Skocz do zawartości
IGNORED

WANGINE-KTOKOLWIEK WIE ,KTOKOLWIEK ZNA

ricon

Rekomendowane odpowiedzi

Co to za marka. Trafił mi się wzmacniacz WNA 120,szukam danych i schematu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/94458-wangine-ktokolwiek-wie-ktokolwiek-zna/

conri a skąd wytrzasnąłeś tę waginę?:-)

Wangine Electronics Co., Ltd.; Taipei.

Taiwanese manufacturer founded in Taipei 1974.

DVD players and music systems, a small line of hi-fi components including an excellent series of amplifiers.

Also works as an OEM for a number of mid/high end audio companies, Parasound for instance.

A distributor in Germany was Völkner Electronic.

Jak coś konkretnego znajdę to podrzucę na PR.

dar z UNRY:)

Piwniczny wykopek z czasów studenckich.

Dość finezyjnie brzmi. Regulacja niskich średnich wysokich , filtry,loudnes, jak to w latach 80 .Bo to z 1984 r.

Sankeny w koncowce, solidna przewlekana robota, ale pre na op ampach.Były JRC4558 ale zamieniłem pierwotnie na 2604 (nie zagrało) ale na 4562 jest bdb,

Zaleta że PRE gramofonowe ma MM i MC..Też w torze MC siedzi 4558, który czeka na zmianę ,jak zdobędę się na MC wkładkę .

No i moc dedykowana (pisana 120W) , daje zapas.dynamiki.O dziwo z klonami TM nawet fajnie się zgrywa.

Co do danych, to się mylisz. Oto one:

2 X 130 Watt / 8 Ohm Sinus Leistung

Bass / Mid / Treble

Schaltbare Loudness

Ballance

High / Low Filter

Input / record Selector

Regelbarer Mikrofon Anschluss

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) / Mono Schaltung

Auftrennbare Vor- / Endstufe (Zum Einschleifen eines Equalizers oder einer Endstufe)

2 Lautsprechermag-glass_10x10.gif Paare schaltbar

Tuner / Phono / AUX / Tape 1 / Tape 2 Eingänge

Display Levelmeter Links / Rechts

A jast kilka modeli wiele lepszych np. piękna końcówka o mocy 2X 350 sinus.

Przejrzyj tę stronkę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Okazuje się że przejście kolory panelu w "miedź" to nie tylko specjalnosć Radmora.51xx

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To bardzo częsta przypadłość anodowanego aluminium. Przyśpiesza je promieniowanie uV. Sprzęt przebywajacy w pięknie nasłonecznionych pokojach z czasem staje się złoty. Ciekawe efekty występują kiedy światło słoneczne pada kierunkowo, wszystkie miejsca zacienione przez pokrętła są ciemniejsze. Kupiłem kiedyś tuner AM Radmor, który stał tak, że słońce padało tylko na 1/3 panelu a reszta pozostawała w cieniu. Powstała z niego wersja "bicolor" :-)

No niewiele w necie wiadamości na temat tej firmy. Pochodzenie z "lepszych" Chin czyli Tajwanu, zobaczymy jak przywiozę od byłego właściciela. Muszę wziąć głęboki oddech i zaprzestać kupowania starych sprzętów na jakiś czas bo przestrzeni życiowej coraz mniej. Chyba że okazyjnie coś...

Ten zespół psychiatrycy nazywają choroba "Miecia" Mieć i cieszyć się z nabytku ,to wykracza poza ich spojrzenie na Człowieka.:)

Niestety ta "choroba"ma tendencje rozwojową z wiekiem. Nie przejmuj się dotyka wielu w tym audiomaniaków.Są jeszcze fajansiarze motoryzacyjni , antyczni ,narzędziowi,i najgorsza kasta "śrubkowi" Oni najwięcej się muszą naszukać.jeśli nie są systematyczni w lokowaniu "zbiorów" :)

Ten zespół psychiatrycy nazywają choroba "Miecia" Mieć i cieszyć się z nabytku ,to wykracza poza ich spojrzenie na Człowieka.:)

Niestety ta "choroba"ma tendencje rozwojową z wiekiem. Nie przejmuj się dotyka wielu w tym audiomaniaków.Są jeszcze fajansiarze motoryzacyjni , antyczni ,narzędziowi,i najgorsza kasta "śrubkowi" Oni najwięcej się muszą naszukać.jeśli nie są systematyczni w lokowaniu "zbiorów" :)

Hehe, dobre! Jest jeszcze inny odłam rupieciarzy - "Przydasie" :)

Pozdro,

Yul

Rozszerzyłem przestrzeń o pokoik dzieci. Po prostu pod łóżkiem mieli dwie ogromne szuflady pełne zbędnych popsutych zabawek. Nie wiem może jednak trochę przesadzam. Żona narazie milczy. Obiecałem kiedys że tylko cos jednego w miesiącu, niestety choroba zaawansowana. Mam jeszcze jedno małe "ostre" uzależnienie od wielu lat (nic z alkoholem związanego:).

Moja żona to ma .

Wszystko się przyda.

Pudełeczka po czymś tam, wstążeczki, kokardeki, torebeczki, papiereczki.

Systematycznie, po cichu wyrzucam.

cyt: Hehe, dobre! Jest jeszcze inny odłam rupieciarzy - "Przydasie" :)

Pozdro,

Yul

No i "nadgrupa" -UNITROWCY:)

cyt :Moja żona to ma .

Wszystko się przyda.

Bo co innego męskie hobby a co innego babskie zbiory,Czyścić Panowie ,aby mieć miejsce na swoje lumpy.:) Bo my to pasjonaci ,a one to chomikary.

Moja żona to ma .

Wszystko się przyda.

Masz żonę-przydasię:) Jej przyzwyczajenie do zachowywania w/w przedmiotów jest raczej niegroźne. Chłop potrafi o wiele skuteczniej zagracać, gdy wyroby przemysłu ciężkiego lub rzemiosła kowalskiego miłuje - na przykład klamoty UNITRY :)

Pozdro,

Yul

P.S. Dajcie powyższe przeczytać Waszym żonom - chyba mnie trochę oplusują, hehe.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Dajcie powyższe przeczytać Waszym żonom

Bez jaj, nawet tak nie żartuj:)

Nie mam zamiaru narażać się na "drobne" nieporozumienia z moją najdroższą gdyby się dowiedziała, że sprzęt nie kosztuje tyle ile ma wiedzieć, że kosztuje a płyty wcale nie są po 5zł :)))))

Żona tu nie ma wstępu!!!

Rozszerzyłem przestrzeń o pokoik dzieci. Po prostu pod łóżkiem mieli dwie ogromne szuflady pełne zbędnych popsutych zabawek. Nie wiem może jednak trochę przesadzam. Żona narazie milczy. Obiecałem kiedys że tylko cos jednego w miesiącu, niestety choroba zaawansowana. Mam jeszcze jedno małe "ostre" uzależnienie od wielu lat (nic z alkoholem związanego:).

Widzę, że ekspandujesz jak wszechświat w fazie inflacji. Żeby tylko później nie nastąpił kolaps.

Nie mam zamiaru narażać się na "drobne" nieporozumienia z moją najdroższą gdyby się dowiedziała, że sprzęt nie kosztuje tyle ile ma wiedzieć, że kosztuje a płyty wcale nie są po 5zł :)))))

Masza! Krętaczu! :)

Pozdro,

Yul

P.S. Jak sobie wyobrażasz, że żona nie wie co jest grane, to się raczej mylisz. Mają swoje babskie sprawki i fora internetowe, audiofilia nervosa jest tam szczegółowo omówiona :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jak sobie wyobrażasz, że żona nie wie co jest grane, to się raczej mylisz. Mają swoje babskie sprawki i fora internetowe, audiofilia nervosa jest tam szczegółowo omówiona :)

Jeśli jest jak piszesz to musi oznaczać, że robi mnie w trąbę na poletku obuwniczo-kosmetyczno-tekstylnym :)

Więc jesteśmy kwita :)

Jakoś mi nie bardzo podchodzi ten mój A-3500. Sypie piachem i mało basu( klony Totem M) . Jakoś bym w nim pogrzebał, schematu brak. Może podpowiecie od czego zacząć, choć o to raczej powinienem pytać chyba na DIY.

To w moim WNA120 basisko aż nadto mruczy, Niczego nie brakowało na poczatku. poza selektywnoscią i ogólną transparencją.

Ale to czar epoki.Wtedy takie były wzorce.Zrób prosty eksperyment , co ja już przeszedłem

Odszukaj na PCM pierwszego na drodze z gniazdek za selelektorem wejść wzmacniacza operacyjnego preampa. Pewnie tam siedzi JRC 4558. zmień na cokoliwiek innego (z podobnych dual op ampów) ,a zmieni się sygnatura dźwięku,

WNA 120 na CTM( clone Totem Mite) daje im pograć.Nie narzekam.Ale jak pisałem wymienilem 4558 na 2604 a póżniej na 4562.I jest o.k I muzycznie i dynamicznie..

Bez jaj, nawet tak nie żartuj:)

Żona tu nie ma wstępu!!!

Ja 2M Bronze za 150zł kupiłem :)))

Jeśli jest jak piszesz to musi oznaczać, że robi mnie w trąbę na poletku obuwniczo-kosmetyczno-tekstylnym :)

Więc jesteśmy kwita :)

Coś w tym jest.

Żona zawsze kupuje buty za stówę.

A gdy ja kupuję podobne jej w prezencie, to już kosztują 400-600zł

Ale jak pisałem wymienilem 4558 na 2604 a póżniej na 4562.I jest o.k I muzycznie i dynamicznie..

Spróbuję dziś wieczorem, mam 2604 w modyfikowanym cd soniaka to pożyczę z niego na trochę, a w zasilaniu coś grzebałeś? Jakieś kondy wymieniałeś?

Ricon - a masz wersję z 2 trafami ?U mnie trochę bzyczał od drgań transformator, bardzo przydatna wg.mnie regulacja średnich ogólnie sprzęcik solidny ale ciut "rozjechany";-) i kuło mnie trochę na wysokich :-)I zwał się Renkoforce

Nie - jednotransformatowowy.

Jak pisałem gra adekwatnie do epoki kiedy powstawał (1988) Wtedy też była moda na inne realizacje muzyczne,Podbijanie, kontury,Dzisiaj moda na "linijkę "

Nazwy dawali w zalezności od importera.

Głównie produkcja na potrzeby West Germany(jak to mawiało w tamtych czasach)

Podobnie LG robiło dla Quelle,Universum.sieci handlowych)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.