Skocz do zawartości
IGNORED

Diy - kolumny scan speak 18W8545 + 18W8535+ D2905/9900

westpol

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem ss9500 i obecnie mam xt25 i xt25 to zdecydowanie lepszy głośniki niż ss9500.

mam tego xt-eka w centralnym i 9500 dużo mu brakuje do SS 9500/ to nie ta klasa

Pozdrawiam

Tomasz

mam tego xt-eka w centralnym i 9500 dużo mu brakuje do SS 9500/ to nie ta klasa

9500 miałem pięć lat. Po pięciu latach słuchania mi się przejadło. Typowy głośnik z ferrofluidem. To już moim zdaniem Seas 27tbfcg jest lepszy od tego Scan Speaka. Ten ma przynajmniej swój charakter. Scan Speak jest po prostu bardzo poprawny w brzmieniu ale dosyć monotonny w barwie. Ale nigdy bym nie powiedział że jest o klasę lepszy od XT. XT jest przede wszystkim bardziej nowoczesnym głośnikiem. Ma tylko jedną wadę. Jak większość głośników z pierścieniem Faradaya nie za bardzo toleruje kiepskie wzmacniacza. Dlatego wielu ludzi go nie lubi. Ale to nie wina samego głośnika tylko sprzętu towarzyszącego. Słyszałem XT na naprawdę dobrym sprzęcie i wiem jak ten głośnik potrafi zagrać.

Z drugiej strony to czy ktoś woli jeden głośnik czy inny to chyba jednak kwestia gustu.

Z drugiej strony to czy ktoś woli jeden głośnik czy inny to chyba jednak kwestia gustu.

masz rację to kwestja gustu ale ja twierdzę ze SS 9500 to klasa dużo lepsza jak ten XT

Pozdrawiam

Tomasz

i przytym zostańmy bo podejrzewam ze przy 100 słuchaczy to i tak wypadł by lepiej ten SS 9500 choćby dlatego ze ma lepszą przestrzeń

a już o mikro detalach nie będę opisywać

Pozdrawiam

Tomasz

i przytym zostańmy bo podejrzewam ze przy 100 słuchaczy to i tak wypadł by lepiej ten SS 9500 choćby dlatego ze ma lepszą przestrzeń

a już o mikro detalach nie będę opisywać

Przestrzeń ma faktycznie dobrą.

Słuchajcie mam opcje zakupu do tych kolumn z montowanych zwrotnic z kablami z renomowanego zródła za 1tyś złotych z projektu na głosnikach 9900+2x8535 , paczki z czasem mógłbym sobie zbudować sam z reszta mam kolege który robi meble także nie było by dużych kosztów co sadzicie

Słuchajcie mam opcje zakupu do tych kolumn z montowanych zwrotnic z kablami z renomowanego zródła za 1tyś złotych z projektu na głosnikach 9900+2x8535 , paczki z czasem mógłbym sobie zbudować sam z reszta mam kolege który robi meble także nie było by dużych kosztów co sadzicie

Ale tym masz jeden 18w8545 i jeden 18w8535.

Ale tym masz jeden 18w8545 i jeden 18w8535.

Tak ale podobno układ ma działać poprawnie , no i sam nie wiem no bo biorąc , pod uwagę to moja zwrotke ??? , byłaby ona od Akustyka

zyli zeby nie trzeba bylo go mocno korygowac/podbijac i/lub wytrzymujący duzy skok membrany

A kto Ci takich bzdur nagadal? Sprzedajacy?

opcje zakupu do tych kolumn z montowanych zwrotnic z kablami z renomowanego zródła za 1tyś

A kto tak zdziera za zwrotnice? A nawet jakby nie zdzierał, tylko te elemnty byly faktycznie tyle warte to i tak bez sensu, 1000 zł za zwrotnice...

Nie wiem jaki jest sens kontynuowania tego tematu. Najlepsze rozwiazanie zostalo juz zaproponowane - zrobic sprawdzony projekt sprzedajac te midbas ktroe sa niepotrzebne

El sueño de la razón produce monstruos.

Tak ale podobno układ ma działać poprawnie , no i sam nie wiem no bo biorąc , pod uwagę to moja zwrotke ??? , byłaby ona od Akustyka

Jeżeli tam są 18w8535 to musisz dawać 18w8535 jako niskośredniotonowy a to nie jest najbardziej optymalne rozwiązanie dla basu. Niższe zejście uzyskasz stosując 18W8535 jako basowy a 18w8545 jako niskośredniotonowy. Jeżeli chcesz 18w8545 jako basowy to już lepiej zrobić po prostu kolumny dwódrożne na 18w8545 i ss9900 lub 18w8535 i ss9900. W zależności co ci bardziej pasuje. Jeżeli większa moc to 18w8545 a jeżeli niższe zejście to 18w8535.

Poza tym nie widzę sensu kupowania zwrotnicy za 1000 złotych(być może jest nawet tyle warta jeżeli jest na dobrych elementach) do głośników inne niż posiadasz.

Sprzedawca mówi że będą pasować bo sprzedawca zawsze tak mówi bo chce je sprzedać.

Nie wiem jaki jest sens kontynuowania tego tematu. Najlepsze rozwiazanie zostalo juz zaproponowane - zrobic sprawdzony projekt sprzedajac te midbas ktroe sa niepotrzebne

Sprzedawca mówi że będą pasować bo sprzedawca zawsze tak mówi bo chce je sprzedać.

Nic dodać , nic ująć .

• 8 miesięcy później...

Witam Ponownie

Odświeżam temat wymieniłem pre na vincent LS 1tube starszy model na lampkach chyba 83EE ze złoconymi nużkami nie pamietam dokładnie oznaczenia , do tego wywaliłem te kable komputerowe na zasilaniu zrobilem sobie tzw rozgałeziacz ze starje listwy + sieciówki na kablu Acoustic Research - Pro II Series ( na całej lini od gniazdka do pre + końcówek) + wtyki oyade ze złoconymi wtykami , poprwa dziwieku w znaczacym stpniu w porównaiu do ca500 jaki miałem wczesniej i tych kabli komputerowych . Na parwde scany ożyły i xinadki sa zupełnie inaczej wysterowywane tak jakby miały wiecej mocy rozdzielczośc lepsza dynamika nie ma zamulenia jak z CA . Dzwiek stał sie bardziej zrównoważony rożciagniete pasmo , wyskie wcześniej były takie dosc ostre teraz sie wszystko zgrywa , wogóle nie czuje dziury w pasmie miedzy wysokim a 8535 sredni niskim , 8545 na dole też potrafi przywalić jak wymaga tego materiał ,po prostu wszytsko z tych głosnikow słychac ( na pewno najwieksze znaczenie ma tez realizacja nagrania ) . Na wiosne robie nowe paki + wymienie okablowanie w srodku . To co mi sie jeszcze podoba chociaz tu dużo zależy od nagrania realizacjia jak bym to mógł opisac dzwiek sie odrywa od głosników tak jakby one nie istaniały ( to jest trójwymiarowośc??? ) . Polecam kable Acoustic Research - Pro II Series , na prawde jezeli chodzi o tanie kable sa super wnoszą bardzo dużo w porównaniu do standardowych . Ich zalety widoczne sa dopiero po wygrzaniu i maja poczwórny ekran .

a i jeszcze pytanie jakie kable głosnikowe polecacie gdyz na chwile obecna posiadam klotz Y240 , zalezy mi na czyms w przystepnej cenie fajnie jakby chrakter brzmienia był z dobrym nasyceniem basu

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.