Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ripy winylowe są dla tych, którzy nie mają dobrych gramofonów.

Wystarczy mieć przyzwoity player, aby cieszyć się świetną jakością.

Czy ktoś z szanownych kolegów posiada Marantza NA7004 ewentualnie jakiś droższe streamery które mogą czytać przez LAN i mieszka w okolicy Piaseczna lub w Warszawie?

Z przyjemnością zaprosiłbym do siebie na testy i porównanie z moim SM6.

Dysponuje pokojem odsłuchowym i sprzętem, który opisany jest w stopce. Kolumny El Fuego od forumowego kolegi.

pozdrawiam

Ripy winylowe są dla tych, którzy nie mają dobrych gramofonów.

Wystarczy mieć przyzwoity player, aby cieszyć się świetną jakością.

Pewnie tak, nie neguję tego, aczkolwiek wolę materiał z płyty winylowej posłuchać na gramofonie, a pliki na strumieniowcu. Tym bardziej, że w moim przypadku oba urządzenia brzmią diametralnie inaczej.

• 2 tygodnie później...
Gość mircysko

(Konto usunięte)

Pytanko.

Jak to jest z plikami 24/192 ?

u mnie z USB jak i z NASA przerywa, buforuje.

Edytowane przez mircysko

Pytanko.

Jak to jest z plikami 24/192 ?

u mnie z USB jak i z NASA przerywa, buforuje.

Piszesz o SM6? Przecież on nie odtwarza 24/192 jako strumnieniowiec, tylko jako dac po usb audio z kompa. Była już o tym mowa w tym wątku.

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Piszesz o SM6? Przecież on nie odtwarza 24/192 jako strumnieniowiec, tylko jako dac po usb audio z kompa. Była już o tym mowa w tym wątku.

piszę o SM6. ,a pliki 24/192 czyta mi z NASA jak i nośnik usb, na wyświetlaczu napis "192/24 FLAC"

tylko buforuje, i zrywa.

Jak nie sluchasz ripow z vinyla to wielkiej straty nie ma

Wiekszosc muzyki jest dostepna w nizszej przeplywnosci

Tak swoja droga ten sm6 musi chyba zabijac dzwiekiem skoro nabywcy godza sie na taka jego funkcjonalnosc

piszę o SM6. ,a pliki 24/192 czyta mi z NASA jak i nośnik usb, na wyświetlaczu napis "192/24 FLAC"

tylko buforuje, i zrywa.

Ja to rozumiem jako "nie czytanie":) Mam nadzieje, że jak wprowadzą nowy model to soft do niego zaimplementuje odtwarzanie 24/192 na SM6.

Tak swoja droga ten sm6 musi chyba zabijac dzwiekiem skoro nabywcy godza sie na taka jego funkcjonalnosc

A pamiętasz jak miał NA7004? Brak gapless, brak przewijania, brak 24/192. Fakt, że teraz to już wszystko ma i pod tym względem ekipa Marantza zasługuje na uznanie. Jako posiadacz SM6 mogę mieć tylko nadzieje, że i w końcu programiści z CA zrobią to samo dla SM6. Chociaż biorąc pod uwagę ostatnie wtopy z aplikacja na iOS śmiem wątpić. Z drugiej strony 24/192 miałoby sens gdyby było dostępne w ilościach zbliżonych przynajmniej do 24/96. Przewijanie można sobie darować, aczkolwiek od przybytku głowa nie boli...w teorii:)

• 2 tygodnie później...

Witam, mam następujący problem z moim Stream Magic 6: próbuję wysłać muzykę z Windows Media Playera do odtwarzacza i dostaję komunikat 'urządzenie nie odpowiada'. Stream Magic jest połączony kablem z routerem, do którego podłączony jest również QNAP (z całą muzą) i komputer (z którego chce puszczać muzykę). Help! Pozdrawiam

Koncepcja pozbawiona sensu

Nie po to jest strumieniowiec aby ,puszczac, muzyke z poziomu komputera

Do takich zastosowan masz dac na usb

Tym razem zgodzę się z kolega pawelace12. Jak masz SM6 i serwer NAS to po co Ci dodatkowo komputer? Przewal pliki z kompa do NAS'a i już. Poza tym chyba serwer Windows Media nie obsługuje flac.

Szukam odpowiedzi na postawione pytanie, a nie krytyki. Wkurza mnie podchodzenie z pilotem do odtwarzacza, żeby odczytać napisy na wyświetlaczu. Niestety mój HTC nie łyka przygotowanej nań aplikacji, a tableta nie posiadam. Pomyślałem, że sterowanie komputerem przy którym najczęściej byłoby idealne. Taka koncepcja nie wpływa na jakość płynącego dźwięku ;). Jakby ktoś znał rozwiązanie (jeśli jest) to będę wdzięczny.... Pzdr!

Ale nie z windowsowego programu do odtwazania muzyki na boga

Jesli juz chcesz to podlaczasz sm6 przez usb

Jak chcesz tylko sterowac to korzystasz z aplikacji od cambridge jesli taka jest lub szukasz takiej ktora obsluguje sm6

Przykladowo marantza na 7004 obsluguje sie przez przegladarke jak ruter-moze z sm6 jest podobnie

O to właśnie chodzi. nie znam tego typu programów i liczę, że ktoś podpowie. Wiadomo, że nie musi to być WMP. Od niego zacząłem, bo wiem że można z niego streamować... No ale wyskakuje "urządzenie nie odpowiada". Pytam czemu nie odpowiada, a nie czemu wybrany przeze mnie program jest 'na boga' słaby.

Poniewaz wmp nie umie sterowac sm6

Nie wie tez co to flac

To tak w skrucie

Ja posiadam marantza i steruje sie nim podobnie jak ruterem przez przegladarke cyli nawet nie trzeba nic instalowac-wkladasz kabel i dziala

Jak jest z sm6 to poinno byc w instrukcji obslugi-czy jest jakas aplikacja na pc do sterowania czy nie ma

Witam, gdyby ktokolwiek zastanawial sie nad kupnem sm6 moge go szczerze polecic, ja ze swoim sie pozegnalem tylko dlatego ze wszedlem w posiadanie linn majik ds, takze z przyjemnoscia oddam mojego 2,5 miesiecznego sm6 w dobre rece, zainteresowanych proszę o PM.

Witam, gdyby ktokolwiek zastanawial sie nad kupnem sm6 moge go szczerze polecic, ja ze swoim sie pozegnalem tylko dlatego ze wszedlem w posiadanie linn majik ds, takze z przyjemnoscia oddam mojego 2,5 miesiecznego sm6 w dobre rece, zainteresowanych proszę o PM.

PW

Szukam odpowiedzi na postawione pytanie, a nie krytyki.

To nie krytyka, tylko wskazanie najlepszego rozwiązania. W pewnym momencie zaopatrzenie się w tablet jest niezbędne, a sterowanie za jego pomocą SM6 najlepsze.

Jest kolejny upgrade aplikacji na SM6, ale tylko dla iOS7. Wygląda całkiem miło i jak na razie nic nie rozwala:) Dodali możliwość powiadamiania z poziomu aplikacji o ewentualnych problemach z nową wersją.

Witam.

Od niedawna jestem użytkownikiem Stream Magic 6. Czytałem ten wątek, żeby znaleźć odpowiedź na problem z odtwarzaniem utworów w kolejności takiej jak na płycie. Po otwarciu katalogu płyty utwory odtwarzane były w kolejności alfabetycznej. Była w tym wątku podpowiedź, żeby dodawać do utworów na początku numer ścieżki. To rozwiązanie działa, ale przy zgrywaniu kilkuset płyt jest uciążliwe. Lepszym (wygodniejszym i szybszym) sposobem jest przy zgrywaniu płyt dodawanie pliku playlisty. SM 6 odtwarza wtedy płytę w kolejności zapisanej w tym plku.

U mnie przy zgrywaniu EAC'iem automatycznie numerowane są utwory i zawsze odtwarza w odpowiedniej kolejności. Można ewentualnie ponownie otagować cały album co w foobarze zajmuje parę sekund.

U mnie przy zgrywaniu EAC'iem automatycznie numerowane są utwory i zawsze odtwarza w odpowiedniej kolejności. Można ewentualnie ponownie otagować cały album co w foobarze zajmuje parę sekund.

U mnie nie pomaga numerowanie utworów ani tagowanie. Być może zależy to od serwera obsługującego Stream Magic (ja używam WD My Book Live). Pomogło dopiero zgrywanie płyt razem z playlistą.

Panowie proszę o pomoc jakie kable xlr wzmacniacz zbalansowany myślałem o chordach bo takie mam głośnikowe

Panowie proszę o pomoc jakie kable xlr wzmacniacz zbalansowany myślałem o chordach bo takie mam głośnikowe

Oczywiście chodzi o kabel do podłączenia stream magica

Oczywiście chodzi o podłączenie stream magica

Jesli masz mozliwosc wypozyczyc to polecam sprawdzic/porownac jak SM6 gra po CINCH i XLR. Nie chce wysuwac pochopnych wnioskow, bo nie mialem identycznych interkonektow obu typow, ale odnioslem wrazenie, ze SM6 lepiej zagral po niezbalansowanym.

Mam problem z Stream Magic 6 pracującym z dyskiem WD My Book Live. Po skasowaniu płyty z dysku odtwarzacz dalej "widzi" tą płytę. Po kliknięciu na nią pokazuje listę utworów. Oczywiście nie można ich odtworzyć, gdyż są skasowane. Nie wiem czy ślad po płycie pozostaje w pamięci odtwarzacza czy na dysku. Jeśli ktoś znalazł sposób na wyeliminowanie tego zjawiska proszę o podpowiedź jak to zrobić.

Może playlista została w pamięci WD? U mnie ten problem nie występuje, ale ja korzystam z Synology. SM6 na pewno nie zapamiętuje skasowanych plików. Problem musi być po stronie WD.

• Pokaż nowe odpowiedzi