Skocz do zawartości
IGNORED

ŚWIĘTO TRZECH KRÓLI

elektrospiro

Rekomendowane odpowiedzi

No faktycznie masz szczęście moherku zasciankowy, że cie nikt na ulicy nie rozpozna. Miałem nadzieje ze napiszesz coś o nadstawianiu drugiego policzka, albo rzucaniu chlebem w oponentów. Ale nie, nie wychodzisz z roli uciśnionego katolika, który zjada lwy.

Temat zajął- jak na razie- 7 stron wątku w niedługim czasie. Czyli traktujemy poważnie. Oprócz krotochwilnych jaśnieoświeconych leczących sobie kompleksy krytyką takiej jednej dwutysiącletniej instytucji.

Po prostu ręce opadają. Co to ma wspólnego z tym co głosił Jezus? Ta agresja, frustracja, kompleksy? I to oni sądzą że są lepsi, że mają rację? Skąd to się bierze?

Jak widzę po ostatnim wpisie brojkowi zrobiło się trochę głupio. Jedz brojek mniej mięsa i zastanów się nad sobą. O co ci chodzi? Dlaczego obrażasz wszystkich? Myślisz, że Pana raduje twoja agresja?

Tak, kolejna odsłona POstępu...Branie na litość i tolerancja w imię gównoprawdziwych idei otwartej, oświeconej Europejskiej rodziny. Tylko co Ty tam robisz jarciu w tej Europie? Gary zmywasz? Czy jesteś wyżej - kupujesz już wino reńskie w Lidlu po 9,99, ale jeszcze nie umisz kieliszka trzymać? Garniak nosisz w paski, jak europejczyk, ale skarpetki masz za krótkie? Czy pokazujesz faki na drodze jak ktoś jedzie wolniej od Ciebie? A może psa kopiesz jak nikt nie widzi? Jakim jesteś Europejczykiem jarciu? To najgłupsza samoocena jaką można tutaj przeczytać - jestem Europejczykiem. Jesteś NIKIM jariu w Europie tak długo, jak spijasz słowa z ust Radka i Tunia...Wydaje Ci się, że tworzysz wartość, postęp, a naprawdę jesteś POpapranym polaczkiem...Do tego negujesz wartości, o które inni walczyli w imię czego? Dwóch złotych haraczu codziennie na gównoprawdę i przeglądanie onetu z rana? Żenujące. Szkoła Michnika wypracowała mozolnie, przez dwadzieścia lat, całe stosy zastępów jarciów i innych POstępowcuf....Piękne zwycięstwo ludzi honoru, którzy udupili młodych na całe lata....walcz jarciu walcz dalej, dzieci Ci podziękują jak tatko walczył o jewropę...

---------------------------------------------------------------------

Od dzisiaj Panowie chlanie od rana! Żadnych świat! Żadnych orszaków! Tylko jedna wielka oświecona i europejska rodzina! Czerska rodzina! Z Michnikiem na czele! Do siego!

Panowie, opuszczam Was w tym wątku...na rok....miłego szkalowania w imię europejskiego postępu!

jak widze katolicy zapierajom drzwi stodoly klonicom i odprawiajaom marsze i plasy w srodku.za pare lat stodola bedzie udostepniana zwiadzajacym.

milo popatrzec bo to juz.... ostatki.i tak radosc ze ta wzniosla chwila nie skonczyla sie paroma atakami serca ze wzruszenia kontaktem z naczelnikiem.Przy tej liczbie uzaleznionych statystyka jezd nieubłagana.

jako rade i pocieche mozna zaproponowac...czytajcie Michnika.

faktem jednak jezd ze stodola ma juz 2000lat i czas na niom.

Wy wsioki naukę uważacie za zagrożenie a w Europie

No, no akurat nauki ekonomiczne to raczej w Europie, tej europejskiej spod znaku UE są dość luźno traktowane.

Podobno pojecie "demokracja" UE ma zamiar zaliczyć do warzyw i pobierać słone myto za stosowanie owej w rzeczywistości.

Postęp jak cholera, tylko cholerę trzeba leczyć.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Broyku czy mi się wydaje, ale już kiedyś oznajmiłeś,że uciekasz z Audiostereo i pisać już nie będziesz, a tu widzę znowu Twoje wypociny.Nie czytam Twoich postów i czuję się dobrze.

A gdzie to jest napisane ze to byli trzej krolowie ??? No właśnie nigdzie. Najbardziej wiarygodna interpretacja jest taka, że chodziło o perskich astrologów.

Co za parodia i szczyt glupoty!

Obchodzi sie swieto trzech kroli swietuje sie jakies wydarzenie a wcale to nie byli krolowie i wszystko zostalo sfalszowane!

Toz przeciez na chlopski rozum , po 3 klasach podstawowki mozna wywnioskowac ze obecnie jak i w starodawnych czasach nigdy nie podrozowali krolowie roznych panstw razem!! Czy ktos kiedys widzial ze trzech krolow, prezydentow , glow panst podrozowalo by sobie w pojedynke ?

Gdyby jednak nawet podrozowalo 3 krolow razem to napewno nie podrozowaliby sami , tylko w otoczeniu swojej sluzby , poddanych itd. A o ile sobie przypominam to przybylo tylko trzech chlopow z podarkami dla Jezusa i napewno nie byli to krolowie. A niby z jakich panst oni pochodzili ? haha

No i taki poganski poglad stal sie podstawa do ustanowienia swieta panstwowego?? - zgroza!

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Co za parodia i szczyt glupoty!

Obchodzi sie swieto trzech kroli swietuje sie jakies wydarzenie a wcale to nie byli krolowie i wszystko zostalo sfalszowane!

Toz przeciez na chlopski rozum , po 3 klasach podstawowki mozna wywnioskowac ze obecnie jak i w starodawnych czasach nigdy nie podrozowali krolowie roznych panstw razem!! Czy ktos kiedys widzial ze trzech krolow, prezydentow , glow panst podrozowalo by sobie w pojedynke ?

Gdyby jednak nawet podrozowalo 3 krolow razem to napewno nie podrozowaliby sami , tylko w otoczeniu swojej sluzby , poddanych itd. A o ile sobie przypominam to przybylo tylko trzech chlopow z podarkami dla Jezusa i napewno nie byli to krolowie. A niby z jakich panst oni pochodzili ? haha

No i taki poganski poglad stal sie podstawa do ustanowienia swieta panstwowego?? - zgroza!

A żeś chłopie błysnął :)

Słyszałeś kiedyś o Święcie Objawienia Pańskiego POTOCZNIE zwanym Świętem Trzech Króli?

zeby zawsze w piatki to nie mam nic przeciwko.Tak na marginesie wobec pretensji lewiatana co do strat z tym zwiazanych.Zrobiono badania w swiecie ktore wykazały np w niemczech, ze wzrost lub ubytek swiat a wiec dni pracy nie ma nic wspolnego z pkb.nawet bywalo ze wzrost swiat powodował wzrost pkb bo ludzie wypoczeli.Liczy sie tylko ...organizacja.i wydajnosc.

Święcie Objawienia Pańskiego

ja w piatek pracowalem i u mnie byl dzien roboczy, wiec nie wiem co to za swieto.

Skoro jestes taki jasny i jestes po objawieniu to objasnij mi co to za "swieto objawienia panskiego" ? ciekawy jestem...

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Skoro jestes taki jasny to objasnij mi co to za "swieto objawienia panskiego" ? ciekawy jestem...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Objawienie_Pa%C5%84skie

wasza>>>>jak sie urodzil to sie objawil.dwa razy sie objawial?

czy pierwsze nie bylo ..udane.

muls, ja się nie objawiam, ja mam objawy... grypy. Na grypę dobra jest flaszka berbeluchy. Jak już ją wypiję to wrócę do twojego posta i postaram się na niego rzucić okiem z twojej perspektywy - może wtedy zrozumiem...

chrześcijańskie święto mające uczcić objawienie się Boga człowiekowi (teofania), obecność Boga w historii człowieka, a także uzdolnienie człowieka do rozumowego poznania Boga.

No ja tak nie zabardzo to rozumiem...kiedy niby Bog objawil sie ludzia ?

I cholera przeciez w czasach obecnych Bog wogole nie jest obecny posrod ludzi ! to chyba widac golym okiem co ?

Rozumowo poznac Boga - kto juz poznal rozumowo Boga ? tego chyba nie da sie pojac rozumowo co ?

Nigdy się nie objawił.W Biblii masz mrzonki...

No to po cholere jest swieto "objawienia Panskiego" skoro Bog sie nigdy nie objawil ?

a w sumie swieto nazywa sie "trzech kroli" ale byli to medrcy a nie krolowie

Ludzie !!! to wszystko jest pokrecone i popier.....e

ktos wogole wierzy w takie rzeczy ??

po 3 klasach podstawowki mozna wywnioskowac ze

Wygląda na to, że Twoje wnioskowanie ma sens pod warunkiem, ze piszesz do kumpli...osesków.

Wygląda na to, że Twoje wnioskowanie ma sens pod warunkiem, ze piszesz do kumpli...osesków.

A ty pewno swietowales to swieto ale sam pewne dokladnie nie wiesz o co chodzi w tych trzech krolach, trzech medrcach, ktore niby sa trzema objawieniami haha

Skoro nie wiesz o co chodzi to po kiego klocka lego mielesz klawiaturę o czymś o czym nie masz pojęcia.

No to po cholere jest swieto "objawienia Panskiego" skoro Bog sie nigdy nie objawil ?

a w sumie swieto nazywa sie "trzech kroli" ale byli to medrcy a nie krolowie

Ludzie !!! to wszystko jest pokrecone i popier.....e

ktos wogole wierzy w takie rzeczy ??

Coś koło miliarda ludzi na świecie wierzy. (o ile masz choćby blade pojęcie co to jest wiara) Twój wpis dobrze świadczy o twojej pryszczatości w podejściu do tego co dla rzeszy ludzi jest święte, delikatne, ważne.

Coś koło miliarda ludzi na świecie wierzy.

To w ostatni piatek ok. miliarda ludzi mialo wolne ??

wow jakas wyzsza matematyka, chyba ci sie zera pomylily

Gość rydz

(Konto usunięte)

ja w piatek pracowalem i u mnie byl dzien roboczy, wiec nie wiem co to za swieto.

Skoro jestes taki jasny i jestes po objawieniu to objasnij mi co to za "swieto objawienia panskiego" ? ciekawy jestem...

Co do objaśnienia święta,to jest święto co byś TY właśnie musiał za.....ać,nawet w sobote i niedzielę,jak sobie życzysz.

ja tam przeciwko swieta nic nie mam :) czym wiecej tym lepiej

mialbym nawet propozycje zeby ustanowic kolejne... wazne .. swieta!

2012 rok podobno wypada bardzo korzystnie pod wzgledem dlugich wekendow i swietowania

Cieszmy sie!!

Coś koło miliarda ludzi na świecie wierzy. (o ile masz choćby blade pojęcie co to jest wiara) Twój wpis dobrze świadczy o twojej pryszczatości w podejściu do tego co dla rzeszy ludzi jest święte, delikatne, ważne.

...podobniez tyle w komunizm.wiara czyni cuda.... z rozumem.

doucz się o Światły jewropejczyku, że KK obchodził to pogańskie w/g ciebie święto już od ośmiu stuleci

nawet do pisania bzdur potrzeba trochę polotu :(

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.