Skocz do zawartości
IGNORED

Internetowi oszuści w natarciu ?

Arku

Rekomendowane odpowiedzi

Tym razem kolejne piramidy finansowe robione pod pretekstem programów partnerskich czy marketingu sieciowego (MLM). Generalni eni ema takiego k**estwa którego by w USA nie wymyslono w celu dojenia frajerów. Warto więc się uswiadamiać.

Tym razem artykuł o firmie Londonay która na pierwszy rzut oka oferuje sprzedaz towarów z Anglii po rewelacyjnie niskiej cenie

Przeczytajcie uważnie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zamieszczajcie tutaj podobne projekty internetowe udające sklepy.

pamietam jeszcze taki projekt który miał przypominac aukcję. Trzeba było wpłacic pieniądze żeby przystapic do aukcji sprzetu elektronicznego od złotówki. Potem szła licytacja i kiedy cena przekroczyła zadeklarowaną przez nas kwotę tracilismy kaucję - niewielką, bo chyba wysłaną smsem... Ale przy kilku tysiącach licytujących zarobek na kazdym przedmiocie przekraczał wielokrotnie jego cenę.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/92538-internetowi-oszu%C5%9Bci-w-natarciu/

Poza 6 stronami artykułu który jest pisany w bardzo dziwny sposób nic z niego nie wynika. Normalnie jakbym bloga czytał, kiepskiego bloga ( to moje subiektywne wrażenie)

Nie ma tam ani jednego nazwiska osoby oszukanej, nie ma konkretów, nie ma zarzutów - a czytając ma się wrażenie iż myślą przewodnią było nie dać podstaw o proces o zniesławienie.

Polecam poczytać komentarze pod tym artykułem.

Wnioski wyciągnąć samemu.

Nie mam nic wspólnego z tą sprawą, wszedłem pod podany link, przeczytałem - podzieliłem się opinią. I temat już dla mnie zamknięty.

Dobra rada dla wszystkich myślę zanim coś zrobicie - i w realu i w sieci. Czyli najpierw zabezpieczenie, później igraszki z nowo poznaną osobą, nigdy odwrotnie. ;P

No to nastepna informacja o Londonay

Ukryta Zawartość

A jak wygląd ten cudowny handel w którym za telefon wart 800 złotych mamy niby zapłacić jedynie 50 ?

Wygląda jak .... sklep internetowy

Ukryta Zawartość

To może inne opinie na portalu gdzie się przekręciarze z mlm reklamują:

Ukryta Zawartość

oczywiście strony podane w komentarzach na grupie w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) już nie istnieją, bo temat jest sprzed roku. Ale sklepik z linku niby sprzedający sprzęt za 1/16 jego ceny funkcjonuje i mryga do nas salotnie z ekranu ... A spróbujcie cos w nim kupić :)

Ja chce takiego HTC za 46 złotych! :)

dla ułatwienia dodam że sklepik oczywiscie jest. Ale sie nie da w nim zarejestrowac ani dokonac zakupu. Jest to fake, element kampanii spamowej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Cokolwiek to jest, na pewno nie jest to uczciwy sklep internetowy:

10.Oferty specjalne takie jak np."Szok Niskie Ceny" organizowane są okresowo. Sprzedaż produktów z oferty "Szok Niskie Ceny" nie odbywa się w Sklepie LONDONAY ani za pośrednictwem LONDONAY Ltd. Za pośrednictwem LONDONAY Ltd klient otrzymuje wyłącznie dostęp do zewnętrznych serwisów i stron internetowych (np.www.geloo.pl) organizujących tanie kupowanie na zasadach określonych przez te serwisy (np.licytacja, itp. bez wnoszenia opłat za licytację do LONDONAY Ltd) oraz otrzymuje możliwość dodania pięciu produktów z oferty LONDONAY do serwisu Geloo.pl.

11. Produkty prezentowane na stronie Sklepu LONDONAY przedstawione w strefie "Szok Niskie Ceny" oraz "Tania elektronika" nie stanowią oferty handlowej, a prezentowane ceny są cenami przykładowymi. LONDONAY Ltd nie gwarantuje dostępności produktów i wysokości cen podanych na stronie, ponieważ ostateczna cena zakupu uzależniona jest od ilości osób kupujących (licytujących) oraz korzystających z serwisów organizujących tanie kupowanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.