Skocz do zawartości
IGNORED

HK 980 padł...proszę o pomoc.

czesiek85

Rekomendowane odpowiedzi

Padł mi mój Harman Kardon 980..świeci się dioda na biało, tak samo podświetlane jest kolo podglaszania...lecz ani na wyświetlaczu ani pilot nie reaguje...po odłączeniu od prądu i ponownym podłączeniu jest to samo....Harman ma pól roku - niezłe dziadostwo jak po taki czasie sie psuje...macie jakis pomysł, co mogło paść ??

https://www.audiostereo.pl/topic/95668-hk-980-pad%C5%82prosz%C4%99-o-pomoc/

RoHS itp swoje robi proszę pana. Tak jak Filut piszę: jeśli jest na gwarancji to oddaj go sklepu.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Sprawdź może najpierw czy aby na pewno nie ma zwarcia w przewodach głośnikowych , a dopiero wtedy wyślij do serwisu .

Odłącz ze wzmacniacza przewody głośnikowe i sprawdź czy reaguje .

Edytuję : może to wydać się dla niektórych niezbyt mądre , ale sprawdź czy przycisk A , B , A + B jest odpowiednio włączony i czy pilot wysyła podczerwień ( popatrz przez kamerkę, lub aparat telefonu komórkowego ) .

mój ma rok i zepsuła w nim się tylko dioda które migała. Zaniosłem do salonu wysłali go i po dwóch tygodniach wrócił naprawiony. W dodatku przetestowali go czy wszystko jest ok i była tylko ta dioda uszkodzona.

:) odłącz od niego wszystko i zobacz

Troszkę logicznego myslenia :)

A jak to nie pomaga to i tak nie kombinuj

Jak jest na GW to serwis i nic więcej zaczniesz kombinować stracisz GW i dopiero popłyniesz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.