Skocz do zawartości
IGNORED

Monitor Audio GS20

Seab

Rekomendowane odpowiedzi

GS 60 to juz prawdziwe smoki i raczej ponad budżet. Nie przepada moja Pani za wielkimi skrzynkami. Mam teraz MA SILVER 6 graja tak jak kosztowały i to mi pasuje. Pójdą na sprzedaż, bo po remoncie pojawiła się szansa powrotu z moim sprzętem na salony :), czyli znów se to ustawię w salonie cyrka 40m2 a tu juz SILVER 6 trochę nikną w przestrzeni. To fajne kolumny do pomieszczeń 20 góra 25m2.

No i rozglądam się, alternatywą są SILVER 8 ale kurde też duże gabarytowo.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

GS 60 to juz prawdziwe smoki i raczej ponad budżet. Nie przepada moja Pani za wielkimi skrzynkami. Mam teraz MA SILVER 6 graja tak jak kosztowały i to mi pasuje. Pójdą na sprzedaż, bo po remoncie pojawiła się szansa powrotu z moim sprzętem na salony :), czyli znów se to ustawię w salonie cyrka 40m2 a tu juz SILVER 6 trochę nikną w przestrzeni. To fajne kolumny do pomieszczeń 20 góra 25m2.

No i rozglądam się, alternatywą są SILVER 8 ale kurde też duże gabarytowo.

Do 40m2 muszą być smoki GS20 nie da rady w 40m2 . GS60 by były ok myślę ale trudno je trafić w dobrej cenie więc Silver 8 chyba będą ok .

robin102 do takiego salona:) to np heco the new statement byly by jak znalazl, tylko obawiam sie, ze jak Twoja Pani zobaczyla by takie bestie ... ah zreszta sam wiesz :)

sam lubie MA, ale sprawdz Magnaty Quantum 807 gabaryty podobne do silver 8 cena chyba tez a graja super, tylko przyznam, ze silverow jeszcze nie slyszalem.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Wcześniej w tym metrażu dla mnie świetnie spisywały się w aspekcie wydajności do wypełnienia dźwiękiem tej kubatury B&W 603 S3 a przecież nie są to jakieś mocarne duże konstrukcje, porównywalne z GS 20. Kulumienki z ligi średnich. Nie potrzebuje raczej przewracającego mnie dźwięku, ani przesuwania mebli. Magnaty hmmmm raczej odpadają, jak i inne niemieckie konstrukcje.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Do 40m2 muszą być smoki GS20 nie da rady w 40m2 . GS60 by były ok myślę ale trudno je trafić w dobrej cenie więc Silver 8 chyba będą ok .

No tak ale seria silver niestety nie zagra jak gold i odwrotnie.

Do tego metrażu to faktycznie Gs 60, silve r8 albo coś innego w tej wielkości. Jednak jak widać Robin nie musi mieć takich armat w domu i może faktycznie GS 20 wystarczą.

Stereo Cayin A70 MKII, Marantz 67SE, Studio Hertz 16 Minas Anor 2,5III

Kino Yamaha 767, Blu-ray Panasonic, Himedia 600, Dali concept 1, JBL ES 150, Epson TW 3200

No tak ale seria silver niestety nie zagra jak gold i odwrotnie.

Do tego metrażu to faktycznie Gs 60, silve r8 albo coś innego w tej wielkości. Jednak jak widać Robin nie musi mieć takich armat w domu i może faktycznie GS 20 wystarczą.

Masz rację GS to GS jeśli kolega Robin102 nie lubi mocniejszego basu to może i GS20 mu zagrają w tych 40m2 jeśli będą optymalnie wysterowane przez dobry piecyk to bas będzie tylko to już zależy od osobistych upodobań czy tyle basu wystarczy czy to jednak za mało .

GS20 to zdecydowanie za mało do 40m2. Brałbym zdecydowanie GS60. Seria silver jak na moje ucho ma za dużo góry, są to kolumny krzykliwe, potrzebne bardzo dobrze wytłumione pomieszczenie. Stara seria gold gra bardziej wyrafinowanie, z większą kulturą i bez podbarwień górnego zakresu. Słuchałem ich z Naimem. Moim zdaniem za takie ceny jakie są obecnie po obniżkach to są to kolumny wybitne.

Naim CD5XS + NAT05XS + Supernait + Hicap 2 + FlatCap x2 + HiLine + Naca5 + Spendor A5

W temacie basu to dla mnie nie musi go być dużo i siła go. Musi być barwny, urozmaicony i raczej twardszy taki. Podoba mi się bardzo bas z Sonus Faber mały model Toy Tower.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.