Skocz do zawartości
IGNORED

Co to za banan vitalco

malikali

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie bardziej by interesowało z czego jest zrobiony....miedz czy tylko jakiś stop i to dopiero robi różnicę...

Raczej jeśli chodzi o stop to stawiam na stop cynku i miedzi tak mi się wydaje, ale ile tej miedzi to się nikt nie dowie.

zainteresowały mnie te wtyki bo są w bardzo niskiej cenie 5 -9zł, ale pierwszy raz widzę taka budową i zastanawiam się czy to pewnie siedzi w terminalu

Gość rydz

(Konto usunięte)

<<Miałem bardzo podobne wtyki do Witalco,specyficzne jest to że końcówka wtyku jest grubsza zwężając się ku korpusowi,wkładając w gniazdo końcówka się zwęża i rozszerza w kierunku korpusu,styk z gniazdem jest bardzo dobry na całości.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

CMC 0600-WF copper, gold plated banana plug.....to są dobre wtyki cena 2 sztuk ok 90 zl jesli chodzi o miedz, srebro to juz duuużo drożej...

Dobre wtyki - mały kroczek od badziewia - to powinny kosztować tyle, ale za sztukę.

Nie słyszysz wtyków? ;)

post-38867-0-55227500-1329756261_thumb.jpg

<<Miałem bardzo podobne wtyki do Witalco,specyficzne jest to że końcówka wtyku jest grubsza zwężając się ku korpusowi,wkładając w gniazdo końcówka się zwęża i rozszerza w kierunku korpusu,styk z gniazdem jest bardzo dobry na całości.

Właśnie o to mi chodziło, a spytam jeszcze o 2 rzeczy czy te poszczególne listki nie maja tendencji do odkształcania się z biegiem używania? No i rzecz kluczowa jak ten wtyk wypada jakościowo jeśli chodzi o wykonanie, bo na focie raczej wygląda solidnie, ale jak jest w rzeczywistości?

Właśnie o to mi chodziło, a spytam jeszcze o 2 rzeczy czy te poszczególne listki nie maja tendencji do odkształcania się z biegiem używania? No i rzecz kluczowa jak ten wtyk wypada jakościowo jeśli chodzi o wykonanie, bo na focie raczej wygląda solidnie, ale jak jest w rzeczywistości?

Raczej się nie odkształcą to nie jest wydmuszka,te bolce są pełne w środku ,oczywiście zależy co kto rozumie pod pojęciem "z biegiem używania",jak będziesz wkładał i wyciągał 150 razy dziennie to trudno powiedzieć jak długo wytrzymają,ale przy normalnym użytkowaniu powinny starczyć na długo.Co do jakości mam podobne,tzn inny model tych wtyków,wykorzystywałem je do kabli z widełkami jak miałem kolumny z terminalami nie akceptującymi widełek,a te co na zdjęciu miałem w ręku w sklepie,są tak samo porządne.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

TBC_050%20Banan%20Prolink.JPG

A ktoś miał może Prolink Premium model TBC 050 w sumie nie drogo 20zł za szt jestem w stanie wydać, większe kwoty nie wchodzą w grę bo na dzień dobry muszę mieć 8szt. Ten wtyk ma ciekawe mocowanie kabla coś w stylu mocowania wkładu grafitowego do cyrkla i wydaje się solidny.

Ostatecznie wybór padł na Prolink TBC 050, wtyki już są u mnie wiec napisze co jest w nich ok a co nie. Pierwsza rzecz na którą należy zwrócić uwagę to sposób mocowania przewodu, do tego służy wkładka z 4 nacięciami do której wkładamy kabel a potem dokręcamy do body wtyku gdzie wkładka stopniowo się zwęża ściskając nam kabel z każdej strony na odcinku ok. 9mm co daje dużą powierzchnię styku. Osobiście myślę że to najlepsze mocowanie mechaniczne kabla do wtyku, bo śrubki nie zawsze się sprawdzają przy przewodach z cienkimi nitkami i lubią się przekręcać gwinty, w tym wypadku możemy spokojnie dokręcić mocno kluczem. Minusem jest to że bolec który rozwiera nam wtyk w terminalu nie jest gładki co utrudnia nieco dokręcanie, jednak kapka wd40 załatwia sprawę :). Wkładka do której wkładamy kabel mogła by mieć zeszlifowane krawędzie, bo czasem blokuje się trochę przy dokręcaniu. Brzmieniowo nie będę się wypowiadał, powiem tylko że to w sumie solidny kawał metalu do proponowanej ceny:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.