Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz i glosniki[600zl/1500zl]

mqy

Rekomendowane odpowiedzi

!!!witam!!!

Jakais czas temu pytalem sie o glosniki jakie polecilibys cie od mojego wzmacniacza[

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ], na same glosniki kasy jeszcze nie uzbieralem, ale postanowilem, sprzedac swojego Kenwood'a i zakupic jakis bardziej "ambitny" wzmacniacz, poleciliscie mi wtedy[link do tematu wyzej] abym poszukal cos uzywanego od np. Nad, Rotel, Naim, teraz mam prosbe o sprecyzowanie, nie bede mnial raczej okazji na odsluch i wybrzydzanie, jakie dokladnie modele z wyzej wymienionych firm byscie mi polecali i jakie do nich kolumny[wzmak do MAX 600zl ale moglo by byc mniej i kolumny do MAX 1500zl...]

Powtorze jeszcze raz: pokoj ok. 18-20m2 , Perferencje muzyczne rock, metal[ostro].....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

“Kejseren er i garderoben!”

https://www.audiostereo.pl/topic/9121-wzmacniacz-i-glosniki600zl1500zl/
  • Redaktorzy

Hi

NAIMa w tej cenie na pewno nie znajdziej. Ostatnio widziałem Pionka PD S502 za niecałe 2 stówy w dobrym stanie, więc może też czegoś takiego poszukasz. Co do posiadanej przez Ciebie Yamahy to wiem,że za śmieszne pieniądze można z niej sporo wycisnąć i lepiej trochę z wymianą CD ka trochę poczekać i potem rzeczywiście jakiegoś NAIMa wyrwać, bo do muzyki jakiej słuchasz będzie jak znalazł. Potem warto dokupić do tego wzmaka z ww firmy.

ps. jeśli jesteś z Wa-wy daj znać.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Ja swojego Naima wyrwałem w komisie za dwie stówy. Nawet tyle nie miałem w kieszeni i musiałem pognać do domu. Na szczęście nikt nie zwrocił nań uwagi i zdążyłem. W rozliczeniu oddałem starą Unitrę WS 304S (odrapaną) i zaplaciłem tylko stówę. Parytet wyszedł 1 Naim = 2 Unitry. Zaglądam tam od czasu do czasu - może będzie tuner od kompletu lub ten odtwarzacz z zepsutą szufladą, co ją trzeba otwierać ręcznie?

Za 6 stów to już można z używanych wzmaków sporo dostać. NAD - wszystkie modele, jakie w tej cenie dostrzeżesz z trójka na początku. Chyba wszystkien są godne uwagi. Ja pewnie bym kupił 3020 z ciekawości po prostu (naczytałem się). Jak jesteś z Warszawy lub okolic, to jeden taki pewnie dalej stoi w Bomisie na Grażyny. Popularne na forum są Harmany i Rotele (ale czy wszytkie?). Zwolenników mają też stare Luxmany i tu na pewno zmieścisz się w cenie. O Luxmanach był osobny wątek, a i o innych też sporo znajdziesz, jak skorzystasz z wyszukiwarki. Inne marki i modele też mają swoich zwolenników ale i niemało przeciwników. Na tamtych, o ile będą sprawne, raczej się nie natniesz.

Nawet jeden NAD 3020 jest na Allegro.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) No, miałbym pewne wątpliwości, gdybym miał go wziąć bez sprawdzenia.

A przy okazji recenzja tego modelu NAD'a:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tutaj masz Rotela RA-921 za 600zl

Ukryta Zawartość

moge powiedzec ze za taka cene to dobry sprzet i sprawdzi sie w sluchanej przez ciebie muzyce

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - a tutaj masz z "Audio" :-)

Ukryta Zawartość

Witam

Co do Yamahy to jednak jej narazie nie sprzedaje, mieszkam w poblizu Rzeszowa, gadalem juz z gosciem od uzywanego sprzetu, i "zamieni" sie z nim moim Kenwood'em na NAD 312, co o tym sadzicie, o tym modelu czytalem wiele dobrych recenzji[np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) |

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i by mi pasowal, ja mimo ze slucham metalu, mam tendencje do "skrzywien", i chcialbym jednak bardziej neutralny wzmacniacz, z recenzji wynika ze Rotel RA-921 odpada[Czytalem ta recenzje juz wczesniej].........

Ciekawilo by mnie natomiast porownanie wlasnie Rotel RA-921 z NAD 312.......[A jak by z 312'stka wypadla z RA-931, mimo ze jest mocniejszy....]

....A byli byscie w stanie podac mi jekies propozycje kolumn do poszczegolnych wzmacniczy, moze jakies doswiadczenia.....

Czytalem na forum ze ta Yamaszke mozna "pomeczyc", zmieniajac opy, mi w niej narazie nie pasuje szczegolnie laser, dlatego chcialem ja wymienic. Ale wzial bym za nia ok 250zl, no i nie wiadomo co kupil....za taka kase dlatego zrezygnowalem...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

“Kejseren er i garderoben!”

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.