Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo 5-6 tyś zł

Dominic2509

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety szczerze wątpię w tą kupę mniej popularnych.

Chodzi głównie o chińszczyznę. Są też takie marki jak Jungson, Cayin, Yaqin, Sudgen itp. Cena do jakości często powala.

A w to akurat jestem w stanie uwierzyć, dokładnie tak jak Xindak MT3 o którym pisałem :) Niemniej nadal uważam, że przy przecenieniu CA z 4k na 2,5k wzmacniacz można brać w ciemno.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Nówka cd CA 740A za 2500pln a polską pełną gwarancją, to okazja, jakich mało (bo chyba, że w UK)

Co ciekawe, za tyle samo można kupić cd CA 740C ze świetnym daciem wewn, (BURR BROWN). i wejściami cyfrowymi i za 5 k mieć porządny zestawik.

Jakieś pół roku, lub rok temu, trzeba było tyle zapłącić za taki zestaw używany.

Tak, jak pisałem, gdybym nie miał tego, co mam, brałbym ten zestaw bez chwili wahania.

Taka okazja - "to se ne wrati".

Co do porównania z Naim 5i to , moim skromnym zdaniem, ten CA zagrał lepiej.

Zresztą to samo powiedział wtedy nawet mój regionalny dealer, który ze sprzedaży Naima miał większy zysk.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

• 5 tygodni później...

Jak masz pełną dowolność to najlepiej na krótszej ścianie z rozstawem głośników od 2 do 3m, i odstępem od ścian od 0,5 do 1m. A jak nie to to samo, tylko na dłuższej :)

Zależy co za sprzęt kupiłeś, bo nigdzie się nie pochwaliłeś. Jak jakieś potężne podłogówki to w 20m2 napewno było by bezpieczniejsze, ale myśle, że 15 metrów powinno wystarczyć, nie ma co przesadzać.

Toś sie rozpisał. Coś jeszcze kupiłes do tych kolumn? Jakieś wrażenia? Odsłuchiwałeś coś? Porównywałeś?

Nie, to nie o to chodzi.

Tylko wszystko wyszło inaczej niż planowane.

Miałem się w czerwu przeprowadzić do dziewczyny, a że już nie jesteśmy razem, to i lokum nie ma.

a aktualne było małe 10 m. więc czekam i szukam nowego lokum.

znalazłem,wszystko pasuje.

pokój 16 m.

Kolumny MA rx 6 kupuję teraz w sobotę. promocja do kończa czerwca.

Reszta albo NAD albo CA

A w domu już czeka moj 1szy gramofon :)

• 1 miesiąc później...

To wstępnie mogę powiedzieć, że kolumny już w pokoju stoją. Trochę się pozmieniało od połowy czerwca.

Pokój ma 18.6 m2 - kolumny MA RX6 , ale wzmacniacz Creek evo 2, nie kupiłem jeszcze cd gdyż jak wspomniałem kupiłem gramofon, i przeszedłem ze sterylnego nudnego cd na ciemną tłustą pełną barwną moc winylową. Kable : polskie Equilibrium String. Gra pięknie, ale ok jest to mój 1 system audio więc nie mam porównania. Ale tym którzy mają MA polecam przerobić zaworki. Tu już zauważyłem różnicę. wywalić montowane automatycznie złotka i wstawić kable. Ja mam osobiście Equilibrium Piece of Heaven, i muzyka staję się wyraźniejsza, nie sterylna itp. ale bardziej klarowna, wyraźniej słychać detale. Zrobiłem 3-4 testy u mnie w mieszkaniu, i zawsze z zaworkami grało po prostu lepiej, przyjemniej. W listopadzie, grudniu dokupię cd, aktualnie jak chcę posłuchać cd wystarczy mi przez kompa ale i tak proporcja winyl vs. cd jest jakieś 10:1.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.