Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

A wczoraj w wywiadzie drukowanym w Interii pl. minister twierdził iż wszystkie państwa europejskie podpisały ACTA - miał na myśli (zapewne) iż podpiszą 26, ale to przejęzyczenie. A Niemcy i Austria i parę innych nie podpiszą. Czyżby te państwa wyprowadziły się z Europy ?

A pan premier RP zapowiadał również wczoraj w TV iż ACTA zostanie najpierw poprzedzone wprowadzeniem kilku polskich ustaw.

Czyli jeśli wszystko jest to co ma być wprowadzone ????

Takie pytania mi się cisną, bez żadnych podtekstów politycznych, sympatii i antypatii.

Dobrze, życzę Kolegom owocnych przepychanek - pokibicuję Wam z boku, swoje preferencję o zabawach w błotku już ujawniłem... Nie kręci mnie mnie dyskusja na poziomie Onetu jaką tu niektórzy uprawiają. Chociaż kila mądrych i merytorycznych opinii tu przeczytałem - nawet jeśli się z niektórymi nie do końca zgadzam to wyrazy szacunku dla autorów za samodzielne myślenie i kulturę wypowiedzi - w dobie zalewającego nas chamstwa i braku samodzielnego myślenia to coraz rzadsze niestety....

Miłego dnia wszystkim.... Trolom też, a co, stać mnie na taki gest ;P

Po pierwsze to mnie nie znasz, po drugie pieniaczy szukaj wśród swoich najbliższych a nie wśród anonimowych userów, których znasz z netu czyli tak naprawdę nic o nich nie wiesz, po trzecie urabianą masą to jesteś ty, łykasz propagandę jak młody pelikan, tańczysz tak jak ci Donek i jego przydupasy zagrają.

Poza tym nie potrafisz odnieść się do wcześniej zadanych pytań. Kolejną kwestią jest to, że ja jak każdy inny obywatel tego kraju mogę protestować przeciw pewnym decyzjom rządu np w internecie poprzez właśnie nagłaśnianie nieprawidłowości, braniu udziału i podpisywaniu petycji etc. nie mając takiej wiedzy oceniasz innych, czym się kompromitujesz.

piszesz bezwiednie? i nie powinienem wyciągać wniosków na podstawie twoich wpisów.Uprzedź w P.S.

Protestuj ile zapragniesz, mnie śmieszysz nic więcej.Gdybyś dużo wcześniej zwrócił uwagę a nie pod wpływem medialnej zadymy poważniej twoją troskę o wolność w internecie potraktowałbym.

Nawet w tym wpisie poza wiecowymi okrzykami urażoną dumą nic nie ma

Z tą klauzulą bezpieczeństwa to pokazuje że Boni jako zawodowy gracz drugiego planu i macher od manipulacji jest jednym z niewielu myślących w tej zbieraninie partaczy i gówniarzy. I poprostu wyłapał gdzie jest realne zagrożenie.

TYle ,że ta klauzula się może okazać za mała.

Co do zaś trzecioligowego polityka jako podpisującego , to żaden zarzut a pozytyw. Jak podpisałby premier to wszystko idzie na klatę co tam jest a jak jakiś urzednik to w zakresie pełnomocnictwa i w razie jakiegoś syfu ukrytego się można wycofać i ratyfikować bez zapisów wykraczających poza pełnomocnictwo.

A o ile się nie mylę miał podpisać jakiś minister a podpisze ambasador więc ktoś siadł i pomyślał.

Niestety,obawiam się ,że będzie coraz więcej podobnych zagrań.Mam nadzieję na rozumną alternatywę która zmiecie ich za cztery lata.Bez niej pokusa autorytatywnej władzy będzie narastała.Poparcie Orbana jest znamienne.

piszesz bezwiednie? i nie powinienem wyciągać wniosków na podstawie twoich wpisów.Uprzedź w P.S.

Protestuj ile zapragniesz, mnie śmieszysz nic więcej.Gdybyś dużo wcześniej zwrócił uwagę a nie pod wpływem medialnej zadymy poważniej twoją troskę o wolność w internecie potraktowałbym.

Nawet w tym wpisie poza wiecowymi okrzykami urażoną dumą nic nie ma

Sam mnie zaatakowałeś swoimi wpisami zarzucając mi pewne rzeczy nie znając mnie zupełnie, więc kolego odpuść sobie, zabolała cię moja krytyka PO i od tego się zaczęło, więc nie odwracaj teraz kota ogonem. A to kiedy zwróciłem na to uwagę (ACTA) to jest dla ciebie wiedza tajemna, no chyba , że twój świat jest ograniczony forum Audiostereo, mój nie, rzadko tu bywam i jeszcze rzadziej komentuje ale ty wiesz lepiej i znasz mnie lepiej niż ja sam siebie hehe. Poza tym twoja opinia i ocena mojej osoby wisi mi zupełnie anonimie, ciekawsze rzeczy w życiu zajmują mnie niż kopanie się z koniem. Chwal PO i trzymaj się w tym postanowieniu, god save the Tusk.

wladz, zastanawiam sie czy nadal bedziesz popierac Donalda, jak na emeryturze pojdziesz do apteki i bedziesz musial bulic slono, bo leki generyczne nie beda dostepne...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

wladz, zastanawiam sie czy nadal bedziesz popierac Donalda, jak na emeryturze pojdziesz do apteki i bedziesz musial bulic slono, bo leki generyczne nie beda dostepne...

może przeczytaj mój poprzedni post.Pomiędzy poparciem a zrozumieniem jest istotna różnica.Kiedy zauważysz?

wladz, no ten moze nie, ale wczesniejsze byly w innym tonie ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Sam mnie zaatakowałeś swoimi wpisami zarzucając mi pewne rzeczy nie znając mnie zupełnie, więc kolego odpuść sobie, zabolała cię moja krytyka PO i od tego się zaczęło, więc nie odwracaj teraz kota ogonem. A to kiedy zwróciłem na to uwagę (ACTA) to jest dla ciebie wiedza tajemna, no chyba , że twój świat jest ograniczony forum Audiostereo, mój nie, rzadko tu bywam i jeszcze rzadziej komentuje ale ty wiesz lepiej i znasz mnie lepiej niż ja sam siebie hehe. Poza tym twoja opinia i ocena mojej osoby wisi mi zupełnie anonimie, ciekawsze rzeczy w życiu zajmują mnie niż kopanie się z koniem. Chwal PO i trzymaj się w tym postanowieniu, god save the Tusk.

to w związku z ?

chłopak szkoda mojego czasu na megalomańskie przepychanki.Ponownie przeczytaj ,zamiast w lustrze się przeglądać.

Niestety,obawiam się ,że będzie coraz więcej podobnych zagrań.Mam nadzieję na rozumną alternatywę która zmiecie ich za cztery lata.Bez niej pokusa autorytatywnej władzy będzie narastała.Poparcie Orbana jest znamienne.

wladz, no ten moze nie, ale wczesniejsze byly w innym tonie ;)

owszem ,były łagodniejsze bowiem nie dostrzegałem obecnej buty,było więcej pokory.Niemniej nigdy PO nie było moją bajką.

tak patrzac na to..... "Limes inferior" k...wa..... Limes inferior....

zyzio.... szok... ale koles prawde niestety napisal :P

ciekawe,przecież politykę międzynarodową prezes i PiS opiera o ścisłą współpracę z USA.Gdyby był premierem cała katonarodowa prawica już dawno podpisałaby ACTA.

i o ile cejrowki ma racje jesli chodzi o mulitemedia gdzie trzeba wziasc sie za posrednikow, to zostaje problem ubran,sprzetu,programow etc.Prosta recepta prostego czlowieka.Ten prosty czlowiek zapomniał ze za ta ustawa glosował jarosław i ze dojscie do wladzy jaroslawa ,dyrektoa i reszty katoli zaowocuje ustawami przy ktorych TA to bedzie kaszka...

muls, widzisz, im zalezy bys tak myslal i tak myslisz... czasem bys sie zapytal psa, moze ma inny punkt widzenia...

Gość Wireless

(Konto usunięte)

...

Ja takiej nadziei niestety nie mam. Obecni politycy "szoruja po dnie", jesli chodzi o jakosc rzadzenia, a nie widze jakiejkolwiek wschodzacej gwiazdy, ktora moglaby

byc dla nich sensowna alternatywa. Przez te cztery lata moze sie wykluc co najwyzej cos jeszcze gorszego.

a tamtym zalezy zebys ty mysla jak myslisz.Tak mi powiedzial pies.Dziwne ze jakos juz nikt nie pamieta slynnej propozycji akcji Blaszczaka czesania internetu w poszukiwaniu ...tresci.mozna spokojnie zalozyc ze taka wolnosc mniej interesuje internautow, od tej wymiernej..finansowej.I tak to genralnie widze.Tzw wolnosc zaczyna byc wazna jesli mozna ja konkretnie ..policzyc.Tak mowi pies.Pozostała wolnosc to juz domena maniakow.

muls, no to masz genialnego psa.. powinienes czesciej z nim rozmawiac..

Ja takiej nadziei niestety nie mam. Obecni politycy "szoruja po dnie", jesli chodzi o jakosc rzadzenia, a nie widze jakiejkolwiek wschodzacej gwiazdy, ktora moglaby

byc dla nich sensowna alternatywa. Przez te cztery lata moze sie wykluc co najwyzej cos jeszcze gorszego.

gorsze już mamy.Może się tylko rozdrobnić.Zobaczymy za dwa lata.

Gość Wireless

(Konto usunięte)

gorsze już mamy.Może się tylko rozdrobnić.Zobaczymy za dwa lata.

A nie boisz sie, ze na fali takich wlasnie protestow do wladzy dojdzie jakis szalony populista?

Wszak prawica obludnie podczepia sie pod te protesty, jak tylko potrafi (nawet Korwin probuje - byl wszak wczoraj na manifestacji).

Caly czas mnie meczy, ze Donald otwiera furtke Jarusiowi (albo jarusio-podobnym).

A to faktycznie juz pachnie Budapesztem.

internet jest wręcz modelowym skróconym przykładem rozwoju cywilizacji.Najpierw beztroskie ,radosne hasanie po łące i stopniowe ograniczenia przestrzeni ,swobody ruchów.Oczywiście wszystko dla mojej korzyści wyrażonej czyimś kontem.

A nie boisz sie, ze na fali takich wlasnie protestow do wladzy dojdzie jakis szalony populista?

Wszak prawica obludnie podczepia sie pod te protesty, jak tylko potrafi (nawet Korwin probuje - byl wszak wczoraj na manifestacji).

Caly czas mnie meczy, ze Donald otwiera furtke Jarusiowi (albo jarusio-podobnym).

A to faktycznie juz pachnie Budapesztem.

uważam ,że tylko poważne problemy gospodarcze (Węgry) sprzyjałyby przejęciu władzy przez populistę.Natomiast nie medialne zamieszanie związane z podobnymi ustawami.Tuż przed wyborami postawa rządu byłaby diametralnie inna.

szalony populista już u władzy jest

i tu jest psiak pogrzebany

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

szalony populista już u władzy jest

i tu jest psiak pogrzebany

wyrachowany, natomiast szalony obecnie miota się pomiędzy smoleńską brzozą a ACTA.

"Jeśli dany kraj w tym Polska przyjmuje umowę międzynarodową to ma ona pierwszeństwo nad prawem krajowym."

w jakim celu podobne głupoty wypisujesz?

Panowie, gwoli ścisłości: ratyfikowana umowa międzynarodowa staje się częścią prawa krajowego. W przypadku konfliktu z istniejącym prawem przy promulgacji umowy dokonuje się modyfikacji aktów z którymi jest w konflikcie, lub w przypadku konfliktu w praktyce stosuje się reguły kolizyjne.

Pierwszeństwo nad prawem krajowym ma prawo unijne, które nie ma ściśle mówiąc charakteru umowy międzynarodowej (poza traktatami oczywiście).

Powrót po dłuższej przerwie...

Czyżby hasło "internet dla wszystkich" był koniem trojańskim ?

Jak najłatwiej kontrolować społeczeństwo ?

Darowując mu zabawki, które uzależnią i następnie obrócą się przeciwko niemu.

Czyżby hasło "internet dla wszystkich" był koniem trojańskim ?

Jak najłatwiej kontrolować społeczeństwo ?

Darowując mu zabawki, które uzależnią i następnie obrócą się przeciwko niemu.

orwell

żyj, wypal blanta jak ci smutno

ale się nie wpieprzaj w nasze zabawki i nasz świat

Nie za późno ? jak zaczyna boleć to "rozum wraca" ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie za późno ? jak zaczyna boleć to "rozum wraca" ?

Ukryta Zawartość

to chyba trzeba na piśmie z podpisem

Ukryta Zawartość

A może to podpucha ?

Szukają opozycji (bandytów internetowych), którzy sami się podadzą na tacy.

Wojsko się wyprzedaje, tereny poligonowe do wykupienia i zagospodarowania, jakby cóś nie trzeba by było wykorzystywać murawy stadionów.

Już o wszystkim pomyślano.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.