Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

No i właśnie tak pomyślałem-czyli nie można słuchać tak bardzo cicho bo się po prostu wyłączy-właściwie ja tak nie słucham tylko po prostu dziecko mi zasnęło i sporo przyciszyłem-żeby tylko coś bzyczało.

To normalne.Koncowka Roksana m-1 tez tak miala.Pozdrawiam.

No właśnie po aktualizacji już nie ma, w zakładce more tego nie widzę :(

U mnie po aktualizacji jest. Wlasnie wylaczylem SM6 uzywajac tej funkcji.

Ale może kolega myśli o aktualizacji firmware a nie samej aplikacji do obsługi?

Mam na myśli właśnie aplikację na IOS. Używam i ipada i iphona do obsługi SM6 i funkcja wyłączenia wciąż jest. Z drugiej strony za bardzo nie wiem po co w ogóle ludzie z CA robią aktualizacje dla aplikacji na system IOS opisując zmiany jako bug fixes jeśli one niczego "nie fixes":) Problem jaki mam u siebie to bardzo często występująca konieczność restartu aplikacji po wybudzeniu ipada.

A jaką opcją włączasz tą funkcję? a bugi to chyba wszyscy mają, za każdym razem mam nadzieję że będzie lepiej ale nic z tego.I tak jest lepiej niż na Androidzie, tam to jest dopiero masakra na firmowej aplikacji.

A jaką opcją włączasz tą funkcję?

W lewym gornym rogu aplikacji na ipadzie po lewej stronie napisu stream magic jest ikona wylaczenia sm6.

Faktycznie, masz rację u mnie też na iphonie już nie ma. Dobrze, że na ipadzie przynajmniej jest, chociaż wzmacniacz i tak muszę z ręki wyłączać bo nie ma pilota, więc w sumie to bez znaczenia w moim przypadku:)

Witam,

jest ktoś z okolic Konina kto ma SM6?

Chciałbym wypróbować go u mnie i porównać z obecnym odtwarzaczem CD. Zapraszam na takie testy.

Powiedz jakie masz CD to Ci powiem jaki będzie wynik testu ;-) Bez odsłuchów, w ciemno ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Szkoda twojej fatygi. SM 6 nie ma startu do Krella

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Rozumiem:)

Szukam czegoś funkcjonalnego co zastąpi psujący się tuner oraz pozwoli na odtwarzanie muzyki z plików z komputera lub z dysku przez wifi. Urządzenie może stać koło Krella kav280cd:)

Może jakiś DAC w kwocie ok 3000 pln?

Edytowane przez KotD

Nie ma urządzenia, które ma radio internetowe, wifi, gra lepiej lub porównywalnie do Krella i kosztuje 3000 zł (nawet jako używane) ;-)

W takim razie znasz odpowiedź - SM6. DACi nie mają radyjka.

Edytowane przez Piopio

Napisano dziś, 13:06

Witam,

jest ktoś z okolic Konina kto ma SM6?

Chciałbym wypróbować go u mnie i porównać z obecnym odtwarzaczem CD. Zapraszam na takie testy.

Jaki masz teraz wzmacniacz ?

Szkoda twojej fatygi. SM 6 nie ma startu do Krella

To takie wróżenie z fusów .

Po RCA 280CD gra gorzej od SM6 . I teraz kwestia jaki wzmak ma KotD .

Krell Kav300i i na razie tak zostanie.

OK .

Dlaczego pytam ?

SM6 gra świetnie po XLRach z S300i . Wcześniej tu nawet o tym pisałem .

Smiesznie tani strumieniowiec z Krellem po XLRach gra lepiej niż z rewelacyjnym DACem Auralic VEGA za 14000zł . A już się nad nim zastanawiałem :)

W zakładce HI END są nad nim zachwyty a tu dupa .

Znowu SM6 gra źle z Calyx CTI po RCA . Tak więc wypożycz i sam sprawdź jak to zagra u Ciebie .

Ważne żeby nowy nie był .

Cod do kompa to zainstaluj Foobar 200 i trialową wersję JPlay . Kabel USB Belkin Pro .

Z dysku polecam osobny zasilacz do dysku . Jest wyraźnie lepiej .

Kolega muda44 jako jedyny uważa SM6 za High-End ;-)

Ja bym uważał na jego opinie ...

SM6 gra lepiej niż Auralic VEGA ... to się nadaje do leczenia ;-)

Szukam czegoś funkcjonalnego co zastąpi psujący się tuner oraz pozwoli na odtwarzanie muzyki z plików z komputera lub z dysku przez wifi. Urządzenie może stać koło Krella kav280cd:)

Spróbuj podłączyć/przetestować odtwarzacz sieciowy Atoll ST100 lub ST200. Ja wiem, że to inna kasa, ale i brzmienie/funkcjonalność - niewiarygodne.

Radio internetowe, przedwzmacniacz, DAC, i co najważniejsze - ma 2 wejścia liniowe RCA, co rewelacyjnie się sprawdza w przypadku podłączenia do końcówki mocy (wpinasz np. gramofon i drugie źródło)

Na pewno opinie o Sm6 są ciekawe, ale muszę sam sprawdzić. Atoll-e tez już brałem pod uwagę, no ale cena.

Zolty

Długo już leży i dlaczego tylko leży?:) No trochę daleko. Bywam czasami w Gdyni, ale na razie brak planów na wyjazd.

Edytowane przez KotD

Kolega muda44 jako jedyny uważa SM6 za High-End ;-)

Ja bym uważał na jego opinie ...

Kolega muda44 nie ślini się na widok znaczka i jak coś uważa za lipę to o tym pisze .

Tak samo podniecanie się M2TECH Yong z zasilaczem Palmer . Miałem , mogłem kupić w okazyjnej cenie a jednak oddałem bo po coaxie ten ten DAC NIE GRA !

SM6 gra lepiej niż Auralic VEGA ... to się nadaje do leczenia ;-)

Trochę Cię ponosi - nie sądzisz ?

Miałem u siebie Auralic Vega po zachwytach jakie czytałem i słyszałem bo i też mogę mieć go w świetnej cenie . Kasa jest i co ?

I z uśmiechem go oddałem !

Gra SYSTEM !

I jak napisałem z Krellem S300i SM6 to bardzo zgrany i świetnie brzmiący duet . Jak też zwróciłem uwagę SM6 totalnie źle gra z Calyx CTI który to znowu z tym Auraliciem gra świetnie .

I tak właśnie na moich Kef R900 ten modyfikowany Calyx CTI + Auralic Vega + RCA Tara 0,8 i aktywna sieciówka zagrały z 10% lepiej od SM6 + S300i + XLR Equiibrium Turbine + sieciówka WW za 300zł

Te około 10% było droższe od moich klamotów o 28 000zł !

Dziękuję , nie jestem zainteresowany takimi zmianami za takie pieniądze .

SM6 nadal uważam ze fenomenalne źródło za śmieszną kasę i przy odpowiednim doborze reszty klamotów można już dalej nie szukać .

Napędzany laptopem z Win 8 , Foobarem 2000 + Jplay + USB Belkin gra też bardzo dobrze .

Warto pod SM6 dać dobry kabel . Turbine XLR który mam kosztuje tyle co SM6 ale warto tyle dać

Zwróćcie też uwagę że Young czy Vega są chwalone za granie z PCta w roli źródła i przez USB , a mnie takie źródło jako główne nie interesuje .

Dla mnie liczy się CD w roli napędu czy też możliwość słuchania muzyki z dysku podpiętego wprost do SM6 .

Edytowane przez muda44

Heretycy zawsze wywołują złość ;-) Sorki !

Z moich odsłuchów wynika, że VEGA jest wybitna i w każdej konfiguracji gra rewelacyjnie. Słuchałem SM6 i niestety to przeciętny grajek. Jest przygaszony i nic mu nie pomoże. Ma taką sygnaturę dźwięku i już ...

Jeżeli chciałbym zostawić krella kav 280cd jako odtwarzacz CD to jaki jest sens podłączenia go do SM6 jako transport. Nie będzie to degradacja dźwięku? Interesuje mnie tylko złącze XLR. Musiałbym to jakoś pogodzić.

• Pokaż nowe odpowiedzi