko dołożysz i kupisz F2 ? w każdym bądź razie JAmo i QQ sobie odpuść do klipsha nie mają czego szukać :)

Tak jak napisałeś Tanoye to dobre kolumny, ale moje ucho podczas odsłuchu jakoś nie było podekscytowane. Więc kupiłem Klipscha.

Pozdrawiam

to i ja dołożę coś od siebie, gdyż również jestem baaaaardzo szczęśliwym posiadaczem frontów od Klipscha ale F10 i jak dla mnie rewelacja i z czystym sumieniem mogę polecić. Jedna uwaga. Ja za swoje F10 zapłaciłem 950zł za sztukę w korporacyjnym sklepie, więc może warto Ci się dobrze rozejżeć, gdyż jak dla mnie 2200zł za F1 szału nie robi

pzdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

są lepsze od Klipsch serii RF, między F różnica klasy w zakresie średnio-wysokotonowym

jedyny plus Klipsch to chyba ich wyższa efektywność w połączeniu ze słabym amplitunerem, dźwiękowo jednak nie mają żadnych atutów w stosunku do Oli (co najwyżej bas będzie równie dobry)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za odpowiedzi :)

A tak pomijając te zestawy, czy jest taka możliwość i sens, że np kupie fronty od F2, a centralny i surroundy od zestawu F1? czy to już nie będzie tak dobrze grać jak w swoich rodowitych zestawach ?

te Rothy też wyglądają przyzwoicie, tylko ciekawe jak z tą moją yamahą się sprawdzą...

Tonsil Maestro II w zestawie 5.0 spokojnie kupisz za 2200 - kolega niedawno kupił taki zestaw w STACJONARNYM SKLEPIE z subem Aktiv 200 za 2600zł i wywiózł go do Angli...

podobno tam za taką kasę nie kupiłoby się nic lepszego, chociaż produkty wielu "uznanych" marek są tam tańsze niż u nas...

Teraz na wyprzedaży/promocji można kupić zestaw Koda Harmony K5000 - na pewno zagra zdecydowanie lepiej niż "angielska markówka" w zbliżonej cenie.

Masz 70% potrzeb kinowych Klipsche beda sweitnym wyborem. Różnica to taka ze F2 jest ciutke wyzszy i ma jeden przetwornik niskotonowy wiecej. Według specyfikacji schodzi ciutke nizej. Moc ta sama.

Masz 70% potrzeb kinowych Klipsche beda sweitnym wyborem. Różnica to taka ze F2 jest ciutke wyzszy i ma jeden przetwornik niskotonowy wiecej. Według specyfikacji schodzi ciutke nizej. Moc ta sama.

f1 = pasmo przenoszenia: 38Hz - 23kHz skuteczność: 93.0 dB

f2 = pasmo przenoszenia: 38Hz - 23kHz skuteczność: 95.5 dB

f3 = pasmo przenoszenia: 35Hz - 23kHz skuteczność: 97.0 dB

kupiłem je w Olsztynie... jesli masz blisko to moge podejsc zapytac o nie....

No do Olsztyna mam jakieś 120 km :) ale jakby były tańsze to z chęcią odwiedzę Olsztyn :P Dawno już tam nie byłem :)

a wracając do poprzedniego pytania, to jest sens dokładać do zestawu F10??

No do Olsztyna mam jakieś 120 km :) ale jakby były tańsze to z chęcią odwiedzę Olsztyn :P Dawno już tam nie byłem :)

a wracając do poprzedniego pytania, to jest sens dokładać do zestawu F10??

dokładnie tak to się nazywa ...Zestaw kolumn 5.0 Klipsch Synergy F1/C1/B2 taki zestaw zakupiłem.. za 2tys... jak będziesz zainteresowany to podjadę zapytam się w wolnym czasie ile teraz kosztuje.... fakt faktem była to bardzo okazyjna cena bo teraz za używkę bym krzyczał 1900 :) i ani złotówki mniej.. ciężko taką cenę na necie wyrwać...

to jeśli miałbyś po drodze to będę wdzięczny :)

niestety kolego byłem i sprzedawca pow. że raz że nie ma już f1 tylko ma f10 a po 2 to poniżej 2400zł nie puści tej serii... przykro mi... próbowałem....

niestety kolego byłem i sprzedawca pow. że raz że nie ma już f1 tylko ma f10 a po 2 to poniżej 2400zł nie puści tej serii... przykro mi... próbowałem....

i tak dzięki za sprawdzenie :) czyli cena ostateczna to 2400zł?

z racji ze weszla seria "0" seria bez "0" takze trzyma cene. a jakie masz pomieszczenie?

pomieszczenie 20m, w pierwszym poście wkradła się pomyłka.

warto dopłacać te parę stówek do serii F10 ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.