Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie kolumny w cenie do 5000zl

Gość zbyniu 360

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,chcialbym kupic kolumny ,nie koniecznie muszą byc nowe,co byście doradzili ,wiem odsluch jest wzkazany tylko najpierw bym chcial mieć jakieś wstępne rozeznanie ,kolumny do pokoju 24metrów, podłogowe-czytam fora ,ale wybór jest trudny -co mozna wybrać ...MUZYKA DLA AUDIOFILA.gorąca prośba o pomoc wyborze.

Zbyszek !! dzis kolega zawital do mnie z monitorami nie wiem co to za kolumny sam tez nie wie :( kupil je w niemczech podobno za 200euro ?? na wypszedazy mial farta bo swietnie graja, z moim Bewitchem sie polubily , maja 70w a skutecznosci 87db Bewitch w triodzie 2x30w swietnie je wysterowal w 20m az milo bylo je posluchac wiec w Twoim pokoju duze monitory powinne tez sie sprawdzic ale odsluch to podstawa pozdrawiam

Za małe pieniądze to polecam płyta paździerzowa cięta na wymiar w CASTORAMIE ( 70 zł zestaw na dwa komplety ), wyrzynarka ( 100 zł ), głośniczki i przetwornice do ceny na jaką nas stać , wiaderko wikolu ( 12 zł ), gniazda głośnikowe , pudełko wkrętów i wkrętak. Jedziemy z koksem zbijając to wszystko do kupy. Jak nam ładnie zagra to albo sami fornirujemy albo zlecamy stolarzowi no chyba że podoba się komuś "dizajn" surowej płyty. Jak nie gra to do środka wciskamy stare flanelowe szmaty albo po wymontowaniu elektroniki od razu do pieca :)

A tak na poważnie to stolarze wystawiają aukcje na których kupisz fajne pudła wzorowane na dobrych konstrukcjach a podzespoły w miarę możliwości finansowych można szlifować w między czasie.

Zbyszek !! dzis kolega zawital do mnie z monitorami nie wiem co to za kolumny sam tez nie wie :( kupil je w niemczech podobno za 200euro ?? na wypszedazy mial farta bo swietnie graja, z moim Bewitchem sie polubily , maja 70w a skutecznosci 87db Bewitch w triodzie 2x30w swietnie je wysterowal w 20m az milo bylo je posluchac wiec w Twoim pokoju duze monitory powinne tez sie sprawdzic ale odsluch to podstawa pozdrawiam

O kurcze, to moje kolumny były już w Niemczech? Niezłe koło zatoczyły :)

O kurcze, to moje kolumny były już w Niemczech? Niezłe koło zatoczyły :)

oj kurcze !!! cena zabladzila ?? powinno byc 1200 euro ale i tak graja za duzo wiecej czyli doskonale :)

• 2 lata później...
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Chcialbym odświeżyć swój temat,czy można... ?,co teraz obecnie ,można wybrać z kolumn do 5000 zł do lampy yaqin ms-34d,gra bardzo dobrze ,aby lepiej ,wyćisnąc jego walory dzwiękowe, to należą ,mu się już lepsze kolumny ,z lampami nos ,i małym tunningu ,to już poezja co ,już z siebie potrafi grać!- najlepiej takich kolumn posłuchać u siebie w domu. czyż nie ?

Sorry kolego, ale czytam ten post trzeci raz i już głowa mnie zaczyna boleć.

Możesz to przepisać w jakimś normalnym, zrozumiałym dla wszystkich języku?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Chcialbym odświeżyć swój temat,czy można... ?,co teraz obecnie ,można wybrać z kolumn do 5000 zł do lampy yaqin ms-34d,gra bardzo dobrze ,aby lepiej ,wyćisnąc jego walory dzwiękowe, to należą ,mu się już lepsze kolumny ,z lampami nos ,i małym tunningu ,to już poezja co ,już z siebie potrafi grać!- najlepiej takich kolumn posłuchać u siebie w domu. czyż nie ?

Przedzwoń do Studia 16 Hertz i porozmawiaj o Minas Anor oraz o cenie.
Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

ESA, AKUSTYK, RLS, QBA, HARPIA. Tylko do 5 tysięcy to używane. Szukaj na giełdzie hifi, esy i akustyki są baaardzo rzadko i są poszukiwane, ale bywają. Musisz posłuchać bo każda z tych firm stroi inaczej. Dla mnie esy i akustyki graja fenomenalnie. Harpia za to do rocka zajefajne. Kupując polskie kolumny w każdym przedziale cenowym, powtarzam KAŻDYM masz dużo lepsze wykonanie i "dopieszczenie" produktu o dźwięku nie wspominają niz zagranicznej konkurencji. Wzmak pod pachę i posłuchaj w salonach tych firm wybierz co Ci pasuje brzmieniowo i szukaj z drugiej reki. Audio Academy, cóż to nie ta liga kolumn co esa czy akustyk. Złe nie są ale za hyperiony 5 kzł hmmm...bez komentarza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.