Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy DAC Oversampling AD1865

Rekomendowane odpowiedzi

Jak najbardziej polecam zakup z podanego linku, sam nabyłem AD od tego sprzedawcy. Jest to wersja z serii sprowadzonych przez autora projektu z USA (z białymi napisami), układ pracuje doskonale, a sam pisałbym się na dodatkową sztukę.

Świetna wiadomość.Może szybciej znajdą się chętni.

Kupiłeś pojedyńczą sztukę?Jakby miał pojedyńcze to bym się nie zastanawiał tylko brał

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Miałem pewien poślzg czasu ze względu na kolejny wyjazd w polskę - taka praca. Informuje iż wiekszość jest już rozesłana, jutro idzie już otatnia seria kilku przesyłek z elementami. Proszę naprawdę o potwiedzenia na PW w przypadku odebrania przesyłki.

,

Co do podanych układów AD wyglądają podbnie do moich, ale abyście nie trafili na kartofla i zwyczajnie wyrzucili pieniądze w błoto.

Przykuł moją uwage fakt, mianowicie najpierw kolega toza72 mówi że zakupywał takie jak na zdjęciu, a dostał zupełnie inną białą serię.

I odrazu skojarzyło mi się te 10szt , które otrzymał znajomy z Ebay, pisałem w tym poście:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

UWAGA!

Polecam również wam nie lutowamnie podstawek pod układy, szczególnie sprawa dotyczy przetwornika AD1865.

Lepiej nie tylko odprowadzmy ciepło, ale moim zadniem wówczas nieco korzystniej brzmi.

Ukryta Zawartość

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

Miałem pewien poślzg czasu ze względu na kolejny wyjazd w polskę - taka praca. Informuje iż wiekszość jest już rozesłana, jutro idzie już otatnia seria kilku przesyłek z elementami. Proszę naprawdę o potwiedzenia na PW w przypadku odebrania przesyłki.

,

Co do podanych układów AD wyglądają podbnie do moich, ale abyście nie trafili na kartofla i zwyczajnie wyrzucili pieniądze w błoto.

Przykuł moją uwage fakt, mianowicie najpierw kolega toza72 mówi że zakupywał takie jak na zdjęciu, a dostał zupełnie inną białą serię.

I odrazu skojarzyło mi się te 10szt , które otrzymał znajomy z Ebay, pisałem w tym poście:

Ukryta Zawartość

UWAGA!

Polecam również wam nie lutowamnie podstawek pod układy, szczególnie sprawa dotyczy przetwornika AD1865.

Lepiej nie tylko odprowadzmy ciepło, ale moim zadniem wówczas nieco korzystniej brzmi.

Nie pamięta kumpel od kogo brał z ebaya?

Ukryta Zawartość

Musi wiedzieć, to mozna sprawdzic na koncie ebay. Tylko musze go zlapac, bo telfonicznie od kilku dni milczy.

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

Musi wiedzieć, to mozna sprawdzic na koncie ebay. Tylko musze go zlapac, bo telfonicznie od kilku dni milczy.

Ech z tym DIY to całe życie pod górkę :)

Aukcja Z pojedyńczymi AD

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Faktem jest, że zdjęcie przedstawia inny układ niż ten który otrzymałem. Co do podstawek podzielam zdanie Robertusa, sam jednak wlutowałem podstawkę pod filtr cyfrowy, ze względu na ew. sprawdzenie innych filtrów czy układu NOS (choć według sugestii autora jest to sprawdzona konfiguracja) i obawy co do uszkodzenia delikatnej struktury starszego technologicznie CMOS-a.

Ukryta Zawartość

Witam.

Nabyłem pcb wraz elementami do tego projektu.Brakuje mi kości daca więc

szukam chetnych do zamówienia 10 szt. AD1865 z tego linku:

Ukryta Zawartość

Ja biorę dwie kości,brakuje więc ośmiu chetnych.

Razem z kolegą,który bierze udział w tym projekcie stwierdziliśmy ,że ten zakup będzie najbardziej bezpieczny

Podejmę sie zakupu i wysyłką

Brakuje już tylko pięciu chętnych na zakup tej kości

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez daru0105

Brakuje już tylko pięciu chętnych na zakup tej kości

Nie wiem czy jest tu jakaś jawna lista, ale ja też wezmę jedną.

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Lista chętnych na zakup AD1865 z:

Ukryta Zawartość

1. daru0105 2 szt.

3. mirfak 1 szt.

4. digi58 1 szt.

5. Sav!O 1 szt.

6. Peja 1 szt.

7. Zigi 1 szt.

8. pw67 1 szt.

9. kopczas 1 szt

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez daru0105

Lista chętnych na zakup AD1865 z:

Ukryta Zawartość

1. daru0105 2 szt.

3. mirfak 1 szt.

4. digi58 1 szt.

5. Sav!O 1 szt.

6. Peja 1 szt.

7. Zigi 1 szt.

8. pw67 1 szt.

9. kopczas 1 szt

10. toza72 1szt.

Ukryta Zawartość

OK.

Mamy 10 osób.Komplet do zakupu.

Na PW przesyłam dane do przelewu.

50 zł za AD + 5 zł wysyłka

Dane do przelewu wysłałem na PW.

czekam na wpłaty

OK.

Mamy 10 osób.Komplet do zakupu.

Na PW przesyłam dane do przelewu.

50 zł za AD + 5 zł wysyłka

Dane do przelewu wysłałem na PW.

czekam na wpłaty

Lista zamknięta.

Proszę o potwierdzenie wpłaty

Mam dwie wiadomości co do tych AD1865

Dobra jest, że znajomy który kupywał 10szt. AD1865, które nawet nie były układami tylko zwykłą obudową - atrapą ukadu nie pochodziły o tego sprzedawcy.

Zła jest to, iz zakupywał od kilu sprzedąjcych, również dwa razy po scalaku od tego 0755china.

A są to oszukiwane układy z tym oznaczeiem gradacji. Zarówno z te litera J jak i K były po prorstu wydrapywane w najniższej gradacji. Mnie to nie dziwi, ale pomimo ich rzeczywistej najgorszej serii, scalaki OK, bo obydwa grają.

jak poznać w takim razie którą serię się kupiło?

ten 0755china ma np.: SM5813 za okolice 6$. Czytałem wcześniejsze Twoje wpisy odnośnie oryginalności tej kości i widzę, że będzie problem ze znalezieniem oryginalnych części w takim razie. Na podstawie zdjęć,które wkleiłeś nie da się właściwie nic stwierdzić ponieważ ze zdjęć podanych na aukcjach ebay wszystkie scalaki wyglądają tak samo.

pozostaje znaleźć jakieś wiarygodne żródło, ogólnie dostępne.

Z tych SM5813 od razu lepiej rezygnować, to jest jeden z najlepszych filtrów jakie istnieją. Cena tu bardzo podejrzana. Widzie, że faktycznie bradzo drogi był u dystrybutorów. Przynajmniej w newark.com gdzie łatwiłem AD były tam za ponad 90$. Czyli dobrze ze se znalazłem przypadkowo tańsze ich źródło w UK.

Co do AD cięzko mi stwierdzic, bo jak mówiłes zdjęcia nie oddają rzeczywistości.

Wiem jedno, są pewne na

Ukryta Zawartość

Sam zamawiałem na próbę zarówno ja, jak i sześciu znajomych równiez z forum. Co prawda np. kolega dostał takiego jak na zdjęciu z aukcji (ciekawi mnie jak on brzmi), ja dostałem innego, jak poniżej. Może to lepjej, bo znana seria :-)

pc926_AD.jpg

Wyglądał na pierwszy rzut oka podejrzanie. Porównując jednak obudowę z bilska z orginalami.

Tymi z papierami, które sprowadziałem do zamówienia przez kumpla z Newark (z gradacją J).

Ten ze zdjęcia to również orginal, potem na pomiarach w stosunku do tej kości bez oznaczenia wypadł lepiej.

Także wygląda, ze ten sprzedawca to pewniak.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Robertus

Innych opcji nie ma dużo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten, z pierwszego linku pochodzi od tego samego gościa co sprzedawał orgnalnego AD. Takze jest duże prawdopodobieństowo, że też prawdziwe, chociaż cena i tak tu podejranie niska.

Nie mniej to tylko moje przypuszczenia, ja tam nie kupywałem, nie chce mieć odpowiedzialności z tego SM5813, jaby okazał sie bublem.

Gość

(Konto usunięte)

http://www.ebay.pl/itm/AD1865N-K-AD1865-18bit-Audio-DAC-upgrade-Audionote-IC-/280915335194?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4167dbd81a

Robertus mi pisał ,że te raczej sa oryginalne, ale ja sie jeszcze zastanawiam, nie znam tak dobrze angielskiego by sensownie napisać do gościa...

Znalazłem zdjęcie AD zakupionego u 0755china, wydaje się być oryginalny a oznaczenie gradacji jeśli podrobione to dość dobrze. Z ciekawości postaram się pomierzyć THD, ale trzeba czymś wzmocnić sygnał (konwersja pasywna) do poziomu standardowego dla wejścia (wystarczająco dobrej, THD -60dB na poziomie 0,3%. S/N -115dB)karty muzycznej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Składacie daki nie mając pewności,czy kość jest oryginałem?......dla mnie to niepojęte jest.

jest ryzyko,jest zabawa :)

A teraz na poważnie.

Dwie osoby zrezygnowało z zakupu AD po wpisie Robertusa.

Reszta osób z zamówienia niech się wypowie,czy mamy czekać na inne dwie osoby czy rezygnujemy z tego zakupu i oddaję pieniądze

Wstępnie dwie osoby mogą się dopisac do listy zamówienia na kości AD1865

Czy wszystkie paczki zostały rozesłane? ... Czekam na przesyłkę do kolegi (mac_1) w której ponoć są moje brakujące części.

Pozdrawiam.

Co do tego AD, można się wstrzymać 2 dni i poszukać jakiegoś innego źródła. Wydaje mi się, że opcja jest jałowa bo bubel może być wszędzie, zależy tylko jak cwany będzie handlarz. Wystarczy,dopisać "AudioNote" do aukcji i cena rośnie 500%.

Moim zdaniem nie zawsze drożej znaczy wiarygodniej. Chińczycy mają taniej z przyczyn oczywistych:dystrybucja jest prawie bezpośrednia.

W skrócie, momi zdaniem gdziekolwiek byśmy mie zamówili, nie ma gwarancji oryginału więc brał bym tak jak planowalismy.

No chyba żeby do producenta napisać ale wtedy będziemy z 1000 sztuk musieli nabyć:)

Wstępnie dwie osoby mogą się dopisac do listy zamówienia na kości AD1865

Wezmę jedną sztukę ...porównam z kością od Robertusa :-)

Proszę podaj dane do przelewu na PW.

pozdrawiam

Wezmę jedną sztukę ...porównam z kością od Robertusa :-)

Proszę podaj dane do przelewu na PW.

pozdrawiam

OK.To znowu mamy komplet

• Pokaż nowe odpowiedzi