Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

To tak jakbyś podłączając kolumny zamienił plusy z minusami . Tam gdzie głośnik ma być wypchnięty , będzie cofnięty w danym ułamku sekundy .

Tak w skrócie .

Niektóre sprzęty odwracają fazę , niektóre nie .

Może się przydać powiedzmy w bi ampingu jak część sygnału pójdzie przez jedno źródło a część przez SM6 wtedy można dopasować zgodność fazy między klockami .

A ustaw jak Ci bardziej odpowiada .

i takie właśnie odnoszę wrażenie że z diodą dźwięk wychodzi na zewnątrz kolumn choć i tak jest już dość przestrzennie to jednak z diodą lepiej choć wcześniej napisałem że nie słyszę większej różnicy a było to w pierwszy dzień jak to odkryłem to jednak teraz po paru dniach zabawy myślę że jest lepiej.Dzięx! Edytowane przez cobain27

Co do filtrów to różnica jest, choć faktycznie nie duża.

Ja to słyszę mniej więcej tak: Pierwszy z lewej to równe granie. Drugi podbija mid-bas i średnicę i minimalnie wysokie. Trzeci podbija średnie i wycofuje bas. A ten czwarty (jak się przytrzyma przycisk) to w praktyce coś takiego jak "gain".

Co do filtrów to różnica jest, choć faktycznie nie duża.

Ja to słyszę mniej więcej tak: Pierwszy z lewej to równe granie. Drugi podbija mid-bas i średnicę i minimalnie wysokie. Trzeci podbija średnie i wycofuje bas. A ten czwarty (jak się przytrzyma przycisk) to w praktyce coś takiego jak "gain".

A co jest resztą systemu kolegi-kolumny,napęd do zródła-czyli sm6-lub pliki,wzmacniacz-kabelki i na jakich utworach kolega to wychwycił-jak można to dokładnie w których sekundach co się działo-jakie zmiany,płytka jak to oddała ,to jaka płytka,wytwórnia,nazwa,wykon itd.

sprzedaję swój CA SM6...cena wywoławcza 1500pln a stan idealny.

Więcej tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A co jest resztą systemu kolegi-kolumny,napęd do zródła-czyli sm6-lub pliki,wzmacniacz-kabelki i na jakich utworach kolega to wychwycił-jak można to dokładnie w których sekundach co się działo-jakie zmiany,płytka jak to oddała ,to jaka płytka,wytwórnia,nazwa,wykon itd.

Tor słuchawkowy. Interkonekt Van den hul Thunderline lub kolegi Fatso z forum Mp3store (w zależności od słuchawek), sieciówka Lappa, hybryda na Amperexie Bugle Boy. Słuchawki różne. Grane z plików z pendriva. Rozumiem, że kolega ironizuje i po podpięciu SM6 pod kolumny (których nazwy nie warto tu wymieniać) rozumiem, że może nie słyszeć różnicy, bo sam na tych kolumnach ledwo słyszę. Na torze słuchawkowym różnica nie jest duża, ale wyraźnie zauważalna. Na jakim repertuarze? Na każdym.

Edytowane przez Elistokles

Witam.

W końcu zdecydowałem się na dysk Synology DS114 do SM6. Chciałbym go podłączyć "po kablu" Ethernet, bo to chyba najlepsze rozwiązanie. DS114 ma jedno wyjscie Ethernet. Jak mam to wszystko połączyć z routerem i SM6? Synology do routera kablem Ethernet i SM6 do routera kablem Ethernet? Sorki za lamerskie pytanie, ale zanim kupię chciałbym wiedzieć, żeby uniknąć późniejszych rozczarowań.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Witam.

W końcu zdecydowałem się na dysk Synology DS114 do SM6. Chciałbym go podłączyć "po kablu" Ethernet, bo to chyba najlepsze rozwiązanie. DS114 ma jedno wyjscie Ethernet. Jak mam to wszystko połączyć z routerem i SM6? Synology do routera kablem Ethernet i SM6 do routera kablem Ethernet? Sorki za lamerskie pytanie, ale zanim kupię chciałbym wiedzieć, żeby uniknąć późniejszych rozczarowań.

Napisz do kolegi Octagon-wytłumaczy ci wszystko-i miał chyba identyko połączenie-jak się nie mylę.

Ostatni (najnowszy) soft w SM6 to V-226-b-553,dzisiaj go odpalam a tam komunikat (uaktualnij nowe oprogramowanie)- nie robiłem tego jeszcze,nie czytałem jaki jest nr tego nowego,ale o co kaman?-

podobno miało nie być już nowych aktualizacji !

Po aktualizacji-nowego ma on nr-V-226-b-564-a co wnosi to sami zobaczcie-może problemy typu Tablet-kontra SM6 ,przesyłanie plików zostało rozwiązane i teraz jest lux.

Nie bawię się na obecną chwilę tym to ja nie pomogę.

Edytowane przez Gracjan

o tak po sieci czyli do routera i z routera do sm6

Witam.

dokładnie tak i to będzie jako strumieniowiec ale ponoć lepiej gra jako dac Edytowane przez cobain27

I jak panowie i panie -u was też nowy soft się wyświetlił do pobrania?

Edytowane przez Gracjan

Tak, wczoraj zaktualizowałem, ale nie wyczaiłem co za zmiany.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Raczej nie-i nawet V2 na obudowie nie istnieje-co jest dla mnie niezłym kiczem.

Ponoć niczym miały się nie różnić-tylko tym że v2 mógł dostawać nowe aplikacje-nowy soft i takie tam blabla-a okazuje się że i stary SM6 dostaje możliwość nowego softu ha ha.

Wałek jakiś-ale jaki?

-V-226-b-564

Jak ktoś posiada SM6-nowy jako wersja v2-i ma taki najnowszy soft-albo niech branża sprawdzi-to jest największy wałek jaki był w CA. ;)

Naprodukowali-nie zeszło,więc mamy niby v2.

Witam, czy ten SM6 będzie pracował jako przedwzmacniacz z dowolną końcówką mocy, czy ma taką możliwość wyłącznie z dedykowanymi urządzeniami CA ?

Łoooo ciup !

wyszła też aktualizacja do apki na iPhona, ale nic się nie zmieniło na połączenie dalej trzeba czekać wieki,a co do softu to ja nic nie wyczaiłem myślałem że choć jako strumieniowiec pociągnie 192kHz ale niestety więc nie wiem czego dotyczył ten soft,może to jakaś podpierducha żeby uspokoić ,,niezadowolonych"

Pytanie do użytkowników CA . W systemie sypialnianym używam Yamahę RN-500 , ampli sieciowy , którym byłby znakomitym klockiem , gdyby potrafił to co prosty program komputerowy tj. umożliwiał dostęp do dowolnego utworu , jeśli płyta jest w jednym pliku flac i pliku cue . Zamiast tego trzeba słuchać całej płyty !!! Jak dla mnie kuriozum . Na moje zapytanie kierowane do producenta i dystrybutora ECHO . Niedawna zmiana oprogramowania nic nie wniosła . Może CA , albo inny producent rozwiązał ten problem ?

Edytowane przez robbie

Witam, czy ten SM6 będzie pracował jako przedwzmacniacz z dowolną końcówką mocy,

Tak.

9c458efa7af03f2678d7761bdf217fce.jpg

Fakt jest napisik-V2-ale nadal nie wiemy czy posiadacz V2 ma identyko soft co posiadacz wersji 1.

Gość baca5

(Konto usunięte)

Gdzieś tam czytałem, że zmienili jakąś kość w środku i się nie da.

Pasowałoby rozkręcić jeden i drugi, i porównać.

Fakt jest napisik-V2-ale nadal nie wiemy czy posiadacz V2 ma identyko soft co posiadacz wersji 1.

Witam, czy ten SM6 będzie pracował jako przedwzmacniacz z dowolną końcówką mocy,

Można napisać że tak - z większością .

Pytanie do użytkowników CA . W systemie sypialnianym używam Yamahę RN-500 , ampli sieciowy , którym byłby znakomitym klockiem , gdyby potrafił to co prosty program komputerowy tj. umożliwiał dostęp do dowolnego utworu , jeśli płyta jest w jednym pliku flac i pliku cue . Zamiast tego trzeba słuchać całej płyty !!! Jak dla mnie kuriozum . Na moje zapytanie kierowane do producenta i dystrybutora ECHO . Niedawna zmiana oprogramowania nic nie wniosła . Może CA , albo inny producent rozwiązał ten problem ?

A nie możesz sobie po prostu podzielić obrazów płyt na poszczególne pliki ? Tutaj masz program do tego:

Ukryta Zawartość

Wskazujesz katalog i program dzieli Ci wszystkie obrazy na poszczególne pliki i taguje. Zero ręcznej roboty.

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Oczywiście , że można 500/600 płyt podzielić na poszczególne tracki i to w ogóle nie będzie marnotrawienie czasu , które chyba każdy ma niewiele . Irytuje mnie po porostu , że wielkie koncerny nie potrafią/nie chcą napisać oprogramowania , które będzie miało możliwości jakie mają darmowe programy na PC . Nie kupię zatem żadnego odtwarzacza plików , który nie będzie odsługiwał arkusza dyrektyw cue.

Witam

Czy jedyną metodą przesyłania bezprzewodowo dźwięku z laptopa jest zakup modułu BT? Swoją drogą jego cena jest chora 400zł za dongla wartego dolara....

szybkie pytanie, czy pilotem z CA SM6 t.j. RC Stream Magic 6 obsłużę odtwarzacz CA 651c czy 540c ?

Mój pilot od CA SM6 obsługuje CA 851A tylko potrzebne jest podłączenie kabelkiem "bus"

• Pokaż nowe odpowiedzi