Skocz do zawartości
IGNORED

ANALOG --- kupno/ sprzedaż----

Gość masza1968

Rekomendowane odpowiedzi

Dollar Brand już sprzedany.

Nikt z forum się nie skusił a szkoda, wspaniała i rzadka płyta.

Jeszcze mnie samochód został do sprzedania :) Ktoś kupi wspaniały wóz. Aż żal.

Ech...

Dollar Brand już sprzedany.

Nikt z forum się nie skusił a szkoda, wspaniała i rzadka płyta.

Jeszcze mnie samochód został do sprzedania :) Ktoś kupi wspaniały wóz. Aż żal.

Ech...

To jest okropnie niefajne zostać w tiszercie i majtorach. Wiem, bo przerabiałem... :)) Odkujesz się!!!

Witam,po długim czasie spędzonym na myciu płyt myjką,stwierdzam,że nie kupię więcej płyt od handlarzy na giełdach,w większości przypadków jest dobrze a nawet b.dobrze ale jak zobaczyłem niektóre umyte płyty pod dobrym Światłem,to nogą się przeżegnałem....o zgrozo!!!Dlatego ponawiam swój apel,do tych,którzy chcą sprzedać dobre wydania w dobrym stanie,może mają podwójne albumy....wcześniej pisałem,czego szukam,co mnie interesuje....Pozdrawiam i czekam na odzew...

Witam,po długim czasie spędzonym na myciu płyt myjką,stwierdzam,że nie kupię więcej płyt od handlarzy na giełdach,w większości przypadków jest dobrze a nawet b.dobrze ale jak zobaczyłem niektóre umyte płyty pod dobrym Światłem,to nogą się przeżegnałem....o zgrozo!!!Dlatego ponawiam swój apel,do tych,którzy chcą sprzedać dobre wydania w dobrym stanie,może mają podwójne albumy....wcześniej pisałem,czego szukam,co mnie interesuje....Pozdrawiam i czekam na odzew...

Obejrzyj moje aukcje na allegro.

Do tej pory wszyscy są zadowoleni.

Niestety ceny mało przyjazne;)

No dobra, Japan! To płyty, a żyrandol?

Ceny jak ceny :)

Zobacz po ile niektórzy sprzedają japońskie wydania. Jak do tej pory wszyscy moi klienci są bardzo zadowoleni. Jest ich nawet sporo tutaj, na forum.

A żyrandol to handmade, zdjęcia są kiepskie, na żywo jest o wiele ładniejszy.

Nie ma takiego drugiego.

Sprzedam trochę części od Thorensa TD 160/145:Ramię Tp16(kable cardas + oryginalny interconect + uziemienie(z wkładką lub bez),2 komplety zawieszenia,trochę bebechów:) no i silnik pod zasilacz,nie mam zasilacza więc nie spr czy działamam też chasis ale sfatygowane trochę:) pisać na prv,mam też nówkę Ortofon OM5E bez igły,nie założyłem osłony podczas kalibracji i szlag trafił,grała może parę dobrych godzin

Sprzedam trochę części od Thorensa TD 160/145:Ramię Tp16(kable cardas + oryginalny interconect + uziemienie(z wkładką lub bez),2 komplety zawieszenia,trochę bebechów:) no i silnik pod zasilacz,nie mam zasilacza więc nie spr czy działamam też chasis ale sfatygowane trochę:) pisać na prv,mam też nówkę Ortofon OM5E bez igły,nie założyłem osłony podczas kalibracji i szlag trafił,grała może parę dobrych godzin

Mogę też się zamienić na płyty winylowe:)
  • 4 tygodnie później...

Witam. Jeśli komuś płyty winylowe zabierają miejsce, a chce się ich pozbyć, za koszt przesyłki to byłbym bardzo zainteresowany ;). Zaczynam moją przygodę z winylami i każdy winyl dla mnie jest na wagę złota, w jakim stanie by nie był.

Pozdrawiam

Mój gramofon to Visonic CEC 5200, a wkładka to ATN-71. Gra to bardzo zacnie ;).

Wzmacniacz to Kenwood KA-5090R a głośniki to Tonsil ZG30c114.

Witam. Jeśli komuś płyty winylowe zabierają miejsce, a chce się ich pozbyć, za koszt przesyłki to byłbym bardzo zainteresowany ;). Zaczynam moją przygodę z winylami i każdy winyl dla mnie jest na wagę złota, w jakim stanie by nie był.

Pozdrawiam

Mój gramofon to Visonic CEC 5200, a wkładka to ATN-71. Gra to bardzo zacnie ;).

Wzmacniacz to Kenwood KA-5090R a głośniki to Tonsil ZG30c114.

Co to jest? Bez specjalnego szacunku - głupiś, czy żartujesz?:)))
Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ha, to była troszku brutalna reprymenda.

Ale...

Słuchaj, jesteś najwyraźniej młodym człowiekiem wychowanym na plikach, a stąd- w linii prostej- brak szacunku dla tak fizycznego nośnika jak płyta winylowa. Z jednej strony pisząc, że stan płyt cię nie obchodzi sprowadzasz sam siebie do poziomu zbieracza śmieci ( które w mig ci zarżną igłę), a z drugiej- ludzie, którzy tu oddawali dotąd swoje podwojone pozycje za fri, żeby komuś łatwiej było wystartować, oddają je w dobrym stanie, takim, żeby sobie wstydu nie robić po świecie.

No - napisałeś, frywolny, to co zamierzałem. Ale komu po imprezie( północ) - chce się chandryczyć?:) Cawe - przepraszam. Może ciut za ostro było. Pozdrawiam - Jacek.

Oj przepraszam bardzo. Szacunek posiadam do wszystkich typów nośników dźwięku. Nie wiem czemu wywnioskowaliście z mojej wypowiedzi, że nie posiadam do nich szacunku. Faktycznie lekkim zbieraczem śmieci jestem. Potrafię pójść na złom i wziąć coś co będzie tylko stało na półce i się kurzyło. Ja pierwszych utworów w swoim życiu słuchałem na kasetach, następnie na CD. Sprzętem muzycznym zajmuję się od paru lat. Naprawiam, regeneruje, głośniki, wzmacniacze, odtwarzacze CD, Magnetofony Szpulowe itp. Ostatnio najczęściej z okresu PRL. Sprzęty z tamtego okresu mnie fascynują. Jestem takżę wielkim miłośnikiem radio lampowych. Posiadam ich w domu 6 szt. Także je regeneruje i przywracam do stanu jak z fabryki. Dla płyt winylowych mam chyba największy szacunek, ponieważ grają najlepiej i bardzo dobrze wyglądają. Powracając do płyt w każdym stanie. Niektóre tytuły trafiają się w bardzo słabym stanie okładki i płyty, lecz często są to wykonawcy, których płyty zasługują choćby tylko na miejsce na szafie. Zdanie "(...) każdy winyl dla mnie jest na wagę złota, w jakim stanie by nie był." miało wyrażać, że nie gardzę żadnymi winylami, że w jakim stanie by nie były zawsze na mojej półce znajdzie się dla nich miejsce. Bo zasługują na szacunek.

Pozdrawiam.

To teraz mam zagwozdkę.

Pod względem jakości dźwięku mocno się różniły ?

Poszukuję także płyty zespołu "NITS" .

Bezlitosna Niusia posiadasz jakieś z tych dwóch wydań ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.