Skocz do zawartości
IGNORED

P. Andrzej Grodzki ze szczecina? Czy ktoś zna ? REVOX

manioslawa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pewien problem i postanowiłem się zwrócić z pomocą do forum.

Niejaki P. Andrzej Grodzki ze szczecina ( podobno kolekcjoner revoxów i uczestnik tego forum) od którego kupiłem wzmacniacz revoxa próbuje mnie zrpbić na szaro w dodatku bardzo perfidnie oraz w bardzo mało męski sposób.

Mianowicie pod koniec stycznia kupiłem od tego Pana poparty jego kolekcją widoczną na zdjęciu wzmacniacz.

To co dostałem to zwykły złom nie włączający się z brakiem części tranzystorów co stwierdziłem już przy kurierze.

Na początku zwodził miałem problemy z dodzwonieniem się później rzekomo gdzieś wyjechał i złamał nogę.

Mogłem się dodzwonić tylko i wyłącznie wtedy jak dzwoniłem za każdym razem z innego numeru.

Oczywiście byłem cierpliwy i czekałem ( trzeba być człowiekiem) jednak straciłem cierpliwość odesłałem sprzęt za pobraniem na co z resztą teoretycznie przystał tylko z tym zwlekał.

Sprzęt oczywiście nie został odebrany i kurier wiezie go do mnie z powrotem.

Tak czy siak odbiorę go dzisiaj i zamierzam iść na policje i teraz pytanie do was, czy ktoś może zna tego Pana miał może podobne przygody z nim?

Co mam zabrać ze sobą na policję co wydrukować itd?

Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki

Witam. A co ma Policja do tego ???? Nie rozumiem. Jest to zwykłe niewywiązanie się z umowy cywilno-prawnej. Tego typu zdarzenia nie można wykładać jako oszustwa, ponieważ trzeba udowodnić zamiar !!!! A to będzie trudne. Szkoda czasu i zawracania głowy Policji.

bzdura, niewywiązanie się z umowy czyli zawłaszczenie mienia. Oczywiście że policja się tym zajmie. Szybko trafi do klienta i grzecznie poprosi o wywiązanie się z tej umowy pod groźbą kary adekwatnej do czynu.

Potrzeba wydruk korespondencji i kwitki od kuriera/poczty. Dodatkowo opis działań tegoż pana (to jak zbywa i nie odbiera telefonu od Pana).

Powodzenia, takich trzeba piętnować!

Nie do końca bzdura. Oczywiście można złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, ale śmiem twierdzić, że skończy się odmową wszczęcia dochodzenia lub ewentualnie umorzeniem dochodzenia. Chyba, że Pan ze Szczecina przestraszy się i jednak zwróci pieniądze. Tylko tyle.

żadne porachunki handlarzy zyzio nie wiem czy zauważyłeś ale na forum dawno mnie nie było i w tej chwili zupełnie inaczej traktuję przygodę z audio i jestem z tego bardzo zadowolony.

A co do tego tematu czy daje mi coś że za każdym razem kiedy nie mogłem się dodzwonić w bilingu to napewno będzie to wysyłałem smsa i maila.

Paczkę otworzyłem przy dwóch osobach kurierze i dziewczynie. Mam spisane z nim oświadczenie że na piewszy rzut oka wzmacniacz był jaki był i wszystko było widać gołym okiem , także zaraz po otworzeniu paczki był mail i telefon do sprzedającego.

Dodam że nick z allegro to "born_to_f__k "czy jakoś tak no mogę sprawdzić.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Najważniejsze żebyś był w stanie udowodnić że towar który do Ciebie dotarł, nie odpowiadał ofercie którą miałeś. Czyli możliwość popełnienia oszustwa i niekorzystnego rozporządzenia mieniem. Dobrze więc żebyś mógł wykazać, na podstawie zdjeć i opisów które miałeś przed wpłatą pieniędzy, że to co on Ci proponował to nie to co dostałeś.

Jak to wykarzesz to wygrasz, jak nie jesteś w stanie, to nic nie zrobisz.

Skąd miałeś jego ofertę? Allegro, jakaś giełda sprzętu?

Gość

(Konto usunięte)

"Jak born to fuck to czego się spodziewałeś ? :D "

w zasadzie to racja :)

Bierz wszystko co masz i idź do pionu PG, tam spiszą dodatkowo protokół i masz darmową usługę w tej sprawie.

Jeżeli na allegro kupiłeś, otwórz spór. Koniecznie zadzwoń na infolinię UOKiKu. Bardzo możliwe, że w sprawie cywilnej również pomogą. Policja też dobra droga, w końcu zostałeś oszukany, nawet jeżeli sprawdzą temat bez wszczęcia postępowania może to załatwić sprawę. Zabierasz wszystko co masz, wydruki korespondencji mailowej z nagłówkami. Wszystko wcześniej ułóż chronologicznie i w logiczną całość.

Sprzęt kupiłem poza allegro jednak w przelewie i w mailach jest wszystko wyraźnie opisane więc tak czy siak umowa kupna sprzedaży jest.

Jedynie co nie mogę liczyć na pomoc ze strony allegro tylko policja się do nich zgłosi z resztą adres mam bo i robiłem przelew i zamawiałem kuriera po paczkę.

Dzisiaj jak dojdzie do mnie paczka zwrotna zobaczymy co zdziałam na komendzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.