Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ano mało. To nie są dowody. Równie dobrze układ gwiezdny może być zbiegiem okoliczności. Udowodniono, że kamienie nie były cięte żadnymi wyimaginowanymi laserami kosmitów. Przyleciały ufoki, zbudowali za pomocą kosmicznej technologii wielkie piramidy i jakoś nie został po nich żadem ślad. Żadnego kabelka, laserka ani nawet kalkulatorka.

Dowodów ciągle BRAK.

Z całą pewnością mam w domu jednorożca, udowodnij, że tak nie jest :)

No cóż albo ktoś trybi albo nie. Gdybyś wiedział, że istnieją przybysze z Oriona to byś nie klepał o przypadkach.

A tak przy okazji. Potrafisz udowodnić, że posiadasz rozum?smile.gif

A jakich przybyszów pozaziemskich znasz?

Co wiesz na temat życia pozaziemskiego? Bo jak nic to radze zacząć od tego. Później będzie łatwiej.

Edytowane przez ARTON55

Skoro istnieją przybysze z Oriona to chyba nie problem to udowodnić?

W kółko tylko odpowiedzi na pytania i snucie teorii. Dowody panie kolego, dowody!

Jak ktoś nie potrafi udowodnić posiadanie rozumu to po co mu dowody?

Ignorantom niczego udowadniać nie muszę i nie mam zamiaru. Dowody na istnienie życia we wszechświecie były już w tym wątku zamieszczane.

Oczywiście jak się chce o tym rozmawiać to nie można być ignorantem patrzącym na te tematy jednostronnie i w sposób zawężony. Trzeba choćby znać pojęcie wszechświat. A ja tu na waszym przykładzie spotykam się z pustką czyli współczesnym ciemnogrodem.

Artonie dlaczego przyjmujesz pozycję osoby, którą ktoś atakuje?

Wszyscy chcemy, jak wierzę, czegoś się dowiedzieć ale jakże nie patrzeć mamy jednostronnie skoro nie mamy żadnych dowodów na tę drugą stronę? Małe dziecko widząc ogień pierwszy raz w życiu ignoruje dopóki się nie oparzy, do tego czasu patrzy jednostronnie. Mając dowód w postaci bolącej kończyny patrzy z obu stron.

Oj, Oj pas Oriona nie składa się z trzech gwiazd.Z naszej perspektywy widzimy faktycznie trzy i tak to widzieli Egipcjanie stąd trzy piramidy.W rzeczywistości tylko jedna z gwiazd tworzących pas jest pojedyncza , pozostałe dwie to układy wielokrotne składające się z 3(Alnitak- pierwsza z lewej)oraz z 4(Mintaka -pierwsza z prawej)

Tak więc gdyby piramidy stawiali przybysze z Oriona powinno być ich trochę więcej:)

Specjalnie nie przedstawiłem szerszych i pełniejszych dowodów chcąc zobaczyć ile trudu sobie zadacie by je odnaleźć. Cóż, jakie zainteresowanie taka wiedza.

Specjalnie nie przedstawiłem szerszych i pełniejszych dowodów chcąc zobaczyć ile trudu sobie zadacie by je odnaleźć. Cóż, jakie zainteresowanie taka wiedza.

Jaaasne :-)

a to można jeszcze szerzej i jaśniej wytłumaczyć fakt balowania elvisa, kennediego i pasażerów zaginionego samolotu?

łał

Edytowane przez kostropaty

Udowodniono, że kamienie nie były cięte żadnymi wyimaginowanymi laserami kosmitów.

Oczywiście że nie były cięte laserami. Kamień cięty laserem ma inną powierzchnię.

Więc nie lasery.

Zatem co?

I w tym szkopuł... nikt nie wie.

Wmówisz mi że to zbudowali jaskiniowcy z epoki kamiennej?

day-5.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Po co jaskiniowcom PREFABRYKATY jak te z Puma Punku? Bóg wie ile tysięcy lat to ma...

7_Puma_Punku.jpg

A to Indianie i szaman przebrany za ich boga... ciekawostka, nie?

kororoti02.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

"archeolodzy udowadniają, że jest to możliwe przy pomocy listwy miedzianej i kwarcu zawartego w piasku"

to apropo egipskich piramid.

Dottore, nic nie chcę wmawiać bo nie wiem, nie mam pewności. Dlaczego? Bo nie ma ŻADNYCH dowodów że byli tu jacyś kosmici. Arton twierdzi, że ma wiedzę w tym temacie ale jak widzisz skrzętnie ją skrywa :D

Zacznij od Erich von Dänikena i Alexa Jonesa. Później będziesz miał łatwiej.

Poczytaj książki o Atlantydzie, Mu i Sumerii. Później się zgłoś to pogadamy.

Jeszcze Puma Punku...prefabrykowane bloki kamienne w użyciu na wiele tysięcy lat przed Sumerami.

Kto niby to zbudował? Prymitywny lud?

puma_punku_stone_2.jpg

800px-Puma_Punku_H_profile_wall.JPG

Jak to jest zrobione, jeśli nie maszynowo?

intricate-carvings-puma-punku.jpg

Listwa miedziana i trochę piasku... życzę powodzenia w wycinaniu takich kształtów! :)

Archeolodzy opowiadaniem bzdur maskują swoją niewiedzę.

Układ trzech widocznych gołym okiem gwiazd w pasie Oriona odzwierciedlają ie tylko piramidy egipskie. Odniesienie sie do tego układu odnajdujemy również w Amerykach i Azji.

Gwiazdozbiór Oriona jest jednym z najczęściej występujących w mitologiach. Wygląda na to, że jest bardzo dawnym przekazem funkcjonującym przez wystarczający przedział czasu aby wykazać swą ekspansywność.

zbudowali za pomocą kosmicznej technologii wielkie piramidy i jakoś nie został po nich żadem ślad.

Mylisz się. W jednych z najstarszych budowli kamiennych Ameryki środkowej, są ogromne bloki obrabiane metodą przemysłową za pomocą doskonale dokładnych maszyn. Dzisiaj nie posiadamy maszyn w tak doskonały sposób tnących tak ogromne bloki.

W.

Ps.

No właśnie o takich pisałem :-) Doktorek mnie ubiegł i wspomógł.

Dzieki.

Edytowane przez vlado

Ale Dänikena to pisarz a nie kosmolog/fizyk/matematyk, który mógłby cokolwiek udowodnić. Jego teorie wciąż są tylko teoriami, a Jones to, jak widzę, "zwolennik teorii spiskowych, a także prezenter radiowy i twórca filmów dokumentujących złowrogie działania establishmentu, którego celem jest władza nad światem."

Książek jest całkiem sporo w tej tematyce, są ciekawe ale są tylko domysły i teorie.

Mylisz się. W jednych z najstarszych budowli kamiennych Ameryki środkowej, są ogromne bloki obrabiane metodą przemysłową za pomocą doskonale dokładnych maszyn. Dzisiaj nie posiadamy maszyn w tak doskonały sposób tnących tak ogromne bloki.

W.

Vlado, wszystko jasne, nie wyobrażam sobie jak tego mogliby dokonać ludzie w tamtej epoce. Jestem otwarty na różne teorie ale wciąż pozostają one teoriami. Interesuje mnie bardziej dlaczego po tych doskonale dokładnych maszynach nie został żaden ślad? Czym były zasilane? Prądem - gdzie są kable? Energią kosmiczną - jak? Siłą woli ufoków - no chyba że tak :)

pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.