Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie o ampilitunery Yamaha

Makrys

Rekomendowane odpowiedzi

A no właśnie. Bo pre out nie da się wyłączyć z tego co wiem.

Pure audio może nie być tego problemu bo tym guzikiem gasisz programy dps. Trudno żeby je więc zmieniał.

Wyślij na serwis jesli jest na gwarancji. Nie kombinuj.

No niestety gwarancja skończyła się dwa lata temu. Dziś wysyłam do serwisu zobaczę co powiedzą

Dziwna usterka, może się styki/sensory od przycisków do zmiany trybów DSP uszkodziły/zabrudziły i jest efekt jakby się cały czas je naciskało ;> Może da się to jakoś samemu naprawić ...

Wstrzymał bym się z wysyłką do Yamahy, najpierw bym uderzył do jakiegoś lokalnego naprawiacza "RTV" ;)

Witam ponownie. Yamaha pojechała do naprawy i zostałem bez sprzętu. Chciałbym coś kupić ( stereo ) do 2 tyś złotych co byście proponowali?

Głośniki mam JBL NORTHRIDGE E80.

Chciałbym abym miał dostęp do radia internetowego, oraz Bluetooth.

Dzięki za pomoc

Witam ponownie. Yamaha pojechała do naprawy i zostałem bez sprzętu. Chciałbym coś kupić ( stereo ) do 2 tyś złotych co byście proponowali?

Głośniki mam JBL NORTHRIDGE E80.

Chciałbym abym miał dostęp do radia internetowego, oraz Bluetooth.

Dzięki za pomoc

Myślę o takim sprzęcie

Yamaha MusicCast R-N402D

W tym budżecie to raczej króluje Onkyo TX-8150, cena spadła ostatnio tak że się idealnie zmieścisz :>

Krzaku 666 a jakie kolumny byś polecał do tego Onkyo?

Ja myślałem o następujących :

Tonsil Siesta

Klipsch R28f / 26f

Pylon Audio Pearl 25

Czy jest sens zmieniać JBL NORTHRIDGE E80

A czego ci brakuję?

Na pearl się nie przesiadziesz bo będziesz uważał że jest mało basu. Przy klipsch bas będzie lepszy i góra znacznie bardziej wyraźna, siesta????

Jaki masz budżet na kolumny i czemu chcesz zmienić bo wybór jest.

Podjedz na odsluch kilku typów.

A czego ci brakuję?

Na pearl się nie przesiadziesz bo będziesz uważał że jest mało basu. Przy klipsch bas będzie lepszy i góra znacznie bardziej wyraźna, siesta????

Jaki masz budżet na kolumny i czemu chcesz zmienić bo wybór jest.

Podjedz na odsluch kilku typów.

onkyo+kolumny budżet max 4500-5000

Nie wiem czy ten nowy amplituner dobrze zagra z JBL NORTHRIDGE E80.

Do amplituner KD Yamaha, ( która pojechała do naprawy) chciałbym podłączyć onkyo przez PRE-OUT

Myślę jeszcze aby głośniki JBL podłączyć w innym pokoju do Yamaha HTR-5630 i dlatego zastanawiam się nad zakupem nowych głośników.

• 1 miesiąc później...

Amplituner przyjechał z serwisu. Niestety ale nie naprawiony. Wg serwisu uszkodzona płyta DSP koszt naprawy przewyższa wartość urządzenia.

A to pech. Nie wiem czy szukać kogoś kto by umiał naprawić to urządzenie.

Być może jest to tylko pierdółka.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.