Skocz do zawartości
IGNORED

porwanie dziecka

mikson

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

szkoda iż nie napisali, że to na trasie Okęcie-Tempelhof.

a wystarczyło dać Polakom paszporty i porwania się skończyły.

Nieważne na jakiej trasie. Robił swoje jako milicyjny antyterrorysta i robił to dobrze. Od paszportów to były Biura Paszportowe, a nie jednostka antyterrorystyczna na Okęciu. Terrorystów niezależnie od ich maści należy eliminować likwidować, a stawianie ich na równi z milicyjnym antyterrorystą jest nadużyciem. Ocenianie historii wyłącznie z dzisiejszej perspektywy nie ma najmniejszego sensu.

Gość romeksz

(Konto usunięte)

Nieważne na jakiej trasie. Robił swoje jako milicyjny antyterrorysta i robił to dobrze. Od paszportów to były Biura Paszportowe, a nie jednostka antyterrorystyczna na Okęciu. Terrorystów niezależnie od ich maści należy eliminować likwidować, a stawianie ich na równi z milicyjnym antyterrorystą jest nadużyciem. Ocenianie historii wyłącznie z dzisiejszej perspektywy nie ma najmniejszego sensu.

Tempelhof...

Uwaga!

Za chwilę wylądujemy na lotnisku Tempelhof w Berlinie Zachodnim.

Proszę pozostać w fotelach do chwili wkroczenia sił porządkowych.

Nie ma powodów do niepokoju. Dziękuję.

Attention...

Wnimanije...

TEMPELHOF!!!

Użytkownik dziadekwłodek dnia 07.02.2012 - 19:15 napisał

biura paszportowe byly prowadzone przez SB,i to ona decydowala komu wyda paszport,na paszport trzeba bylo sobie zasluzyc,a to donosem,a to wspolpraca,wszyscy wyjezdzajacy w latach 60,70,i czesci lat 80tych,szczegolnie aktorzy,dziennikarze,rezysezy,ludzie kultury itp to w prostej lini TW.swiadomi TW.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Tempelhof...

Uwaga!

Za chwilę wylądujemy na lotnisku Tempelhof w Berlinie Zachodnim.

Proszę pozostać w fotelach do chwili wkroczenia sił porządkowych.

Nie ma powodów do niepokoju. Dziękuję.

Attention...

Wnimanije...

TEMPELHOF!!!

Ty pewnie byłeś na pokładzie samolotu w czasie porwania i wiesz wszystko, co i jak!

(...)

biura paszportowe byly prowadzone przez SB,i to ona decydowala komu wyda paszport,na paszport trzeba bylo sobie zasluzyc,a to donosem,a to wspolpraca,wszyscy wyjezdzajacy w latach 60,70,i czesci lat 80tych,szczegolnie aktorzy,dziennikarze,rezysezy,ludzie kultury itp to w prostej lini TW.swiadomi TW.

Ty pewnie pracowałeś w tamtych latach w Biurze Paszportowym SB i wiesz wszystko, co i jak!

Uważam, że tak na prawdę nic nie wiecie o temacie, w którym zbieracie głos. A Wasza wiedza ogranicza się do obecnie tworzonych półprawd.

nie pod koniec komuny,paszport właściwie każdy mógł otrzymać.

nie pod koniec komuny,paszport właściwie każdy mógł otrzymać.

pod koniec tak,jak najbardziej.

Ty pewnie byłeś na pokładzie samolotu w czasie porwania i wiesz wszystko, co i jak!

Ty pewnie pracowałeś w tamtych latach w Biurze Paszportowym SB i wiesz wszystko, co i jak!

Uważam, że tak na prawdę nic nie wiecie o temacie, w którym zbieracie głos. A Wasza wiedza ogranicza się do obecnie tworzonych półprawd.

akurat moja rodzina byla po przeciwnej stronie tego ukladu,i byla represjonowana jako kulacy,wlasciciele kamiennicy,jako dzialacze dawnej prawdziwej solidarnosci.

raczej o tamtych czasach to TY niewiele wiesz.z SB wspolpacowalo z 80% spoleczenstw,i za to byli nagradzani,dostawali be kolejki mieszkania,lepsza prace,talony na auta,talony na wczasy w bulgari,

wladza nie dawala tez za darmo.tylko za "zaslugi".

kazdy kto z tego korzystal byl w wspolprace z SB zamieszany.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

akurat moja rodzina byla po przeciwnej stronie tego ukladu,i byla represjonowana jako kulacy,wlasciciele kamiennicy,jako dzialacze dawnej prawdziwej solidarnosci.

raczej o tamtych czasach to TY niewiele wiesz.z SB wspolpacowalo z 80% spoleczenstw,i za to byli nagradzani,dostawali be kolejki mieszkania,lepsza prace,talony na auta,talony na wczasy w bulgari,

wladza nie dawala tez za darmo.tylko za "zaslugi".

kazdy kto z tego korzystal byl w wspolprace z SB zamieszany.

Jesteś lepszy od IPN-u. Nawet IPN nie twierdzi, że 80 procent społeczeństwa PRL-u współpracowało z jego służbami. Chojna była ta SB - a PRL bardzo bogaty, skoro tak sowicie wynagradzał tak wielką liczbę współpracowników. To nie są fakty tylko bajeczki, tak jak wszystko co napisałeś do tej pory.

Jesteś lepszy od IPN-u. Nawet IPN nie twierdzi, że 80 procent społeczeństwa PRL-u współpracowało z jego służbami. Chojna była ta SB - a PRL bardzo bogaty, skoro tak sowicie wynagradzał tak wielką liczbę współpracowników. To nie są fakty tylko bajeczki, tak jak wszystko co napisałeś do tej pory.

ludzie donosili,tak jak i teraz donosza,z zawisci i zazdrosci,lista faktow jest bardzo dluga,widze ze trafilem na obronce esbekow i TW,gratuluje dobrego samopoczucia,,,

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie udała Ci się ta bajeczka na Dobranoc!

Wracając do zasadniczego tematu wątku, to w wykazie zarzutów dla matki brakuje mi tych za zgłoszenie Policji przestępstwa, którego nie było oraz składanie fałszywych zeznań.

Nie udała Ci się ta bajeczka na Dobranoc!

Wracając do zasadniczego tematu wątku, to w wykazie zarzutów dla matki brakuje mi tych za zgłoszenie Policji przestępstwa, którego nie było oraz składanie fałszywych zeznań.

za to twoja bajeczka trwa niezmiennie ,,,,,,

nie pytam z jakiej "zasluzonej " rodziny pochodzisz,,,,

kazdy kto to czyta sobie dopowie,,,

chłopaki nie założyłem tego wątku do napierdalania się

odłóżcie szabelki na bok :)

Człowieku powiem Ci wystarczyło by tupnąć i większości już nie ma a ci co zostają to 70 procent ciekawskich))

Tomek, przestań bajdurzyć bez sensu i wróć do remontowania gratów z reichu.

Mamuska jest zwyczajnie pierdolnieta. Medycyna notuje takie wypadki. Teraz zobaczymy w telewizorze i gazetach spektakl psychologów cierpiących na brak zajecia i usłyszymy kilka interesujących teorii.

Na ile kamer Krzysztof Rutkowski nagrywał "grę operacyjną" z Katarzyną W., matką Madzi - nie wiadomo. On sam podaje sprzeczne informacje. W rozmowie z Katarzyną Kolendą-Zaleską mówił, że "to nagranie należało do mediów" i że "dwa rejestratory należały do "Super Expressu".

Gdy zapytaliśmy dziś Rutkowskiego, ile było kamer odpowiedział, że na pewno były trzy. Ale już pytanie do kogo należały, zirytowało go: - Czy były trzy kamery, pięć czy 16, to nikogo nie powinno interesować. Nagranie zostało przekazane do dyspozycji prokuratury.

Na nasze pytanie o użyczenie sprzętu przez "Super Express" Rutkowskiemu redaktor naczelny gazety Sławomir Jastrzębowski odpowiada wymijająco: - W pomieszczeniu było w sumie pięć kamer, a my żadnego materiału TVN-owi nie udostępnialiśmy. Nie wiem, skąd stacja miała to nagranie.

Na pytanie, czy stacja nie miała tych nagrań od samego Rutkowskiego, Jastrzębowski mówi: - Nie sądzę. Ale to materia delikatna. Nie mogę się w tej sprawie wypowiadać, dopóki nie przesłucha mnie prokuratura.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

meksyk...

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Ukryta Zawartość

meksyk...

Lisa wy***rdolili z red.nacz. Wprost. Cikawe ile jeszcze gadzinówek dojdzie do wniosku że on jest po prostu cienki. Mozna go zastapic innym futerkowcem i nikt nie zauważy róznicy.

Ukryta Zawartość

A dziwicie się że matka się przyznała jak ją zomowiec przesłuchiwał ? Z akumulatorem na jajach jeszcze nikt nie kłamał

Kurde nie wiedziałem,że matka Magdy ma jaja,no i że jej akumulator założyli!Gdzie to podali?

Mamusiu jestem już taka duża, że ledwo się tutaj mieszczę ! Ale cierpliwie tutaj pomieszkam ostatni miesiąc jeszcze. Mamusiu wiem, że jak się tu wiercę to rozciągam Ci brzuszek, nie chcę żebyś się na mnie złościła i nie będę się już poruszała ! Mamusiu nie chcę by Cię bolało i nie chcę żebyś cierpiała urodzę się więc bardzo szybko żebyś mnie już przytulała ! Mamusiu już ! Już jestem na świecie ! Wyszłam szybko i bez krzyku ! ...Dlaczego więc zamiast do domu zostawiasz mnie w zimnym śmietniku ?..... ...Mamusiu wróć... Tak strasznie tu zimno... Przecież już przyszła zima ! Marzną mi plecki... zmarzły mi rączki... Długo tu nie wytrzymam .... ....Mamusiu wiem pewnie pobiegłaś do domu po kocyk i śpioszki ! Nie będę płakała, nie będę krzyczała żeby Cię nie rozzłościć.... ..... .... ...Mamusiu przyszedł już po mnie pan Bóg, wyjął z foliowego worka i zabrał tam gdzie ciepło jest i zrobił ze mnie aniołka ! Mamusiu moja kocham i tęsknię i czekam tutaj na Ciebie... ..Nie przynoś już kocyka ani śpioszków, to nie potrzebne mi w niebie...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Z jednej strony wielki medialny raban z (nie)detektywem Rutkowskim w roli głównej, z drugiej prawie bez echa media przeszły nad przypadkiem spalenia w piecu zwłok noworodka przez matkę. Tu nie mam pewności, czy były to zwłoki, czy żywe dziecko - choć prokuratura ją ma.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jeszcze jeden wywiad bohatera: http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/rutkowski-chcialem-do-katarzyny-przywiezc-zakonnic,1,5024221,wiadomosc.html.

Jest takie słowo "kuglarz"*).

*)synonimy: aparat, bajerant, cwaniak, kanciarz, kiciarz, krętacz, kuglarz, szachraj, matacz, miglanc, oszukaniec, oszust, spryciarz

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

C.d. czyli II cz. wywiadu z byłym detektywem: http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/rutkowski-czuje-sie-niczym-bohater-filmow-z-c-east,1,5024584,wiadomosc.html.

Do rejestratorów udostępnionych przez media i umów na wyłączność z nimi, doszedł teraz wątek z psychologiem wynajętym przez stację telewizyjną. Widać o co tu chodziło - o reality show - tym bardziej, że jego bohater czuje się jak Clint Eastwood. Zapomniał tylko, że "Brudny Harry" gardził mediami.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.