Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel audioquest type 6+ bi-wire?

Piasek

Rekomendowane odpowiedzi

johny 68

>Oto fotki; mimo wątpliwości dźwiękowo kabel w moim systemie sprawdził się świetnie<

ha ha.to fotki na prima-aprilis?nic z nich nie wynika,bo nic nie można zobaczyć.trochę ostrości by się przydało i istotnych szczegółów po których można by rozpoznać kabel.czy na izolacji poszczególnych żył są jakieś napisy? szczegóły...!

• 2 tygodnie później...

Ależ proszę bardzo.Oto moje AQ Typ6 z "84r.Podłączone w bi..:bas - śred.+wys.Gra to w tym ustawieni i chyba nie będę eksperymentował zmiany.Istotną sprawą tego kabla jest żeby go nie przełamywać,ale szanowne grono zapewne o tym wie.Przepraszam,ale nie będę się rozpisywał o zaletach ,czy wadach tego kabla.Po prostu on mi pasuje.Scena ,bas,środek,wysokie nie mają żadnych przebarwień i te klimaty.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-21729-100007472 1239778807_thumb.jpg

post-21729-100007473 1239778807_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie słuchałem type6 miałem type8 i w sumie fajny kabel ale dla mnie za mocno wycofywał średnicę i niesamowicie przenosił rozdzielczość aż do granicy rozrywania muzyki na dźwięki

Focal + Naim

>mikson

>rozrywanie muzyki na dzwięki.

Ja u siebie tego nie czuję.Wydaje mi się że to zależy od konfiguracji z czym jest podłączony.Jasne są lepsze kable od AQ T-p6.Co masz teraz wpięte?

miałem dwa popularne i cenowo przystępne kable z aq type4 i typ8 i na harmanie i rotelu , type4 ma nie wycofaną średnicę (ciut sucha) w porównaniu do type8 ale ciut słabiej schodzący bass i bardziej wypchniętą górę, type8 troszkę ciemniejszy i fajnie już grający ale przegrał u mnie z tara labs rsc prime 500 która pokonała go ogólną "muzykalnością" troszkę zaokrąglając dźwięki przez co słuchało się przyjemniej muzyki, góra podobna ale średnica w tarze zdecydowanie lepsza soczysta bardziej z przodu i bass miał więcej mięska natomiast ciut słabiej z przestrzenią w tarze, coś za coś, generalnie type8 fajny kabel ale nie lubię za mocno wycinanej/wycofanej średnicy,

Focal + Naim

Tylko nie myślcie że jestem zachwycony AQ Type6+.Raczej już się do niego przyzwyczaiłem.Nie czuję żeby mi coś szczególnego w nich brakowało.Kiedyś miałem z nimi mały problem,ale to dłuższa historia i nie chcę Was tu zanudzać.W ogóle nie miały góry,czy też wysokich(jak kto woli),ale to była wina lutowania widełek VDH przez ,,fachowca,, z salonu audio w Warszawie.Za konfekcję wziął jak chłop za zboże.Oj ile ja się męczyłem z tymi kablami,aż wreszcie wziąłem boczne i je odciąłem.I od razu ulga.Teraz są zwyczajnie skręcone w bananie.Z resztą jak widać na zdjęciu powyżej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

P.S. Popycham ten kabel Krellem 300iL może dlatego nie ma to większego znaczenia na scenę ,stereo,szczegółowość,detale,rozmieszczenie itp.Wydaję mi się że średnica i rozdzielczość jest na przyzwoitym poziomie.Z basem też jest poprawnie,jest niski,krótki i kontrolowany.

u mnie niczego type 8 nie wycofał. porównałem tylko z jakimś starym mit'em (bez rewelacji) i z velumem (też stary). velum grał szybciej, spontanicznie i z klasą ogólnie. szkoda, że miał kosztować 2 tysie. type 8 zostaje na jakiś czas i w bi wire gra szczegółowo, szeroko i czysto.

????

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.