Skocz do zawartości
IGNORED

Karta z funkcją 'What U Hear"

cappu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie.

Obiektem moich poszukiwań ostatniego czasu jest karta muzyczna z opcją nagrywania tego, co słyszymy w głośnikach, tego co gra aktualnie "w komputerze".

Opcja ta w karcie SB Live! 24 bit nazywa się What U Hear, nie wiem czy w innych kartach, o ile w ogóle występuje, też nosi taką nazwe.

Dlatego moje pytanie brzmi: czy ktoś z Was orientuje się, spotkał się, bądź może używa takiej karty, która posiada tę opcję? Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje na ten temat.

Ponadto przy okazji pragnę spytać jaka karta muzyczna byłaby odpowiednia do Bose Companion 3 II, bo chcę zmienić swoją Xtreme Audio na coś lepszego.

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/90949-karta-z-funkcj%C4%85-what-u-hear/

Witam wszystkich serdecznie.

Obiektem moich poszukiwań ostatniego czasu jest karta muzyczna z opcją nagrywania tego, co słyszymy w głośnikach, tego co gra aktualnie "w komputerze".

Opcja ta w karcie SB Live! 24 bit nazywa się What U Hear, nie wiem czy w innych kartach, o ile w ogóle występuje, też nosi taką nazwe.

Dlatego moje pytanie brzmi: czy ktoś z Was orientuje się, spotkał się, bądź może używa takiej karty, która posiada tę opcję? Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje na ten temat.

Ponadto przy okazji pragnę spytać jaka karta muzyczna byłaby odpowiednia do Bose Companion 3 II, bo chcę zmienić swoją Xtreme Audio na coś lepszego.

Pozdrawiam!

A nie lepiej po prostu nagrać jakimś programem do edycji audio zamiast od razu kartę kupować?

No ale bez karty z tą funkcją nie da się nagrać tego co leci w komputerze..

Np. odpalam film z you tube i chce nagrać sam dźwięk (wiem, że można ściągnąć, ale to tylko przykład) więc potrzebowałbym tej opcji, sam program nie pomoże.

No ale bez karty z tą funkcją nie da się nagrać tego co leci w komputerze..

Np. odpalam film z you tube i chce nagrać sam dźwięk (wiem, że można ściągnąć, ale to tylko przykład) więc potrzebowałbym tej opcji, sam program nie pomoże.

No ale takie coś to można zrobić zwykłym audacity...i nie potrzeba raczej żadnej karty bo mogę nagrywać nim z yt zarówno na xtreme gamer creativa jak i na integrze...

Opcja ta w karcie SB Live! 24 bit nazywa się What U Hear

Jedną z moich kart jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Posiada ona wejście cyfrowe (optyczne) oraz wejście analogowe. To, które wejście ma być użyte do rejestrowania dźwięku wybiera się za pomocą przełącznika na tylnej stronie karty. I bajer polega na tym, że jeśli kartę ustawi się na wejście cyfrowe, ale nie zostanie doprowadzony i "zalockowany" sygnał cyfrowy, to karta będzie nagrywała właśnie "What U Hear", czyli to, co sama w tym momencie odtwarza.

Tego Edirola jako nówki raczej już nie dostaniesz, ale wydaje mi się, że w przypadku jego następcy, czyli

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) powinno działać to tak samo (w manualu jest napisane, że If no input signal is being received at the MIC (PLUG-IN POWERED) / DIGITAL IN jack, the audio signal being output from your computer via USB will pass through the UA-1G and return to the computer).

Być może inne karty dźwiękowe potrafią też coś takiego. Poczytaj instrukcje obsługi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Nie wiem, czy można to zaliczyć do "what U hear", ale (chyba) wszystkie karty z rodziny ESI (również Audiotrak) mają w sterownikach coś takiego, co nazywa się "DirectWire". To jest coś w rodzaju krosownicy przekierowującej połączenia we/wy bezpośrednio pomiędzy programami korzystającymi ze wszystkich możliwych sterowników. Wtedy sama karta nie bierze udziału w takim nagrywaniu, a sygnał strumieniowany jest bezpośrednio np. z przeglądarki internetowej (MME) do programu nagrywającego np. Audacity (też chyba korzysta ze sterowników MME).

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.