Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do TX-SR608

Artc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Szukam, czytam i tak na zmianę jednak nie mogę znaleźć informacji na temat połączenia Onkyo TX-SR608 i Focal Chorus 714V. Czy taki zestaw to dobry pomysł? A może tak kiepski, że nie ma o czym pisać?

Pokój 20m^2, nie mam miejsca i planów na subwoofer, przeznaczenie to 50% film, TV, konsola - 50% muzyka (rock, rock, clasic, pop). Z czasem w planach centralny i tyły.

Na dwie kolumny mogę przeznaczyć max 4000pln.

To co jeszcze biorę pod uwagę to:

Klipsch RF-52II

MA BX6

B&W 68

A może coś innego?

Ważna dla mnie jest wielkość głośnika (powierzchnia jaką zajmuje, RF-62II już za duży i odpada).

Czy ktoś z kolegów/koleżanek słyszał Onkyo TX-SR608 i Focal Chorus 714V?

Dziękuję za poświęcony czas :)

Artc

https://www.audiostereo.pl/topic/92201-kolumny-do-tx-sr608/

Witaj,

połączenie kolumn Focal z ampitunere Onkyo moim zdaniem nie jest najrozsądniejsze - zestaw zagra bardzo technicznie, jasno, ostro. Znacznie lepiej zagra połączenie TX-SR608 z kolumnami Dali Lektor 6, Epos Epic 5, Tannoy Revolution DC6T (w tym przypadku trochę powyżej budżetu).

Proponuję jednak odsłuchy, które pozwolą Ci na wybór najbardziej optymalnej konfiguracji

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A ja bym pod ten amplituner, pod te perferencje muzyczne, ten rozmiar pokoju podłączył Paradigmy Monitor 9v7. Spokojnie łapią się w budżecie a do tego to idealne kolumny do Rocka, Pop'u i Disco wycofana średnica. To jest nowa konstrukcja, dopiero od września na rynku a już zbiera świetne recenzje. Oczywiście jeszcze Kefy Q500 lub Q700(trochę ponad budżet), MA BX6 też jak najbardziej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.