Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do 500zł

filipesku93

Rekomendowane odpowiedzi

jorket zluzuj. Nie wiem, co miał pokazać ten filmik nagrywany byle kamerką, ale chyba nie dźwięk?

Ludzie, nie ma prawdy absolutnej. Ludziom podobają się czasem takie padła, że mi się to w głowie nie mieści. Nie widzę najmniejszego sensu w pisaniu w necie, że x jest lepsze od y, bo zwyczajnie po co? Jak ktoś nie słyszy, to żadna różnica. A jak słyszy, to kupi sobie lepsze.

Przez kilka lat czytania opinii w necie nauczyłem się, że nie ma co się sugerować. Czy tu, czy mp3store. Ja mam inaczej, sprzęty podobające się mi nie podobają się reszcie. Na mp3store zostałem wyzwany od głuchych handlarzy, bo podobał mi się inny model słuchawek. Obrazili się na mnie, że im jadę ich super kultowy i legendarny odtwarzacz iriver ifp, który posiada super wejście mikrofonowe. Faktycznie wejście mikrofonowe jest, ale jest gwniane. Mam stereo pogardzane na tym forum, przez jakiś czas moje monitory były sprzedawane masowo na allegro z powodu tego, co tu o nich jeden biznesmen diyowiec smarował. Jednymi z najchętniej słuchanych przeze mnie kolumn były by studyjne APSy, ale nie mam na nie kasy i raczej nie wydam tyle na audio. Audiofile twierdzą, że monitory studyjne, to krew z uszu. Moje wymarzone magnepany jeden pan uznany ałdjofil z krakau pojechał, że to żadna rewelacja.

jak patrzysz zawsze na cene najnizsza ja patrze na ceny MSRP zawsze sie ktos znajdzie kto bedzie taniej sprzedawal,poza tym teraz juz trzeba patrzec na zestawy Z906 kiedys S550 tez kosztowal tylko 1200 zl w sklepach. Te glosniki sa zrobione z MDFu co tez wiecej kosztuje czyli jest i tak wszystko jeszcze w uczciwej cenie.

A co powiecie na Microlab SOLO 7C ?

Jak będziesz ich słuchał tylko z większej odległości (np. bok trójkąta 2m) i zapewnisz sporo miejsca za kolumnami i po bokach (nie radzę stawiać w rogach pokoju ... choć to się tyczy w sumie każdej kolumny), to jest to dobry wybór.

z tym miejscem może być problem , pewnie dla tego ze bas ref-lex ma z tyłu ale to muzyki w sam raz bo tylko na muzyce mi zależy by była jakość i w ogóle bo raczej zestaw 2.1 lepiej nie zagra

jeszcze microlab pro3 2.0 troche słabsze bo 2 x 45

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

słyszał ktoś o nich

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Posiadam Edifier'y S330D i mogę powiedzieć, że są to bardzo fajne głośniczki. Jak dla mnie basu jest wystarczająco dużo, subwoofer nie jest odkręcony na maksa i w zupełności daje radę. Głośność zestawu również jest na wysokim poziomie, jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się słuchać muzyki na 100% i pewnie nigdy tego nie zrobię. Głośniki współpracują u mnie z kartą Asus Xonar DX/XD.

Do 500zł oczywiście polecam głośniki w zestawie 5.1 ,czy to będzie Microlab czy Creative-w sumie nie ma to większego znaczenia,oprócz znaczka firmowego. Jakość brzmienia bardzo podobna.

Do 500zł oczywiście polecam głośniki w zestawie 5.1 ,czy to będzie Microlab czy Creative-w sumie nie ma to większego znaczenia,oprócz znaczka firmowego. Jakość brzmienia bardzo podobna.

... znaczy się podobnie g...na (nienaturalne brzmienie, innymi słowy plastic-fantastic z nap...cym basem). Naganiaczom z Allaudio radzę kiedyś posłuchać muzyki na monitorach 2.0 za 500zł vs. 5.1 za 500zł ... gorzej jak tym sprzedawcom słoń na ucho nadepnął.

ps. ostatnie głośniki Creative które się nadawały do słuchania muzyki na sensownym poziomie (jak na cenę 200zł ... choć i tak wolałbym je niż 5.1 za kilka razy tyle) to Creative Inspire Monitor M80 , które już od dawna nie są sprzedawane.

Gorzej jeśli ktoś nie ma miejsca na kolumny 2.0, które są w większości sporych rozmiarów. Sam myślałem nad Solo6C, ale mógłbym je postawić jedynie na wysokości ok 1,8m, a jest to trochę bez sensu. Wybór więc padnie pewnie na jakiś zestaw 2.1 Ediffiera. Chyba, że ktoś jeszcze zasugeruje coś innego.

Gorzej jeśli ktoś nie ma miejsca na kolumny 2.0, które są w większości sporych rozmiarów. Sam myślałem nad Solo6C, ale mógłbym je postawić jedynie na wysokości ok 1,8m, a jest to trochę bez sensu. Wybór więc padnie pewnie na jakiś zestaw 2.1 Ediffiera. Chyba, że ktoś jeszcze zasugeruje coś innego.

to wez mniejsze od solo6c 2.0 ale masz problem..

Witam!

Posiadam kartę dźwiękową Asus Xonar DX i również szukam głośników w granicach 500-600 zł. Mam na oku Edifiery S330D oraz behringer ms40. Edifiery posiadają subwoofer, więc na pewno bass będzie dużo mocniejszy, ale mnie interesuje końcowa jakość dźwięku. Które z powyższych lepiej nadadzą się do muzyki/filmów/gier (w takiej kolejności)? Ostatnio czytałem również sporo dobrych opinii o Edifierach C3, jednak zraziłem się trochę o wiele niższą mocą niż w przypadku S330D oraz MS40 (2x8W vs 2x18W vs 2x20W). Jak C3 grają na tle wyżej wymienionych i czy jest sens do nich dopłacać?

wedlug mnie C3 maja najlepszy dzwiek jak chodzi o te dwa produkty edifiera.

S330D jest tez bardzo dobry glosnik ale satelitki sa mniejsze od tych w zestawie C3 i jednak odgrywa to role w jakosci dzwieku.

W firmie mam teraz c3 podpiete do kompa i sa naprawde rewelacyjne. Slucham na nich takze muzyki z cd-player i sie jeszcze lepiej sprawuja niz z kompem.

Problem jest tylko jeden nie maja wejscia optycznego ale ja go na razie i tak nie potrzebuje nie wiem jak by to wygladalo w twoim przypadku.

Wejścia optycznego nie potrzebuję. A jak sprawa wygląda jeśli chodzi o moc setelit? S330D maja 18W a w C3 tylko 8W. Czy rzeczywiście czuć tą różnicę? Chciałbym nieraz głośniej posłuchać muzyki i boje się, że może być za cicho.

wogule nie patrz na waty dlatego ze ci nic nie powiedza na temat dzwieku lub glosnosci.

Te 8W po prostu wymiata i nie jestem w stanie nigdy zrobic na calego tylko do testow lub pokazow jak przyjda znajomi.

Nawet na 100% glosnosci gra po prostu rewelacyjnie i naprawde bardzo glosno.

Nawet nie wiedzialbym na czas dzisiejszy jaki inny system mozna by bylo z tym porownac bo za ta cene sa naprawde super.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.