Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilskie zajawki

rutra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dobrzy ludzie,gdzie można kupić taką płytę jak z tematu " Audiofilskie zajawki 2010"

Witam, chodzi Tobie o płyty dołączane do miesięcznika Audio??

Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Można BYŁO kupić te wynalazki łącznie z egzemplarzami zdeaktualizowanymi, albo przy okazji prenumeraty. Jak jest teraz, nie wiem :-(

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

no to w ogóle temat dosyć na głowie postawiony bo przecież lepiej zbierać płyty latami i wśród nich człowiek trafia na super rodzynki, takie że ciary chodzą, ja sobie zrobiłem moją kolekcję latami zbieraną, co pewien czas trafiam na jakiś Cdek który mnie zaskakuje nie tylko muzyką ale i jakością brzmienia, Często jestem w Londynie i nie wstydzę sie pójść do sklepików z second hendem płytowym serio można rodzynki wyłowić. Ostatnio dorwałem cudne wydanie Wojny Światów na SACD. W Warszawie polecam sklepik np Audioforte na ul Rejtana, maja na półce sacd i często sobie coś u nich kupuję. jakiś czas temu kolo nosa umknęła mi jakas rewelacyj e zrobiona Princa. A teraz zachorowalem na piekne zrobioną Jean'a Gulloy na organach. Cos niesamowitego rozmachem brzmienia,. Natomiast martwi mnie ze czasem jakieś sacd nie chcą grac po pewnym czasie , to mnie zastanawia, może ktoś sie spotkał z czymś takim? Kiedyś przywiozłem SACD z podróży po Australii i dwie wo ogóle nie grały. zastanawiałem sie czy to nie problem z moim CDekiem. Ale i tak je straciłem bo mi je ukradli w podróży autem. Polecam też czasem na allegro ludzie sprzedają choć mam mieszane uczucia co do składanek bo to czasem tak fatalnie dobrane muzycznie ze się za głowę chwytam. Jednak płyta powinna być nie eklektyczna a jednolita bo iaczej słucha sie tego jak.....popcornu dla mojej córki. Ja lubię sobie siąść u znajomych z szklaneczką wisky i tak sie zatopić w dobrej płycie. Szukanie płyt choćby audifilskich ale tylko dla audifilizmu to coś nie tego. Od pewnego czasu intensywniej się uczę tego jak piękny może być dźwiek, nawet poświęcam sporo czasu na jeżdzenie nie tylko po Polsce by sobie dobrać zestaw , bylem nawet na odsłuchach wielu zestawów ostatnio i to tęz dobre źródło odnajdywania super płyt audiofilskich bo za zwyczaj salony z topowym sprzetem maja zawsze pdo rekęką siwetne pozycje. takz e mozna sie szybko doszkolić jak sie ma dobre uszy. Polecam salony zatem audio szczególnie te prywatne niesieciowe bo są bardziej ambitne, w sieciwówkach często mnie denerwuje tumiwisizm, po prostu olewają klienta nie wiedząc ze człowiek ma kupę kasy w zanadrzu. JA lubie być obsługiwany z klasą i przez doświadczonych sprzedawców co na prawde maja wiedzę. Z drugiej strony denerwuje mnie gdy mi mówią co mam słuchac. to słuchacz wie lepiej co ma ulubionego. Ja zawsze mam ze soba mała walizeczkę mych cacek na CD i SACD , nie wyborażam sobie życia bez nich.. Jzu pare razy mi skradli , to potem znów od nowa skupwowalem pozycje ktore wiem ze są warte kazdego pieniądza. mam znajomego co niedoje a kupi sobie płytę SACD jak mu sie spodoba. to mi sie podoba ta desperacja. JA tam nie jestme desperatem ale pasja to pasja. A teraz sobie dobieram sprzęt docelowy na tzw lata więc tym bardziej sprawa płyt jest ważna. i posiwecam teraz od wiosny co chwile czas na przeajżdżkę do jakiegoś salonu czy producenta sprzetu,. Oczywiście też chetnie bym posłuchał sugestii innych , bo przecież nie wszystko sie zna.

Co miesiąc do czasopisma "Audio" dołączana jest płyta z kilkoma utworami. Czasem fajnymi.

Na początku była faktycznie wartościowa muzyka, potem czasami, a potem ... zrezygnowałem. Jakość muzyki często nie idzie w parze z jakością realizacji nagrania. Szkoda życia na słuchanie małowartościowej muzyki, co z tego że świetnie nagranej. Zresztą w to zacząłem tez wątpić, sama etykietka "audiofilskie" tak naprawdę niczego nie gwarantuje. Obawiam się, że to określenie ma kompletnie różną treść w zależności od wydawcy. Jeśli "audiofilskie" to ma być przesłodzone, przekolorowane i odrealnione, to polowanie na tak zwane "audiofilskie zajawki" jest bardzo w nurcie takiej definicji :-(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.