Skocz do zawartości
IGNORED

Co warto kupić w MM, Saturnie, Empiku...

Gość frywolny trucht

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś mamy rewelację!!!!! Nawet dla ludzi, którzy mają w poważaniu zespół. W sumię trochę dla hecy wziąłem, bo cena atrakcyjna i kiedyś nawet lubiłem.

Duran Duran- "Duran Duran" -Limited edition double vinyl- EMI -2010 rok

Ale jak to gra! Panowie jak to gra! To będzie jedna z lepiej wytłoczonych płyt, które posiadam.

Cena 74 zł w Empiku, ale pani cos tam coś tam i wyszło ok. 33zł!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zaczynam się zastanawiać, czy Ty masz jakąś bardzo dobrze/świetnie wydaną płytę.

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

W MM szaleństwo. Wysyp tytułów. Uzupełniono to co było i pół roku temu, a "wyszło". Dorzucono sporo nowych tytulów, niektóre w atrakcyjnych cenach.

I tak:

Cassandra Wilson - "Glamoured" -72 zł, dwupłytowe, Blue Note, bardzo dobra jakość tłoczenia.

Sporo Marillionów, teraz ustrzeliłem za 62zł- "Holidays in Eden"- EMI, jednopłytowa, bardzo czyste rześkie tłoczenie.

Składaneczka Depeche Mode - Some Great Reward- wyd. STUMM19 , ceny nie pamiętam, ale drogo nie było, podobnie jak powyższe-- rewelacyjna jakość, przede wszystkim przestrzeń, na tle reedycji z 2007 roku.

John Mayer "Continuun" - dwupłytowa, Columbia, muzyczka gut, tanio nie było, a jakościowo ciut słabiej jak tytuły podane powyżej.

http://www.youtube.com/watch?v=MZjZI6eGtcM

Oprócz tego odnotowałem wysyp ostatnich, progresywnych płyt Anathemy. Parę kupiłem, grają zacnie, acz szału cenowego nie ma. Z tego co pamiętam ponad stówkę za pozycję. Mamy za to kawał dobrej muzyki ( jak się lubi) i bardzo porządne wydanie. Warto!

Ja ostatnio kupiłem soundtrack " Dark Knight Rises" bardzo mi się podoba muzyka do tego filmu. Płyta kosztowała coś około 60 zł dokładnie nie pamiętam. Kupiłem też dwie Adelki 19/21.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Raz, kiedyś, stara pankówa Siouxsie zaśpiewała chwytliwy kawałek do Batmana:

http://www.youtube.com/watch?v=i8ETieNnWp8

A tak to nie kojarzę muzy, żeby zwracała moją uwagę.

Jak to wezmę to będzie "szczał w ciemno". Filmu żem nie widział, z całej serii kojarzę jedną, jedyną piosenkę, ale rozumiem, że jest OK.

A propos mogliby rzucić muzykę z "The Crow" tam się dzieje. I "Natural born killers...Hy, hy marzenia ściętej głowy.

Ja w ciemno nie brałem,film widziałem,a soundtrack słyszałem. Jak dla mnie chyba najlepszy z wszystkich batmanów. Jeszcze bym chętnie przyjął scieżkę z " Inception ",ale nie tylko.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

"The dark Knight Rises" zakupione. Gra bardzo dobrze, gruba- zapewne 180g- płyta, w okładce kod do ściągnięcia Mp3- cena 59,99zł

Oni chyba w nocy dorzucają :)

Pojawiły się najstarsze płyty Massive Attack. Nabyłem "Ble lines" za 64,99zł. Wydanie jednopłytowe, płyta cieniutka,wydawnictwo Wild Bunch, wygląda, że to reedycja.Gra świetnie.

Widziałem też najnowszą Dianę Krall za 109zł.

"The dark Knight Rises" zakupione. Gra bardzo dobrze, gruba- zapewne 180g- płyta, w okładce kod do ściągnięcia Mp3- cena 59,99zł

Oni chyba w nocy dorzucają :)

Pojawiły się najstarsze płyty Massive Attack. Nabyłem "Ble lines" za 64,99zł. Wydanie jednopłytowe, płyta cieniutka,wydawnictwo Wild Bunch, wygląda, że to reedycja.Gra świetnie.

Widziałem też najnowszą Dianę Krall za 109zł.

Blue LInes to francuska reedycja, zdaje sie z 2010

Blue LInes to francuska reedycja, zdaje sie z 2010

Nie, na labelu stoi "Made in the UK". Reedycję poznać po rozmazanej czcionce, tak przynajmniej napisali na discogs.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Nie, na labelu stoi "Made in the UK". Reedycję poznać po rozmazanej czcionce, tak przynajmniej napisali na discogs.

ja mowie o tym,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , kupilem to ostatnio przez kumpla w UK, fakt, ze jest napisane Made In UK, ale wedle discogs kraj wydawcy to Francja. Zakladam, ze "Made In UK" wynika z wiernosci oryginalowi...

Ukryta Zawartość

Zakladam, ze "Made In UK" wynika z wiernosci oryginalowi...

Nie sądzę, żeby taki numer przeszedł :) Już prędzej można uznać, że discogs klei błędne dane.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Nie sądzę, żeby taki numer przeszedł :) Już prędzej można uznać, że discogs klei błędne dane.

szczerze mowiac tez bylem zdziwiony ta Francja, no ale ze nic nie znalazlem na plycie, no to uznalem, ze to taka reedycja tloczona u Zabojadow:)

A czy ktoś może kupił Beth Hart - Bang Bang Boom Boom,widziałem u siebie,ale nie wiem czy warto.

Warto było ?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Taki przerywnik między jazzem, a rockiem :)

Wiem jaką muzykę komponuje Hans w filmach, więc zaskoczenia nie było, ale wydanie rewelacyjne, szczególnie jak skonfrontować z ceną.

Hans nic nie komponuje.

Komponuje steve reich, philip glass, john adams i paru innych ale nie zimmer. facet ma przebogaty bank brzmień (w dużej mierze syntetyki) ale poza smykałką do chwytliwych tematów i aranżacyjnych prostot komponowania w tym ani śladu.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

gdy pierwszy raz usłyszałem Koyaanisqatsi byłem pod wrażeniem. Gdy usłyszałem muzykę do kolejnych części dało sie słyszeć te same schematy.

i ja je słyszę jako swoistą manierę u Glassa. Teraz jest kwestią tego czy uznamy to, za manierę, czy używanie tych samych podchwytliwych tematów...

tymczasm muza z batmana zyskuje z każdym przesłuchaniem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.