Skocz do zawartości
IGNORED

NAD 304 vs DENON PMA-250SE

mad

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Hi. Carakter brzmienia jaki podałeś idealnie pasuje do posiadanego przez Ciebie DENON DCD-735. Sam takiego miałem i nie polecam. jego główne grzechy to brak selektywności i totalne zamulenie. Podłącz coś żywszego (nawet najtańszą Yamahę a najlepiej poszukaj jakiegoś wyższego Pionka). Z 250SE dobrze powinien zagrać Soniak np 930.albo Arcam z serii Alpha.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Mi sie kabeli podobaja akurat (widocznie to rzecz gustu) jak porownywalem z innymi te byly najlepsze. Kolumn nie zmienie bo nie na wszystko mnie stac... Pomysle w takim razie o wymianie cd. Dzieki za uswiadomienie ze moj system trzeba zmienic caly:]

pozdrawiam

• Redaktorzy

dokładnie, akurat wzmak jest tutaj najmocniejszyn ogniwem. 250SE jest o tyle wdzięczny, że jego gra nie męczy a nawet można powiedzieć, że sprawia przyjemność )szczególnie bas). Po prosty trzeba pokombinować z resztą toru.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Nio właśnie wzmaka masz ok, zwłaszcza, ze ja licytuje tego NADA 304 :-))) Nie podbijac mi ceny :-))) aha no i mam ten sam problem co kolega. Kupilem niedawno na allegro DCD 625 MKII i faktycznie ze wzmavniaczem diory brzmi tak jakmowicie, jednak znacznie czysciej od Foniki, ktra do tej pory mialem. Mowicie ze NAD 304 nie porawi tego brzmienia? Kabelkami sie pobawie, ale z tego co slysze jednak chyba trzeba bedzie wymienic CD, a szkoda bo wzornictwo Denona mi sie podoba. slyszalem jednak, ze mozna go z dobrymi efektami tuningowac. ile taki tuning moze kosztowac, bo po wakacjach pewno cos z tym zrobie.

No dokładnie nie było mowy, ze nie poprawi :-) alez tego co slysze do jakiegokolwiek wzmacniacza by nie podlaczyc tych nizszych denonow tokazdy sie skarzy na takie wlasnie przymulone brzmienie, wiec stad moje watpliwosci.

ten na przykład

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

mad - imho trudno będzie coś znaleźć. niestety niższe modele Denona nie charakteryzowały się zbyt dobrym dźwiękiem. Lepiej poszukaj jakiegoś Pionka, albo Onkyo. Nie do pogardzenia jest też Yamaha, która z 250-ką powinna storzyć sensowny system.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Zdecydowanie powinieneś zacząć od źródełka. W granicach 500zł będzie ciężko - kiedyś był taki 1015, który grał przyjemnie ale to było tak dawno, że pewno trudno liczyć na sprawny egzemplarz. Następny Denon jaki mi przychodzi do głowy to już sporo na ogół droższy 1550. Te trzycyfrowe modele faktycznie grały mizernie.

Godne uwagi są również Denon DCD 1420, 1520 i 3020 tym bardziej, że można je kupić za niewielką kaskę (do 500 zł. spoko). Do niedawna grałem na DCD 920 i brzmiał o niebo lepiej od 735, 685, 435, 485 (porównywałem wszystkie) różnica naprawdę znaczna. Jak dla mnie grał też o wiele lepiej od Harmana Kardona HD 750, chociaż tutaj były znaczne różnice w charakterze brzmienia. Sprzedałem go niedawno na Allegro za 150 zl. Wszystkie te modele ponoć nadają się doskonale do tunningu. Orientowałem się trochę o DCD 920 i koszt tunningu wyniósłby ok 1000-1200 zl.

czy audioquest copperhead sie nadaje do 250SE?? i czyn ten odtwarzacz jest godny uwagi??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>mad

Jest jeszcze model DCD-835 o niewątpliwie żywszym brzmieniu niż DCD-735. Wyposażony w przetworniki BurrBrowna (735 ma Alpha), był produkowany na rynek brytyjski podobnie jak PMA-230SE i PMA-350SE. Na Allegro jest model DCD-825, prawdopobnie jego porzednik.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.