Skocz do zawartości
IGNORED

Iran, Izrael, pora zacząć obserwować

mamel

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Tak jest w 1968 roku Polacy wypędzili same elity. Tylko, że ja to pamiętam i zarejestrowałem trochę inny obraz.

Wyjazdy z Polski zaczęły się w momencie, kiedy Izrael szykował się do wojny sześciodniowej w 1967 roku - czyli trochę przed '68.

Żydów wyjeżdżających z mojej ulicy nikt nie wypędzał, nie pamiętam też, aby ktokolwiek i kiedykolwiek ich prześladował. Żegnała ich cała ulica. Żyd jeszcze przez kilka lat pisał do znajomych, że tęskni, że nie chciał wyjeżdżać, tylko żona go zmusiła pod wpływem Diaspory Żydowskiej. Pisał też, że jedno czy dwoje z jego dzieci zginęło na wojnie. Ok. 40 lat później przeczytałem w internecie wspomnienia Żydówki z tej rodziny kłamliwie oczerniające ludzi z mojej ulicy.

A co do elitarności - Żyd był prostym robolem, robotnikiem przeładunkowym - a Żydówka kuchtą, czy sprzątaczką.

niezle ale tylko czesciowe.Nie beda sie slinił kto wyjechal i dlaczego.Cenne ze poinformowales wszelakiej masci holote ze zydzi to rowniez była skrajna biedota.Tak jak reszta obywateli polskich.A co do informowania...a moze chcesz zebym ja opwiedzial pare historii informacyjnych??Nie obchodza mnie opowiesci.Opowiesci to rzecz klamliwa z zalozeniaZarowno po stronie tych co pisza jak i tych co pzrekazuja..Mnie interesuja..FAkty.

a te, to badania i dokumenty.

rozumiem wszelako cenna mysl zawarta ze biedote mozna wygnac kopniakiem w dupe.Jest oczywistoscia oczywista ze jak sie pojawiło panstwo israel to niekochani mordowani zydzi wyjechali.

ale ze same to swinie byly to nie ma co plakac.Tyle ze nie wiadomo dlaczego tak sie bronia.Bronia sie bo w wiekszosci to polacy albo potomkowie.A polacy tak maja...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nigdzie nie napisałem o wykopywaniu usprawiedliwionym bądź nie. Opisałem tylko obrazy, które zarejestrowała moja pamięć. Resztę dorobiłeś sam.

dorobilem idac dalej tym sposobem myslenia.Jako ze ty widzales same praczki to samych profesorow byc nie moglo.

i nie wierze ze NIE CZYTALES, nie uczono cie .Marek Edelman...został.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ano czytałem, że pogromy Żydów były niemal na całym świecie - nie tylko czynione w Polsce i przez Polaków. Były narody, które robiły to z większym zaangażowaniem i z lepszym skutkiem. Tylko jakoś tak dziwnie się składa, że tylko Polaków ciągle napiętnuje mianem żydożerców i ciągle każe się im przeprowadzać publicznie pokutę i samokrytykę. Jest obecnie wręcz w dobrym tonie wśród elit -nawet tych krajowych. Nie znaczy to, ze pochwalam zbrodnie, ale nie podoba mi się tendencyjne nastawienie do Polaków - tu taki mały przykład: http://www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/sprawiedliwi-pominieci.

nie mam innego slowa na to....POPIERDOLILO CIE.

ano czytalem ze polakow zabijali w rosji w wielkich rowach i mysle ze dlatego ze ich nie lubili.

Nie znaczy to, ze pochwalam zbrodnie, ale nie podoba mi się tendencyjne nastawienie do.....>>>a to jest modlitwa idiotow.

Są ludzie, którzy w poglądach nigdy nie dorośli, albo coś jest czarne albo białe, Żyd albo dobry, albo zły.

Kochani, jakich byście nie mieli wyszukanych antysemickich poglądów to skończycie po tej samej stronie barykady co Żydzi. Niestety nie mamy takich mądrych rządów w EU co oni. Nasi/wasi politycy tak umoczą nas w konflikt ze światem islamu że zatęsknicie za żydowskim "radykalizmem".

Tam rząd broni swoich obywateli, a rządy europejskie opłacają islamską ekspansję i pozwalają narzucać muzułmanom swoje prawa.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

bardzo slusznie ujete i perspektywicznie..Nie ma zydow zlych i dobrych.Zydzi sa tacy sami jak caly ten padół.Robia to co wszyscy w takich sytuacjach.Ale sytuacje kiedy morduje sie bez sensu tysiace wpólrodakow ktorzy uciekli niemcom z gett po ich liwidacji tj 1943 -1945 i robia to polacy za przyzwoleniem niemcow, bo ci maja inne problemy wojenne i widza ze polacy wywiazuje sie z tego znakomicie a trwa praktycznie do ostatnich dni wojny uwaza sie za cos naturalnego a nie haniebnego to cós tu nie gra.Dane te sa z Akt polskiej prokuratury i zeznan swiadkow po 1945 bedacych do dzisiaj dostepnych w archiwach.Procesow takich i wyrokow było tysiace..I nie chodzi o zydów.Po likwidacji gett zydzi nie bali sie niemcow bo ci nie byli ich w stanie w polsce ROZPOZNAC bez pomocy polakow jesli ci mieli zalatwione za pieniadze papiery.,Ta robote wykonywali polacy a w nagrode dostawali kilogram cukru a najczesciej potem ubranie lub BUTY po zabitym.Polacy ktorzy UKRYWALI zydow bali sie panicznie nie tylko niemcow.Panicznie BALI sie SASIADOW z tej samej wsi bo to w 90% bylo przyczyna wpadki.Za dawne niesnaski,z zwyklej chciwosci,zawisci z checi przejecia majatku i zwyklej glupoty sasiedzi DONOSILI na sasiada polaka.Niektorzy ksieza przerazeni efektami swojej duszpaszkersosci tez zaczynali pomagac ukrywajacym sie..Sasiedzi donosili na sasiadow czasami nawet na tych ktorzy nie ukrywali zydow tylko ktorych chcieli sie pozbyc.Polak na polaka.Tak wiec miej milosierdzie koltunie katolicki i miarkuj sie w tej ....haniebnosci. wojny.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

No widzisz muls! I wszystko jasne w czasie II WŚ, przed nią i po niej mordowano tylko I wyłącznie Żydów. W dodatku poza Niemcami podpuszczonymi przez Polaków, robili to jeszcze tylko Polacy. Dobrze jednak, że przypominasz o tym, iż po wojnie Władza Ludowa ścigała i skazywała bez taryfy ulgowej takich zbrodniarzy. I to tysięcy takich - jak to specjalnie podkreślasz i nie po to, aby pochwalić PRL-owska sprawiedliwość - tylko w celu pokazania jaki to to zbrodniczy i chciwy jest ten Naród Polski. Wszystkie inne narody są inne lepsze.

Nie ma złych i dobrych Żydów? Są! Skoro są dobrzy i źli ludzie innych nacji, to i Żydów musi być tak samo. Chyba, że Żydzi to nie ludzie, a podludzie jak onegdaj twierdził powszechnie Naród Niemiecki - obecnie największy przyjaciel Narodu Żydowskiego. No i przykład jednego byłego redaktora naczelnego i jego brata funkcjonariusza o tym dobitnie świadczy.

To, że UE prowadzi złą i bezmyślna politykę wobec Islamu nie ulega najmniejszej wątpliwości, podobnie zresztą jak i politykę wobec Chrześcijaństwa. Jednak, gdyby nie pieniądze pakowane przez UE i USAmerykę w Izrael i okolice, to te państwo już dawno zniknęło by z mapy świata. A może, UE i USAmeryka powinny równo obdarowywać Palestyńczyków i Izraelczyków i kupować w ten sposób pokój na Bliskim Wschodzie.

po 50 latach zaczeto tonowac procesy i utrudniac dostep do akt procesowych a nawet mówic o tym w szkole.ZaczETo przygotowywaC ZNOWU GRUNT POD WIELKI NAROD I TE ZŁE ZYDKI.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jeszcze tak odważnie na Bocznicy? A już łudziłem się, że dajesz przykład swojej odwagi na froncie i to ch*j wie jakim!

Strzelali do siebie ze ślepaków: http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ambasada-usa-w-tel-awiwie-ostrzelana,1,5309456,wiadomosc.html?

"Szklana pułapka 2" - bis!

po 50 latach zaczeto tonowac procesy i utrudniac dostep do akt procesowych a nawet mówic o tym w szkole.ZaczETo przygotowywaC ZNOWU GRUNT POD WIELKI NAROD I TE ZŁE ZYDKI.

Syjonista i Polakożerca!

Tak jest w 1968 roku Polacy wypędzili same elity. Tylko, że ja to pamiętam i zarejestrowałem trochę inny obraz.

Wyjazdy z Polski zaczęły się w momencie, kiedy Izrael szykował się do wojny sześciodniowej w 1967 roku - czyli trochę przed '68.

Żydów wyjeżdżających z mojej ulicy nikt nie wypędzał, nie pamiętam też, aby ktokolwiek i kiedykolwiek ich prześladował. Żegnała ich cała ulica. Żyd jeszcze przez kilka lat pisał do znajomych, że tęskni, że nie chciał wyjeżdżać, tylko żona go zmusiła pod wpływem Diaspory Żydowskiej. Pisał też, że jedno czy dwoje z jego dzieci zginęło na wojnie. Ok. 40 lat później przeczytałem w internecie wspomnienia Żydówki z tej rodziny kłamliwie oczerniające ludzi z mojej ulicy.

A co do elitarności - Żyd był prostym robolem, robotnikiem przeładunkowym - a Żydówka kuchtą, czy sprzątaczką.

Taaaa.... w Krakowie to inaczej wygladalo.

Możliwe.

Nie mozliwe tylko napewno.

Cytat:

Wydarzenia w kraju i związane z nimi postawy antysemickie pogorszyły obraz Polski w oczach krajów zachodnich. Tym bardziej, że wywołały fale przymusowych emigracji z Polski osób pochodzenia żydowskiego, a także naukowców i ludzi kultury. Ocenia się, że łącznie w latach 1968–1972 wyjechało z kraju nieco ponad 15 tys. osób. Aby dostać pozwolenie na wyjazd żydowscy emigranci (oraz ich nie-żydowscy współmałżonkowie) musieli podpisać podanie do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) o zrzeczenie się polskiego obywatelstwa. Zamiast polskich paszportów otrzymywali oni tzw. dokumenty podróży ważne tylko na wyjazd z Polski i bez prawa powrotu, w których było napisane, że "posiadacz niniejszego dokumentu nie jest obywatelem polskim". Przyczyniło się to jeszcze bardziej do negatywnego obrazu Polski w krajach zachodnich.

Od siebie dodam ze to najczesciej nie wystarczalo trzeba bylo jeszcze 'posmarowac' i to niezle.

Mozna dodawac amatorskie ideologie do tego co sie stalo w marcu 1968 roku ale po co? Wiadomo co sie stalo, dlaczego i kto sie staral to wykorzystac i co z tego wyniklo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie musisz cytować mi tu jakiejś broszurki. Znam ten okres z autopsji i z tekstów źródłowych. Mam swoje spojrzenie na historię, a ty nie musisz się z nim zgadzać.

Nie musisz cytować mi tu jakiejś broszurki. Znam ten okres z autopsji i z tekstów źródłowych. Mam swoje spojrzenie na historię, a ty nie musisz się z nim zgadzać.

Ja tez. To nie jest broszurka, to sa fakty.

dziadekwłodek

Fakty to są takie,że było tak jak napisał jacck.Tobie to nie pasuje bo antysemityzm przeważa u Ciebie nad lewicowością.

Z której niewiele już zresztą zostało.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Fakty to są takie,że było tak jak napisał jacck.Tobie to nie pasuje bo antysemityzm przeważa u Ciebie nad lewicowością.

Z której niewiele już zresztą zostało.

Jeżeli chce się pisać z powołaniem się na fakty historyczne to powinno podawać się ich źródło (opracowanie, wiedza naocznego świadka wydarzeń, etc.). W tym przypadku tego nie ma.

Po raz kolejny wmawiasz mi coś, czego nie prezentuje - tym razem znowu antysemityzm i brak lewicowości. Ma to być sposób na podważanie tego, o czym piszę?

Prawda jest taka, że nie pochwalam każdego zachowania Żyda - co jest jeszcze odległe o lata świetlne od antysemityzmu. Jestem przeciwny poglądom, że bezmyślne dopieszczanie LGBT, czy bezkompromisowa walka z KK - jest najważniejszą rzeczą dla współczesnej lewicy. Nie znaczy to wcale, że nie mam lewicowych poglądów.

czy ty rozumiesz co pytasz.Ja nie mowie ze jestem lewicowy tylko ze ty jestes lewicowy.Jak bedziesz mial klopot to pytaj.

zaś czy oddali to oglosze w gazecie.I pewnie w kosciele w niedziele.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.