Skocz do zawartości
IGNORED

Ktoś jescze potrzebuje płytki do opampów

rekin

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkie zamówienia doszły. Przepraszam za brak odzewu, ale byliśmy od południa aż do teraz na odsłuchach z kilkoma forumowiczami w Top HI-FI i w Cornerze i nie zdążyłem odpisać.

Dość duża liczba zamówień zaskoczyła mnie i musiałem dorobić płyteczki. Błędem okazało się, że nie zebrałem zamówień wcześniej, gdyż wiedziałbym o jaką ilość chodzi. Jutro odbiorę kolejną partię i będę rozsyłał dalej.

Dzisiaj powinny dotrzeć płyteczki do większości (niestety nie wszystkich) zamawiających. Mam nadzieję, że polutowanie nie sprawi problemów. Mogą pojawić się wątpliwości przy lutowaniu 2xSO8->DIP8 związane z umieszczeniem układów SMD. Jeśli tak będzie, to wyjaśnię położenie tych układów. Bardziej dociekliwi sprawdzą pewnie noty aplikacyjne wzm. operacyjnych i będą wiedzieli o co chodzi.

Ja używam stacji lutowniczej z ostrym grotem i efekt jest doskonały, właściciele lutownic transformatorowych mogą mieć jednak pewne problemy, ale niestety przy tej wielkości płytek pewne kompromisy były nieuniknione.

Mam nadzieję, że płyteczki będą się dobrze sprawowały. Gdyby istniało jeszcze w przyszłości zainteresowanie, to cena powinna być już przy następnych partiach niższa - odejdą koszty stałe przygotowania.

Aktualny, ale w sprawie gałek na razie dałem sobie spokój. Zakupiłem te unitrowskie i do czasu, aż nie wyjaśni się sprawa obudów nie szukam nawet niczego nowego.

Mam nadzieję, że nie chodziło Tobie o jakiegoś innego maila, bo nic więcej od Ciebie na moją skrzynkę nie dostałem.

Pozdrawiam

Dzięki.

Wy czekacie na płytki często wiele dłużej, więc i ja mogę poczekać. Za tydzień może będzie płyteczka LClocka - muszę tylko przetestować czy i jak to działa, ale o tym za tydzień i pewnie w innym wątku:)

Pozdrawiam

>lobo

Wiem i odpisałem o ile pamiętam, że przyjąłem. Wysłałem płytki w pierwszej kolejnosci do osób, które zamawiały najwięcej i coś mi przelały. Miałem później trochę przerwy związanej z dorobieniem płyteczek, bo nie przewidziałem, że tyle osób będzie chciało SIP->DIP. W tej chwili mam już płyteczki uszykowane i również Pana koperta panie Jacku jest już podpisana i gotowa do wysyłki.

Pozdrawiam

Kurcze. Ledwo coś wspomniałem, a już jestem bombardowany:) Dzisiaj odebrałem próbne płytki do testów. Na szybko polutowałem dwie sztuki. Jedną wysyłam do naszego kolegi z forum do maltretowania. Ja niestety nie będę miał na to czasu, gdyż za kilka godzin wyjeżdżam i wracam w poniedziałek. Załączam zdjęcia z jednej i drugiej strony płyteczki. Jest to wersja testowa i pewnie pojawi się trochę zmian. Ta na zdjęciach to najprostszy LClock1.

Do kontaktu do poniedziałku.

[obrazekLUKASZ-254938_1.jpg] [obrazekLUKASZ-254938_2.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2999-100000053 1170264096_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> rekin

Przesyłka wczoraj doszła. Wyślij mi numer konta bo nie moge ci wpłacić pieniędzy.

Gdzie można dostać takie piny do przejściówek? Obszedłem wszystkie 3 sklepy z częściami elektronicznymi i nie ma.

• 3 tygodnie później...

Jak by ktoś poszukiwał przejściówek ładnie wykonanych, to znalazłem na Allegro coś takiego:

Ukryta Zawartość

Może się komuś przydadzą.

Ukryta Zawartość

>Rekin

Przeczytałem w temacie nr 9182, że zdobyłeś gdzieś serwisówkę do swojego odtwarzacza.

Jeśli to nie tajemnica czy mógłbyś zdradzić gdzie coś takiego można zamówić. Mnie interesuje schemat CDX396.

PS. Przepraszam, że się wcinam nie zakładając nowego wątku.

Pozdrawiam.

Ja zostałem poratowany przez Lt_Bri, natomiast możesz spróbować np. tutaj:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

>Stanley

Ta Yamaszka jest tutaj za 20PLN (serwisówka)

Ukryta Zawartość

>krisb_68

Na priva - powoli kończę z tymi zabawami, więc to mogą być ostatnie sztuki.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.