Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilacze Tomanek - wymiana opinii, doświadczeń, sugestie itp. Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

Tak właśnie będzie: każda z wersji listwy będzie 6-gniazdowa.

Do całości lub innych elementów systemu będę mógł zaoferować sieciówki. Standardowo 1-metrowe, ale jeśli ktos będzie chciał innej długości to również nie widzę problemu. Sieciówki byłyby po stówce za szt.

Pozdrawiam

Trochę ta cena wydaje się za wysoka....jest konkurencja w tym segmencie ostra... http://allegro.pl/wireworld-matrix-listwa-zasilajaca-salon-krakow-i2570791905.html

Wydaje się, że cena musiałaby być zbliżona do tej listwy: http://allegro.pl/supra-db-06eu-listwa-zasilajaca-niskoradiacyjna-i2594693884.html

Z drugiej strony trudno też wyczuć jak będzie wyglądała listwa finalnie.

Tak jak wspomniałem jest to tylko szacunkwe określenie ceny. Nie wiem jeszcze ile będzie kosztować wykonanie obudowy bo projekt nie jest jeszcze skończony a tym samym i podwykonawca nie chce podać ceny.

Będzie bliżej końca, będzie jaśniej.

Wiadomo, w Chinach byłoby o wiele taniej:)

Nad listwami jeszcze pracuję, pierwsza wersja obudowy poszła do wycinania i gięcia na prasie. Zapewne będą jeszcze jakieś poprawki. Schemat PCB z filtrami mam opracowany, płytka bedzie przygotowywana jak już obudowa będzie w 100% dobra.

Mam jeszcze jedno pytanie: swego czasu miałem pytanie odnośnie możliwości wykonania klona wzmacniacza słuchawkowego Lovely Cube, takiego jak tu: http://alicemagicbox.com/lasercollection/lovelycube.html

Dla 1 osoby składanie go na własna rękę mija się z celem, jednak jakby znalazło się więcej zainteresowanych to moglibyśmy ruszyć (po skończeniu listew). Czekam na Wasze opinie.

Cena tamtego klona jest znana, nasza byłaby z pewnością zbliżona.

Pozdrawiam

Jak będą jakieś fotki to prosimy :)

Akurat jeśli o mnie chodzi wzmakiem słuchawkowym nie jestem zainteresowany, bo mam ;-)

Jako szczęśliwy posiadacz zasilacza do rDac czekam na listwę. Jeśli cena będzie ok będę jednym z pierwszych nabywców. ;-)

Wzmaka słuchawkowego chętnie bym posłuchał przed zakupem, jeśli będzie taka opcja z wypożyczeniem na 30 dni jak przy zasilaczach.

Myślę że zainteresowanie będzie jeśli cena nie będzie przesadzona. Wiele osób zaczyna od słuchawek i wzmaka do nich, czy to z powodów finansowych , czy tez lokalowych.

Korzystam ze słuchawek jeśli muszę ;-) , jak na razie z wyjścia we wzmacniaczu Audia Flight Three, ciekawe czy było by lepiej?

Musiał bym sprawdzić zanim wydam kasę. ;-)

Wolnym czasem zajmę się tym wzmacniaczem. Wypożyczenie na zasadzie tej samej jak w przypadku zasilaczy również będzie w opcji, by nikt nie musiał kupować kota w worku. Wszystko jednak w swoim czasie, teraz priorytetem są listwy.

Pozdrawiam

Tym razem mam 2 szt. zasilaczy ULPS for DacMagic Plus Cambridge Audio w cenie 400 zł/szt. + transport. Chętnych zapraszam na PW:)

Pozdrawiam

Kiedy możemy oczeliwać kabli zasilających?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Jeszcze na razie nie:( Idzie wszystko pod górkę, a chcę dopracować do niemalże ideału. Pierwszy prototyp poszedł do kosza....okazało się, że montaż elektroniki będzie bardzo trudny. Teraz wolnymi chwilami kończę drugi prototyp, zmodyfikowany znacznie względem pierwszego. Proszę o cierpliwość:)

Pozdrawiam

Jeszcze na razie nie:( Idzie wszystko pod górkę, a chcę dopracować do niemalże ideału. Pierwszy prototyp poszedł do kosza....okazało się, że montaż elektroniki będzie bardzo trudny. Teraz wolnymi chwilami kończę drugi prototyp, zmodyfikowany znacznie względem pierwszego. Proszę o cierpliwość:)

Pozdrawiam

Tylko, żeby przez research cena nie poszła do góry, konkurencja uwielbia hasła w stylu: lata badań, setki prototypów w koszu i już cena idzie do góry x100 :-))))

Przy szacowaniu ceny trzeba już brać pod uwagę, że coś może pójść nie tak jak trzeba i pewne etapy trzeba poprawić i powtórzyć. Czysta inżynieria w powiązaniu z księgowością. Takie czasy, że chcąc coś zrobić trzeba sporo przewidzieć na różnych płaszczyznach, łatwo nie jest. A naprawdę nie chcę wprowadzić fuszerki, stąd poprawki w zarodku:)

Pozdrawiam

Jeden zasilacz do DacMagic Plus sprzedany, został drugi.

Drugi również sprzedany.

Mam teraz ostatni w tym roku zestaw zasilaczy w obniżonej cenie:

- ULPS for rDAC-KD 2 szt.

- ULPS for Squeezebox Touch & Classic 2 szt.

- ULPS for M2Tech Young 2 szt.

- ULPS for V-DAC 2 szt.

- ULPS for Styleaudio 2 szt.

Każdy z zasilaczy 400 zł/szt. + wysyłka kurierska 15 zł.

Tak jak wspomniałem, to ostatni w tym roku zestaw tańszych zasilacz, dlatego tym bardziej polecam (kontakt przez PW lub @ ).

Pozdrawiam

Edytowane przez Tomanek1

Pozostało jeszcze do sprzedaży po niższej cenie (400 PLN/szt):

- ULPS for rDAC-KD 1 szt.

- ULPS for Squeezebox Touch & Classic 1 szt.

- ULPS for M2Tech Young 1 szt.

- ULPS for V-DAC 2 szt.

- ULPS for Styleaudio 1 szt.

Może nalezy te zasilacze sprzedawać własnie za 400 zł :) to pójdą szybciej jak świadczy przykład tych do DMPlus :) .

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Panie Tomanek, jak Pan rozpuści klientów i przyzwyczai ich do ceny 400, to trudno będzie sprzedawać za 600.

To ostatnia taka obniżka, przynajmniej w tym roku.

Może nalezy te zasilacze sprzedawać własnie za 400 zł :) to pójdą szybciej jak świadczy przykład tych do DMPlus :) .

Ciężko będzie, chociażby ze względu na sprzedaż również poprzez dystrybutorów, którzy również coś muszą zarobić. A jak oni byliby zmuszeni zejść z ceną do 400 zł to ja musiałbym dostarczać im po kosztach produkcji....

W związku z powyższym złotym środkiem, moim zdaniem, są czasowe obniżki cen na określone modele i ilości.

Pozdrawiam

A tymczasem wracając do listew zasilających i sieciówek....

Żeby w końcu efektywnie ruszyć z miejsca, musiałem zmienić koncepcję budowy. Pierwotnie miała być składana, z wycinanej i giętej blachy, jednak kierunek ten okazał się na obecną chwilę chybiony. Może kiedyś w przyszłości podejmę się ponownie tej drogi, jednak na chwilę obecną muszę je wykonać inaczej.

Szkieletem listwy będzie odlewana, aluminiowa (uniwersalna) obudowa Hammond o wymiarach ok. 190 x 115 x 55 mm. Obudowa będzie malowana proszkowo na czarny mat, ewentualnie inne kolory wg życzenia.

Na wierzchniej części będą umieszczone gniazda typu schuko (6 gniazd, po 3 w 2 rzędach), gniazdo wejściowe będzie na najkrótszym boku.

Sama elektronika nie ulega jednak zmianie, bo to od niej będzie w dużym stopniu zależeć jakość listwy. Będzie to 6 niezależnych filtrów Schaffnera, oddzielnych dla każdego z gniazd. Tym sposobem wszystkie odbiorniki będą od siebie wzajemnie oddzielone filtrem i jednocześnie od wejścia 230V. Tak pokrótce przedstawia się listwa do audio.

Do video będzie dodatkowy bezpiecznik, wyłącznik, warystor i ochronnik przeciwprzepięciowy - cały komplet tych elementów będzie wspólny dla wszystkich 6 gniazd, listwa do audio będzie "surowa", tzn. tylko filtry.

Mam nadzieję, że w ciągu tygodnia - dwóch przedstawię zdjęcia pierwszej sztuki.

Pozdrawiam wszystkich!

Edytowane przez Tomanek1

opis bardzo zachęcajacy

czy bedzie mozna np zamawiac listwe audio tylko z jednym rzędem gniazd /3/ ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Jak listwa w tym wykonaniu spełni swoje zadanie czystej dystrybucji prądu to nie widzę przeszkód by każden rodzaj (audio i video) wykonać jeszcze w wersji 3 i np. 8-9 gniazdowej.

Teraz chcę wprowadzić tą i zdobyć dobre zdanie użytkowników. Jak to spełnię - pójdziemy dalej.

Pozdrawiam

Licytacje Allegro:

1. ULPS for rDAC-KD: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=2677193312

2. ULPS for Squeezebox Touch & Classic: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=2677192536

Zaczynamy od 1 zł, na jakim poziomie zatrzyma się cena po 14 dniach, za tyle zostaną sprzedane. Zapraszam.

W cenie 400 zł/szt. pozostało jeszcze:

- ULPS for rDAC-KD brak

- ULPS for Squeezebox Touch & Classic brak

- ULPS for M2Tech Young 1 szt.

- ULPS for V-DAC 1 szt.

- ULPS for Styleaudio 1 szt.

Kilka ogólnych informacji o budowie listwy do audio 6-gniazdowej opublikowałem na naszej stronie: http://www.tomanek.dbv.pl/viewpage.php?page_id=73

Do końca tygodnia, max. na początku przyszłego postaram się opublikować zdjęcia prototypu (z zewnątrz, w środku po zmontowaniu oraz wyglądu filtrów od strony elementów - po zamontowaniu płytki w obudowie będzie ona widoczna tylko od strony ścieżek). Razem ze zdjęciami zdradzę również cenę.

Po sprawdzeniu i opublikowaniu zdjęć prototypu będzie można składać rezerwacje:)

Pierwsze produkcyjne listwy będą dostępne w ciągu ok. 2 tygodni od publikacji zdjęć prototypu i ceny. Jak ktoś ma pytania, niejasności proszę pytać na forum lub PW:)

Pozdrawiam

Dokładnie tak będzie, zakładkę dodam jak już będę miał gotowy materiał. Tę dodałem informacyjnie:)

Jak się sprawdzą listwy 6-gniazdowe, to wprowadzę analogiczne 4 i 8 gniazdowe (zarówno do audio, jak również do video).

Pozdrawiam

Edytowane przez Tomanek1

A tymczasem na placu budowy: pierwsze zdjęcie z zamontowanymi gniazdami wyjściowymi, zdjęcia środka i elektroniki opublikuję jak dotrą płytki filtrów i złożę pierwszą sztukę (obudowa oczywiście do pomalowania i w wersji użytkowej wkręty mocujące bądą typu IMBUS, ewentualnie TORX).

listwab.jpg

A to sieciówka złożona z:

-kabel Lapp Kabel 3x 2,5 CY 1,5 metra

-Wtyk Balstypu Schuko

-IEC Schurter

Standardowy będzie 1,5 metrowy, inne długości na życzenie. Sieciówkę dziś dodam do oferty na stronie www.

kabelr.jpg

Przepraszam za niezbyt wysoką jakość zdjęć, robione telefonem:)

Pozdrawiam!

Edytowane przez Tomanek1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.