Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz NA7004

sebof01

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj odsluchalem pierwszy album w rozdzialce 24/192

Dokladnie Phill Colins

Po wifi--wczesniej marantz tego nie czytal ,zreszta mialem tylko darmowe probki..

I teraz juz wiem na pewno--maranrz dopiero na hi res rozwija skrzydla

W moim przypadku--w porownaniu do cd--niby jakby mniej wysokich tonow, totalnie zero agresywnosci czy syczasych glosek,ale jakby szczegolow wiecej-wiecej muzyki

Dynamika i bas no tu mozna spasc z fotela tym bardziej ze na hi res zaowazylem ze slucham duzo glosniej

Takie sa moje pierwsze odczucia-tak sie zastanawiam czy te hi resy nie sa jakos podkrecone ,sam nie wiem szum jakby bardziej slyszalny...

W kazdym razie do cd to przepasc

Nie sądzę, ponieważ innych typu usług w Polsce nie aktywowali :-(. Poza tym jakość takiej muzy jest na poziomie mp3 128 lub 256 i uwierz mi, że słychać różnicę jak się porówna do FLACów np. 96.

Masz za to 16 tys. radiowych stacji internetowych - na pewno znajdziesz coś dla siebie :-)

Poza tym możesz strumieniować muzykę z iPhone (AirPlay działa) a na nim uruchomić Spotify

Przymierzam sie od prawie roku i nie mogę sie zdecydować. Może teraz ta cena mnie skusi bo chyba jest dobra. Przecenione są tylko srebrne a ja właśnie taki potrzebuje.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Potwierdźcie mi tylko jedno - to urządzenie nie ma dedykowanego klienta do spotify ? zostaje airplay tak ?

TIdal Audio Contriva Diacera SE / Denafrips Terminator+ 12th / Denafrips arce / Monobloki Purifi 1et9040ba / Denafrips Athena / Velodyne Sc1250 +  Wilson Benesh Torus

Tu masz najtaniej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panowie ja mam pytanie odnośnie tego jak wygląda sterowanie przez androida lub ipada bez włączania telewizora.

Cześć z ludzi pisze, że czasem kiepsko to wygląda szczególnie w przypadku androida.

Jakie macie z tym doświadczenia ?

--

Pozdrawiam

t

Ukryta Zawartość

Tu masz najtaniej

Ukryta Zawartość

Panowie ja mam pytanie odnośnie tego jak wygląda sterowanie przez androida lub ipada bez włączania telewizora.

Cześć z ludzi pisze, że czasem kiepsko to wygląda szczególnie w przypadku androida.

Jakie macie z tym doświadczenia ?

--

Pozdrawiam

t

Działa coraz lepiej na iPhonie (iPadzie). Czasami jest niestety niestabilne. Ogólnie musisz wybrać albo pilot, albo iPad. Jeśli używasz obu to się wysypie na pewno.

Ja używam pilota bo mam ok. 3m i widzę wszystko na wyświetlaczu (OLED)

Potwierdźcie mi tylko jedno - to urządzenie nie ma dedykowanego klienta do spotify ? zostaje airplay tak ?

Tutaj masz info obrazkowe z czym można połączyć.

Dla FLACow AirPlay jest wąskim gardłem (spada jakość), chociaż to akurat przy Spotify nie ma większego znaczenia. NA7004 pokazuje swoje zalety jakości dźwięku przy plikach FLAC, WAV, APE itp.

Podłączenie do niego dysku bezpośrednio lub NASa poprzez router jest banalnie proste. Podłączasz wtyczki i już działa :-)

post-49723-0-09772400-1373896371_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cześć,

a ja mam dwa jeszcze pytania:

1. Co to jest to DAB i jak to wykorzystywać?

2. Jakie jest zastosowanie vtuner, dokonałem jakiegoś tam logowanie poprzez www ale co z tym dalej (jakie to korzyści niesie to nie wiem).

• 1 miesiąc później...

Mam pytanie do osób korzystających z NA7004 oraz NAS firmy Synology - jak wygląda współpraca tych urządzeń? Chcę kupić takiego NASa, dlatego mnie to interesuje. Podejrzewam, że z odtwarzaniem różnych formatów nie ma problemu, a jak jest z katalogowaniem zasobów, czy łatwe i intuicyjne jest przechodzenie do konkretnych wykonawców i albumów z zasobów, które chce się odtworzyć?

Co do katalogowania

Jak sobie skatalogujesz tak bedzie

Strumieniowiec nie ingeruje w strukture katalogow

Wyjscie sluchawkowe jest zdaje sie na klasycznym NIE zmotoryzowanym potencjometrze czyli nie moze byc zdalnie sterowane

A nie kataloguje również na podstawie tagów, używałem WD My Book Live, który ma server DLNA Twonky i tak to wyglądało, chciałbym wiedzieć czy jest podobnie, bo tak mi pasowało?

Ja mam zyxela 325 z twonky i jest możliwe po tagach, nawet zazwyczaj właśnie w ten sposób korzystam. Wybieram autor index i mam grupy abc def etc. i potem konkretnego wykonawce.

Można po rodzaju muzyki. Po albumie. Generalnie to co twonky potrafi.

Można tez by folder i wtedy po katalogach.

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

No to Ci powyżej odpowiedziałem.

czy to będzie synology czy dlink czy netgear to nie ma znaczenia jak będzie tam twonky.

a jak jakiś inny serwer ( nie twonky) to wtedy sprawdzić ale myślę, że prezentacja zasobów bedzie podobnie jak nie tak samo.

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Aaaa to ok.

ale to też pytanie, czy już kupiłeś czy zamierzasz, bo polecam też zwrócić uwagę na Zyxell NSA 325, mnie niczego nie brakuje, jest bardzo wydajny, ma wszystko co potrzeba dla mnie (soft) oraz USB 3.

Jest twonky, jest torrent, jest emule, jest pyload - z hostingów rapidgator, upload, netload etc. jest dropbox.

Drukarka po USB w sieci bez problemu.

1GB LAN.

Ja mam synology, ktory dziala z sm6. Wybor jest wg folderu, albumu, wykonawcy, gatunku, wszystkie utwory i pare jakis innych. Na serwerze mozna tez stworzyc wlasne listy odtwarzania, byc moze mozna je zapisac, ale tego jeszcze nie probowalem.

• 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...

Witam.

U mnie pojawił sie problem z radiem internetowym i funkcją update.

Radio internetowe wyświetla tylko dwie opcje:

- Recently Played

- Search by Keyword

Żadnego radia nie wyszykuje i w ogóle nie ma radia internetowego.

Jak chce sprawdzić Check for Update to wyświetla " Connection Fail:03".

Nic w ustawieniach rutera czy Marantza nie grzebałem i wcześniej działało ok.

Jak sprawdzam połączenie Connection to wyświetla Succeeded czyli połączyło i wszystko OK.

DHCP w marantzu na ON/OFF nic nie zmienia.

Jakieś sugestie panowie ?

a próbowałeś wyłączyć z prądu? a jak to nie pomoże to ustawienia fabryczne,ja tak nie raz mam że wyświetla dwie opcje recently played i search by keyword wyciągnę wtyczkę z prądu i jest wtedy ok,daj cynk co ci wyszło pozdrawiam

a próbowałeś wyłączyć z prądu? a jak to nie pomoże to ustawienia fabryczne,ja tak nie raz mam że wyświetla dwie opcje recently played i search by keyword wyciągnę wtyczkę z prądu i jest wtedy ok,daj cynk co ci wyszło pozdrawiam

Zrobiłem reset procesora (podłączenie wtyczki prądu przy trzymaniu przycisku kursora w dół oraz m-dax) i pomogło. Odrazu zrobiła się aktualizacja:)

Mam pytanie do kolegi Remos-a - piszesz że masz zyxela 325 , ja mam zyxela 310 też z twonky i problem jest taki że jak dasz po folderach to wszystko pięknie , ale utwory w folderze nawet otagowane ( zresztą wszystkie mam otagowane ) i tak układa alfabetycznie . Rozmawiałem z help deskiem zyxela i oni też nie mają na to lekarstwa !!! jak to wygląda w Twoim zyxelu - przepraszam że trochę poza tematem , ale sprawa mnie mocno wkurza , a tak w temacie ja używam jako streamera oppo 93 eu ( tylko DLNA ) oraz novatrona n82 ( UpNP ) .

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Mam pytanie do kolegi Remos-a - piszesz że masz zyxela 325 , ja mam zyxela 310 też z twonky i problem jest taki że jak dasz po folderach to wszystko pięknie , ale utwory w folderze nawet otagowane ( zresztą wszystkie mam otagowane ) i tak układa alfabetycznie . Rozmawiałem z help deskiem zyxela i oni też nie mają na to lekarstwa !!! jak to wygląda w Twoim zyxelu - przepraszam że trochę poza tematem , ale sprawa mnie mocno wkurza , a tak w temacie ja używam jako streamera oppo 93 eu ( tylko DLNA ) oraz novatrona n82 ( UpNP ) .

Też mam nsa310.

Ja rozwiązałem ten problem tak że za pomocą programu usunąłem jednym kliknięciem masowo wszystkie tagi. Teraz wyświetla mi po nazwach pliku które mają przed nazwą przeważnie numeracje

01

02

03 itd.

i wtedy wyświetla się wg kolejności.

A jeśli jakaś płyta nie ma numeracji to za pomocą też programu masowo dodaje numerację.

Pozdro.

Witaj - jest to jakiś pomysł tylko podpowiedz na PW jakie to programy ;-)

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

• 2 miesiące później...

Koledzy wczoraj mój NA7004 się zaktualizował, zastanawiam się gdzie i jak sprawdzić co wniosła poprawka.

Mam pytanko do Was, muzy słucham przez wi-fi i zawsze miałem problem z .flac, po prostu ich nie widział, jedynie Serviio zadziałał jak należy. Nero MediaHome4 udostępnia ale mój Marantz ich nie widzi...

... sorki nie przez wi-fi, ale przez sieć domową.

Mój Marantz zaczął kilka dni temu robić przerwy około sekundy co jakiś czas. Przerwy robi z różnych serwerów i przy internetowych stacjach radiowych. Wydaje mi się, że nic nie zmieniałem. Mam najnowszy firmware od dawna. Po ostatniej aktualizacji było świetnie, zaczął odtwarzać 192kHz z każdego serwera DLNA bez przycięć, szybko pokazywał listę serwerów. A tu nagle kilka dni temu zaczął się przycinać.

Przy okazji - po kupnie QNAPa szukałem serwera, który pokazuje pliki w kolejności nazw plików. I zainstalowałem MinimServer i można mu w ustawieniach dodać filename do listy po czym ma sortować. Używam też foobara i ten jest najlepszy bo transkoduje wszystko w locie, ale musi być włączony komputer. Wcześniej 192kHz szły mi bez przycięć tylko z foobara. Po aktualizacji Marantza szły płynnie także z QNAPa (aż do wystąpienia tego problemu).

A czy znacie rozwiązanie na QNAPa, które pokaże jednoczęściowe flac jako listę utworów z cue?

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.