Skocz do zawartości
IGNORED

DAC w okolicach 1k.pln.

pdi90

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry, jako że nie uzyskałem odpowiedzi w dziale stereo - postanowiłem przenieść wątek tutaj.

Od pewnego czasu zamierzam zakupić nowy wzmacniacz stereo z wyższej półki (tj. jakiś klasyk w przedziale cenowym do +/- 2000zł).

Jako źródło pracuje u mnie komputer PC lub z laptop, z których słucham plików FLAC. W związku z tym potrzebuję jakiś przyzwoity DAC, bądź kartę dźwiękową do współpracy z tymże wzmacniaczem. Maksimum jakie mogę przeznaczyć na DAC to 1200zł. I tutaj moje pytanie - czy w tym przedziale cenowym warto pchać się w DIY? Zaznaczam, że mam zamiar delektować się muzyką, zamiast podziwiać logo firmy ;) jako że kocham muzykę, a nie markę sprzętu. Niewielkie doświadczenie przekonało mnie o tym, że w przedziale cenowym w jakim się obracam, zdecydowanie lepszym wyborem będzie sprzęt używany.

Jaki DAC byłby możliwie najlepszy w zaproponowanym przeze mnie przedziale cenowym? Czy zakup, np. Lampucery Maxi, z mozliwością dalszego upgrade'u jest lepszym rozwiązaniem niż zakup jakiegoś markowego klocka? A może lepiej będzie odpuścić sobie DAC na rzecz przyzwoitej karty dźwiękowej?

Proszę o jakieś wskazówki.

Pozdrawiam serdecznie.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

https://www.audiostereo.pl/topic/93323-dac-w-okolicach-1kpln/

Hegel HD2 jest bardzo dobry. Z rabatem lub s/h sie zmieścisz.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 2 Kwietnia 2012 - ogłoszenie
Ukryte przez misiomor, 2 Kwietnia 2012 - ogłoszenie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzień Dobry, jako że nie uzyskałem odpowiedzi w dziale stereo - postanowiłem przenieść wątek tutaj.

Od pewnego czasu zamierzam zakupić nowy wzmacniacz stereo z wyższej półki (tj. jakiś klasyk w przedziale cenowym do +/- 2000zł).

Jako źródło pracuje u mnie komputer PC lub z laptop, z których słucham plików FLAC. W związku z tym potrzebuję jakiś przyzwoity DAC, bądź kartę dźwiękową do współpracy z tymże wzmacniaczem. Maksimum jakie mogę przeznaczyć na DAC to 1200zł. I tutaj moje pytanie - czy w tym przedziale cenowym warto pchać się w DIY? Zaznaczam, że mam zamiar delektować się muzyką, zamiast podziwiać logo firmy ;) jako że kocham muzykę, a nie markę sprzętu. Niewielkie doświadczenie przekonało mnie o tym, że w przedziale cenowym w jakim się obracam, zdecydowanie lepszym wyborem będzie sprzęt używany.

Jaki DAC byłby możliwie najlepszy w zaproponowanym przeze mnie przedziale cenowym? Czy zakup, np. Lampucery Maxi, z mozliwością dalszego upgrade'u jest lepszym rozwiązaniem niż zakup jakiegoś markowego klocka? A może lepiej będzie odpuścić sobie DAC na rzecz przyzwoitej karty dźwiękowej?

Proszę o jakieś wskazówki.

Pozdrawiam serdecznie.

Zdecydownie Musical Fidelity V DAC II , asynchroniczne usb i świetny dzwięk, bije na głowę dużo droższe pozycje wierz mi.. ja kupowałem via ebay i wyszło mnie z przesyłką jakoś +- 1,2tys za nówke oczywiście. Polecam!

ps.1 tylko koniecznie seria II bo I nie ma asynchronicznego USB, które likwiduje jitter, czyli krótkookresowe odchylenie od ustalonych, okresowych charakterystyk sygnału jakich pełno gdy korzysta się z PC.

ps.2 poszukaj info na forum było kilka tematów o tym V-DAC'u

Az sie zainteresowalem jak ta cene podales, ale nie znalazlem za tyle. Moze juz podkupili. :)

Aktualnie z przesylka jest za 251e czyli cos tak odrobine ponad 1kpln. W dalszym ciagu w budzecie.

server unreachable;--

Proszę bardzo, luknij

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 229E z wysyłką

Ukryta Zawartość

Tu jest dużo :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a ktoś tym się bawił?

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

a tym:

Ukryta Zawartość

rLink nie ma wejścia USB tylko SPDIF i optyczne...

rPaC ma tylko wejście USB...

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.