Skocz do zawartości
IGNORED

dali lektor 6 czy dali concept 6-stero

pinio12

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

Dali Lektor to dobra klasa wyżej niż Concept, przy bezpośrednim porównaniu obydwóch modeli Lektor jest znacznie bardziej wyrównany, oferuje lepszy środek pasma, przestrzeń. Brzmienie Lektorów jest spokojniejsze. Concept natomiast ma bardziej podbite skraje pasma, co w Twoim przypadku może okazać się zaletą. Wyboru musisz dokonać po odsłuchu, chociaż tak jak napisałem powyżej, może się okazać że przy Twoich gatunkach muzycznych wygra Concept

Zapraszam na odsłuchy, w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jak przedmówca stwierdził lektor są leprze.

Co Ci się spodoba bardziej to raczej będzie konieczny odsłuch.

A nie lepiej zahaczyć już o ikon 6 mk2 używane w podobnej cenie co lektor.

Ja mam ikon 7 ale jeszcze mi się nie znudziły a raczej nie wiem na co lepszego prawie nowego w cenie max 3,5 można wyhaczyć.

Czasami coś się przewinie na znanym portalu aukcyjnym. Najpierw koniecznie skocz z płytką z muzyką do sklepu i posłuchaj a potem wyznacz sobie ile możesz dać i czekaj. Czym niżej dasz tym dłużej trzeba czekać ale raczej się doczekasz ;]

Oczywiście odsłuch to podstawa aby być zadowolonym :]

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Które z ww głośników będą lepsze w odsłuchu stero tj. bas i góra słuchając pop i czarna muza?

Nie wiem, co to jest czarna muza, ale Dali Concept 6 to kolumny raczej do kina domowego na przód. Dźwięk mają dobry, ale porządnego basu to tam nie uświadczysz. Concept to linia wychodząca z produkcji, więc jeśli coś z tej linii to 8 lub jeszcze większe 10. U nas te kolumny trudno dostać i na rynku wtórnym też jest ich malutko, więc najlepiej kupić je w Danii. Są teraz spore przeceny. Jeśłi wolisz dźwięk bardziej zdecydowany, żeby nie rzec lekko agresywny, to Dali Ikon 6 MK2 będą w sam raz. Ważne też z jakim wzmacniaczem będą pracować.

hmm... na kolumny mam 2-2.5 tyś.możę tak na cały sprzet ampli(wzmac)+odtwarzacz+kolumny 4-4.5 tyś. w necie widziałem ciekawy zestaw hk 3490 +cd i do tego dali lektor 6,czy to zagra sporym ciepłym basem na 20 m2? dodam tylko że słuchałem kiedyś klipsch rf 62 na denon 510 i bardzo mi się podobało piekna scena ale za drogie .czarna muza to rap rnb itp.

hmm... na kolumny mam 2-2.5 tyś.możę tak na cały sprzet ampli(wzmac)+odtwarzacz+kolumny 4-4.5 tyś. w necie widziałem ciekawy zestaw hk 3490 +cd i do tego dali lektor 6,czy to zagra sporym ciepłym basem na 20 m2? dodam tylko że słuchałem kiedyś klipsch rf 62 na denon 510 i bardzo mi się podobało piekna scena ale za drogie .czarna muza to rap rnb itp.

Dali Conept do tego rodzaju muzyki to zupełna pomyłka. Pomyłką jest też ich aktualna cena oraz polecanie takich kolumn do systemów stareo, bo są to zestawy które powstały z naciskiem na kino domowe. Jeśli Ci się podobały klipsch to poszukaj wśród takich kolumn jak: magnat quantum, cerwin vega, heco metas, jbl studio. Te ostanie bardzo zmieniły się na plus w stosunku do swoich krytykowanych wszędzie poprzedników i uważam,że nie należy skreślać ich z listy odsłuchowej.

Widziałem dziś używane RF 52 oraz 62 na alledrogo. Zerknij, może Ci przypasują (cenowo).

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.