Skocz do zawartości
IGNORED

co Wy na tę cenę????????

QB

Rekomendowane odpowiedzi

Będę szczery i przy okazji być może ciut nieobiektywny: moim zdaniem te kolumny możnaby kupić po 1100 PLN gdyby były nowe. Wedy to faktycnie byłaby dobra cena za jakość którą prezentują. Moim zdaniem nie są to dobre paczki, grają typowym masówkowym dźwiękiem, płasko, i jeszcze raz płasko, transparentność i też kuleje, z tych głośników mozna wycisnąc więcej. Jedynym ich atutem jest jako taka równowaga. Jakość wykonania przemilczę.

Z drugiej strony patrząc to jest tylko 1100 PLN, za tyle to nic porządnego w ogóle się nie kupi. Jeśli to jest górna granica w Twoim budżecie to jeśli kolumny sa w dobrym stanie można je wziąć, nigdy nie będzie problemu z ich opchnięciem bo to bardzo modne kolumny w naszym kraju.

co do WF to jakoś mi nie leżą słuchałem róznych modeli i w różnych konfiguracjach... natomiast chciałbym zauważyć, że nie kazdego stać na głośniki za 5-7 tyś. czy więcej i sztuka polega na tym aby mając 1100 zł wybrac coś w miarę dobrze grającego - wygląd mnie osobiście nie obchodzi.... mi osobiście podobają się AE EVO 3 ale co z tego jak nawet używki chodza za ok. 1800....

no cóż prosze o bardziej pozytywne rady:) a tym którzy krytykują depczą biednych audiofili za to że sa biedni polecam sponsoring:) chętnie przyjme drobne 5000 od mądrali który twierdzi że to dolna granica jako takiego brzmienia:)

Jeśli o WF Diamond chodzi, to warto pamietać, że w ich przypadku bi-wiring (nawet na tanim kablu!) czyni cuda. Choć oczywiście nie są to neutralne głośniki, więc nie każdemu ich barwa będzie "leżeć".

mam nad c521 jako źródełko.... przymierzam się do tych avance'ów co do wzmaka to jestem po odsłuchach i zastanawiam się pomiędzy creek 4330 a harman/cardon hk 630 (słuchałem je m.in. z avance omega 509 i w tehj konfiguracji lepiej mi pasował harman) kable w zalezności od wyboru wzmaka ale raczej diamond back audioquesta jako inter i kimber 8 sv jako głośnikowy na dół i nie wiem jeszcze jaki kabelek na górę...

Kimber 8VS - to raczej droga zabawka. Widze, ze chyba naczytales sie wielu audiofilskich gazet:)

Po drugie to drugi kabel glosnikowy moze w koncu okazac sie zbedny. Ach, te pojedyncze gniazda glosnikowe:)

Moja skromna propozycja: kup na razie kabelek od lampki a doloz do AE, nawet jesli bys mial jeszcze poczekac. Kolumny to podstawa systemu, minimalizm tu nie poplaca.

Zainteresuj się Phoebe. Nowymi (dozbieraj) lub używanymi (taniej) - bez znaczenia.

Na tym pułapie i sporo wyższym, zaryzykuję, że są nie do pobicia, a w każdym razie ja chyba nic lepszego za 1,8kzł nie słyszałem. W każdym razie nie pamiętam.

andrea29, 6 lat doświadczeń z dźwiękiem.

• Redaktorzy

Phoebe są rewelka a niwe Hyperiony jeszcze lepsze tylko droższe (2900).

QB - jeśli masz pokój nie większy niż 20m^2 i nie masz uprzedzeń do podstawkowców pisz na priva.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.