Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana Xindaka A6 na Nada c352 do rocka warto?

ciechu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,proponowałem już kiedyś komuś i dziś też zaproponuję wzmaka firmy AMC,są bardzo wydajne prądowo i własnie przy bardzo cichym słuchaniu,już oddają power.Porównywałem bezpośrednio AMC 3050 i NAD C 320,AMC rozgromił dżwiekiem 320-tkę.Lepszy bas,lepsza średnica,nie tak sucho jak w NAD.Co jeszcze na plus to że wzmak gra już poprawnie i idealnie równo na oba kanały już od godziny 7-mej na potencjometrze,na co NAD reaguje poprawnie około godz 9-tej.Bardzo polecam i napewno się sprawdzi w takiej muzyce,jaką podałeś.Pozdr

Gość

(Konto usunięte)

Witam i mam pytanie jak wyzej pokój 25 m kolumny klony Ostinato 2k brakuje mi wykopu i fajnego grania przy cichszym odsłuchu Czy przesiadka na Nada da jakąś poprawę POZDRAWIAM

jak ci brakuje wykopu, to proponuję zmrożony absolut z cytryną bez zakąszania, po kilku będzie fajne granie.

Grające jak zza kotary Ostinato plus kluchwato ciepły Xindak - czego się po tym spodziewasz? Zamiana tego Xindaka na bułowato grającego NAD-a nic nie da. Co najwyżej pogorszy sprawę z tym, że będzie może trochę dynamiczniej. Na początek wywal te kolumny. ESA nic dobrego nie puściła - choć w sumie klon może lepszy? Z drugiej strony skoro to klon i twojej być może produkcji to może w niego zaingerować?

kolega wyraźnie napisał że brakuje mu wykopu, nad 352 to mocna dynamiczna integra z dużą ilością dołu, AMC to klon nada powstał właśnie z tej firmy, robi tansze wzmaki, niezłe ale dla mnie ciutkę gorsze od nadów, niedawno słuchałem z paradigmami, wracając do 352 to grałem na nim kilka lat i twierdzę że to świetne urządzenie, ma wykop i power analityczność też niezła za te pieniądze rewelacja, jestem wielkim fanem nadów dlatego obecnie mam nada 372, to jest potwór z odpowiednimi kolumnami i okablowaniem gra zaje....., jedna tylko tylko uwaga do tych wzmacniaczy konieczna wymiana zworek firmowych łączących preamp z końcówką mocy, spora poprawa dźwięku szczególnie w zakresie czystości, kolega szuka wykopu więc nad to właściwy trop kwestia tylko który 352, 355, 356, 372 a może 375?

Witam,klon nie klon dla mnie i wielu gra lepiej a czy tak dużo tańsze wzmaki robi ?http://allegro.pl/amc-3150a-plgw-ostatnie-szt-w-takiej-cenie-i2166044051.html i konkurencja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie piszę tego by się przekomarzać,poprostu twierdzę, po posiadaniu też paru wzmaków NAD,że są bardzo udane,lecz w porównaniu z innymi firmami w podobnej klasie często ustępują im dzwiękiem.Ale też bardzo dużo zależy do jakiej muzyki,jakie okablowanie i oczywiście głośniki.Dla mnie starsze Audiolaby czy Arcamy biją na łeb obecne wzmaki NAD.Oczywiście jest to moja osobista ocena.Pozdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie wszedł link podaję jeszcze raz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

założyciel pisze czego mu brak, jednak brak informacji o tym, czy może to zmienić czymś np. bez pilota ?

Bez pilota można zakupić wzmacniacze starsze, grające zupełnie dobrze. Zamiast łamać głowę współczesnymi wynalazkami.

i okazać się może, że kolumny są całkiem dobre

Pilot jest dla mnie rzeczą potrzebną lecz nie najważniejszą. Rozmawiając z wieloma ludźmi polecano mi różne wzmaki Creeka, Exposure, roksana Kandy, advace acoustic map-102, marantz jakiś pioneer (mowa o nowych) i wiem też że powinienem odsłuchać sprzęt bo to indywidualna sprawa ale starszego sprzętu nie da się odsłuchać i można tylko w ciemno kupowac na allegro więc wysłuchuję porad. Zresztą na tym forum jest wiele ciekawych opinii które są konsktruktywne i sensowne i można czerpać z nich wiedzę (oczywiście nie w 100%)

POZDRAWiAM

Te kolumny mają lekko uspokojony charakter ale są dość przeźroczyste. Zagrają tak jak im podyktuje wzmacniacz. Miałem do nich podłącze różne wzmaki, zdecydowanie NAD i inne zamulacze do nich nie pasują. Mają spory potencjał, bardzo fajnie zagrały że mocnym i jasnym strussem. Są dość czułe tez na kable głośnikowe.

Podstawowy Struss, używany, bedzie kosztował podobnie do NADa 352.

Nie napisał kolega jaki ma na to budżet i czy wzmacniacz ma być nowy czy z drugiej ręki.

Jakiś stary audiolab to jest absolutne minimum. Esy pod tanią elektroniką będą grać gorzej niż inne, tańsze kolumny.

W odpowiednim towarzystwie zagrają jak dużo droższe kolumny. Ich potencjał jest dość duży

kolega napisał że ma to byc do rocka więc wzmak powinien posiadać regulację barwy, płyty róznie sa nagrywane, nie kazdy lubi płaskie audiofilskie granie, ja na przykład nie lubię, wolę dźwięk ustawiać wedle własnych upodobań

Też tak kiedyś robiłem ale powyżej jakiego poziomu staje się to zbyteczne. Muzyka rockowa czy inna regulacje barwy rzecz gustu.

Esy są dość wymagające, może łatwiej i prościej będzie je sprzedać, kupić inne tańsze, łatwiejsze w napędzaniu kolumny..

To jest minimum

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Jeśli dalej chcesz iść w stronę zmiany wzmacniacza to potwierdzam amc jest dobrym kierunkiem. Trochę przypadkowo sam stałem się posiadaczem AMC 3100a. Na pewno że jest to wzmacniacz wręcz stworzony do rocka. Zapasem mocy,dynamiką i przestrzenią potrafi poruszyć nie tylko ospałe membrany...:) Powiem kolego więcej porównywałem bezpośrednio z nadem c352 i przy nim pozostałem! No ale każdy ma swój słuch a diabeł tkwi w szczegółach:)

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.