Skocz do zawartości
IGNORED

ONKYO NR809 I Q ACOUSTICS

cubus85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, miał ktos z Was do czynienienia z głośnikami Q Acoustics 2050i? co myślicie o nich? Z Onkyo dadzą rade. Do tego kabelki Chord Carnival SilverScreen lub Qed XTC? Co myślicie napiszcie.

Kuba

https://www.audiostereo.pl/topic/94029-onkyo-nr809-i-q-acoustics/

Witaj,

połączenie Onkyo z QAcoustics to optymalna konfiguracja. Onkyo gra jasno, szczegółowo, czasami ostro dlatego połączenie z kolumnami o raczej łagodnej charkterystyce zapewni zrównoważone brzmienie.

W kwestii kabli ewentualnie brałbym pod uwagę kabel Van den Hul Clearwater.

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

czyli takie rozwiazanie jest wporzadku? jesli chodzi o cale kino to rowniez pozniej rozbudowywac o jednostki QA? jedynie to chyba subwoofer bym inny wsadzil. szczerze myslalem o van del hul-ach i myslicie ze te wlasnie bylyby najlepsze? chcialbym fronty podlaczyc w bi-wirningu. I jeszcze jedno czy teraz kupujac Onkyo 809 jestem narazony na zakup wadliwego amplitunera?? mowie o tym zasilaczu. chodzi o te ktore zostaly kupione miedzy listopadem 2011 a styczniem 2012, czy wyprodukowane w tym okresie? Na moj rozum wszystkie wyprodukowane w tym okresie powinny byc wycofane? wiadomo cos na ten temat?

dzieki za odpowiedz.

Witaj,

zdecydowanie to dobre rozwiązanie, zresztą zawsze możesz spokojnie sobie rozbudować system o pozostałe kolumny. Subwoofer QAcoustics nie jest zły, jednak przy tej klasie sprzętu zwróciłbym Twoją uwagę na np. REL.

W oficjalnej dystrybucji nie powinieneś trafić na urządzenie wadliwe, w przypadku produktów importowanych jest to wielce prawdopodobne ze względu na wyprzedaże za granicą tych urządzeń.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

ok rozumie. z tym ze jest problem bo mieszkam w uk. wiec musialbtm kupic w polsce? na moj rozum to powinni wiedziec jakie sztuki sa uszkodzone i wiedza napewno, wiec powinni naprawic i wrzucic zpowroten na rynek czy nie tak??

I jeszcze pytanko kolejne znalazlem nowego Marantz'a SR7005 za 800L czyli ok. 4000zl. Co na to powiesz?? co sadzisz o tym ampli? ja sie troche nakrecilem...

,

Jeżeli chodzi o te felerne modele to na stronie Onkyo masz formularz, gdzie po numerze seryjnym możesz sprawdzić czy dany model kwalifikuje się do wymiany.

heh tak oczywiscie wiem, ze istnieje cos takiego. Z tym ze strona teraz nie dziala chyba od wczoraj. I co kupie przez neta amplituner i pozniej bede jezdzil z nim albo odsylal? Jak wysylam wiedomosci z zapytaniem to mi odpowiadaja, ze oni tak samo jak my nie wiedzieli o tym a sprzet biora z jakis tam magazynow i to wszystko. Zamiast wycofac wszystkie felerne sztuki.

To nie kupuj przez neta tylko idz do sklepu. Z dystrybucji Onkyo EIC zapowiedzialo ze nie mialo amplitunerow z tamtej produkcji.

Qacustik srednio mi leza z Denonem sa mocn mizerne. Faktycznie ostrzejsza gora onkyo moze troche pomoc. Ale wykonania na pewno nie zmieni. Według mnie tansze Tannoy V4 czy Dali Concept Heco Metas lepeij sie sprawuja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.