Skocz do zawartości
IGNORED

laser do nagrywarek

fxx

Rekomendowane odpowiedzi

Jak znajdziesz taki do PDR05 to cena będzie z kosmosu.

I to nie koniec problemu , bo będziesz jeszcze musiał skalibrować laser - widziałeś ile jest PRków na napędzie PDR05 ?

Miałem kilka i mam nadal PDR05 . Bawiłem się z podmianą lasera - bez kalibracji nawet nowy nie ruszy.

A pewny jesteś że to laser a nie kond od pamięci ( PDR05 ) ?

Jak znajdziesz taki do PDR05 to cena będzie z kosmosu.

I to nie koniec problemu , bo będziesz jeszcze musiał skalibrować laser - widziałeś ile jest PRków na napędzie PDR05 ?

Miałem kilka i mam nadal PDR05 . Bawiłem się z podmianą lasera - bez kalibracji nawet nowy nie ruszy.

A pewny jesteś że to laser a nie kond od pamięci ( PDR05 ) ?

nei wiem po prostu działa "czasem" przy nagrywaniu prawie nigdy a odtwarza kilka płyt do końca

nie jestem elektronikiem ale laser w normalnym cdku wymieniałem z powodzeniem ale jeśli mowisz że tu trudniej to chyba go po prostu wyrzucę. :(

Lasery padają niesamowicie rzadko.

Najczęściej to stare elektrolity i/lub syf. Przeczytaj art na stronie Łukasza Fikusa, zanim się wpakujesz w koszty i robotę.

Problemy z nagrywaniem mogą wskazywać na zonka z zasilaniem - dużo więcej mocy jest zużywane przy nagrywaniu, niż odtwarzaniu.

Lust is my sister, my muse and my whore

I stand on the mountain, and pray for the war

Lasery padają niesamowicie rzadko.

Najczęściej to stare elektrolity i/lub syf. Przeczytaj art na stronie Łukasza Fikusa, zanim się wpakujesz w koszty i robotę.

Problemy z nagrywaniem mogą wskazywać na zonka z zasilaniem - dużo więcej mocy jest zużywane przy nagrywaniu, niż odtwarzaniu.

Czy również dotyczy to odtwarzaczy cd ? Pytam , ponieważ pada mi chyba napęd w CA 840 C i nie wiem gdzie można kupić nowy laser i czy samemu wymieniając będzie działał ?

Piotr

Czy również dotyczy to odtwarzaczy cd ? Pytam , ponieważ pada mi chyba napęd w CA 840 C i nie wiem gdzie można kupić nowy laser i czy samemu wymieniając będzie działał ?

W tym CA najprawdopodobniej siedzi mechanizm Sanyo SF-P101N, a więc dostępny, choćby na ebay.com.

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.