Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowe konstrukcje Dinka

donic

Rekomendowane odpowiedzi

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Zrobiłem kilka zdjęć ale nie potrafię tego wrzucić ani tutaj, ani do aukcji na alle, ani do ogłoszenia. Nie wiem jak to zrobić. Jak ktoś mi podpowie, to wrzucę.

pozdr

donic

Krok pierwszy: kliknąć "Odpowiedz".

post-3254-0-24969100-1342337454_thumb.jpg

Krok drugi: kliknąć "Przeglądaj" i wybrać plik zdjęcia z dysku twardego.

Krok trzeci: kliknąć "Załącz ten plik".

post-3254-0-12481500-1342337540_thumb.jpg

Krok czwarty: kliknąć "Dodaj do wpisu".

post-3254-0-88841800-1342337612_thumb.jpg

Krok piąty: kliknąć "Dodaj odpowiedź".

GM

I chyba się udało

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11786-0-87801000-1342339825_thumb.jpg

post-11786-0-78499200-1342339838_thumb.jpg

post-11786-0-02635300-1342339852_thumb.jpg

post-11786-0-66163100-1342339892_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dink nie jest taka sierota

Wnet odkupi tego knota!!

W nim zawarta myśl techniczna

Obudowa też jest bardzo śliczna

Aukcja trwa wciąż-kto da więcej

Donic mocno zaciera swe ręce

Cena w górę niech szybuje

Donic zwrotów nie przyjmuje

Patrząc na to ze swej strony

Z knotem trza być zadowolonym!!

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

I chyba się udało

post-3254-0-30617800-1342341071.jpg

Rozwiązanie pokazane na tym zdjęciu było kiedyś dyskutowane na innym forum.

Konkluzja była jednoznaczna. Przewód PE/N biegnący od gniazda IEC musi być podłączony do podstawy urządzenia, za pomocą zacisku śrubowego/lutowania lub spawania, w miejscu tylko i wyłącznie do tego celu przeznaczonym. Nie powinno się wykorzystywać elementów mocujących inne składniki urządzenia, jak w tym przypadku gniazdo IEC.

Właściwe podłączenie przewodu PE/N do chassis pokazuje obrazek poniżej.

post-3254-0-31237500-1342341678_thumb.jpg

GM

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Konkluzja była jednoznaczna. Przewód PE/N biegnący od gniazda IEC musi być podłączony do podstawy urządzenia, za pomocą zacisku śrubowego/lutowania lub spawania, w miejscu tylko i wyłącznie do tego celu przeznaczonym. Nie powinno się wykorzystywać elementów mocujących inne składniki urządzenia, jak w tym przypadku gniazdo IEC.

O! To poważny problem. To pewnie stąd ta nerwowość w dźwięku i te nieefektowne skraje pasma.

A tak na marginesie jaja sobie robisz?

Rację ma GM. masa (uziemienie) MUSI być prowadzone do łaczówki uniemożliwiającej przypadkowe rozłączenie , oraz (co najważniejsze ) posiadac minimalną rezystancję połączenia.Nie śrubki,plastikowe przekładki.Czyste połaczenie przewód - obudowa., odpowiedniego przekroju przewodem.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

O! To poważny problem. To pewnie stąd ta nerwowość w dźwięku i te nieefektowne skraje pasma.

Oczywiście, że robię sobie jaja, bo przecież nie mogę nie robić sobie jaj. Urządzenie budzące wątpliwości co do jakości dźwięku, zostało po prostu wykonanie niezgodnie z zasadami sztuki i w razie nieszczęśliwego wypadku, jego twórca nie będzie mógł się już radośnie śmiać.

Oczywiście ma to szczególne znaczenie dla dwużyłowych instalacji elektrycznych w naszych blokach.

Skoro tak, to w jakim celu zostało zastosowane w inkryminowanym urządzeniu, gniazdo IEC ze stykiem PE/N?

GM

Skoro tak, to w jakim celu zostało zastosowane w inkryminowanym urządzeniu, gniazdo IEC ze stykiem PE/N?

GM

To jest pytanie do konstruktora.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Jak rozumiem ma to wpływ tylko na ochronę przed porażeniem, a nie na jakość dźwięku.

Właśnie i dokładnie o to mi chodziło. Moim zdaniem ma to szczególne znaczenie wtedy, gdy zbudowane urządzenie ma być przedmiotem handlu.

GM

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Przewód PE/N biegnący od gniazda IEC musi być podłączony do podstawy urządzenia, za pomocą zacisku śrubowego/lutowania lub spawania, w miejscu tylko i wyłącznie do tego celu przeznaczonym.

W sumie, by pozostać w zgodzie z normą, powinien był go przyspawać.

Ta licytacja świadczy o tym,że najlepszą reklamą jest antyreklama.Ludziska się biją o tego knota.Już nie będę zachwalać sprzedawanych przedmiotów na Alledrogo:)Bądź tu mądry...

to jest najlepszy dowod na dzialanie" brzmienia".Na normalnych .

"Sprzedaję, gdyż posiadam dwa takie same wzmacniacze" kfadrofonia, kfadratowa wpadka czy parami chodzą jak zomo?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

mamel

Tak dziwnie się złożyło, że posiadam dwa wzmacniacze wykonane przez Dinka. Różnica między nimi polega na tym, że jeden posiada 3 wejścia a drugi 1 wejście. Konstrukcyjnie są podobnie wykonane. Mamel posiadanie dwóch takich samych wzmacniaczy jest podejrzane ?

Niech donic zobowiąże nowego nabywcę do napisania kilku zdań na temat przedwzmacniacza.

No cóż, takich możliwości w stosunku do obcych mi osób, to niestety nie mam.

pozdr

donic.

Zmusić nie możesz, ale poprosić. Może będzie chciał podzielić się wrażeniami.

Faktycznie poprosić to i mogę lecz nie będę do człowieka dzwonił i zawracał Mu głowy forum AS i pisaniem recenzji Phono Knota. Ja swoją opinię jasno wyraziłem, to g...wno odsprzedalem i nie jestem już zainteresowany ani Dinkiem, ani jego rękodzielniczymi wyrobami z referencyjnej serii Knot by Dink (aktualnie do sprzedaży jest wystawiony AMP845 Knot by Dink).

Z tego co pamiętam, to Ty jesteś właścicielem Phono Knota, a więc podejmij własne zobowiązanie napisania i opublikowania recenzji tego wybitnego produktu. Spróbuj też zobowiązać do napisania takich recenzji innych właścicieli Phono Knota, którzy się ujawnili w tym wątku, jeżeli jesteś tym zainteresowany i masz przekonanie, że jest on godny takiego zainteresowania.

Ja zapominam już o tym żenującym incydencie, dzięki któremu z jednej strony straciłem jakieś pieniądze lecz z drugiej strony nauczyłem się już omijać wszystkich takich Dinków szerokim łukiem.

pozdr

donic

Na razie nic nie piszę, żeby nie być posądzonym o stronniczość.

We wrześniu będę miał możliwość zrobienia, rzetelnego testu porównawczego z przedwzmacniaczem EAR 834P, wówczas wyniki dokładnie opiszę.

Ocenę jakiegokolwiek sprzętu w dwóch słowach, "Zagrało to chudo i bez basu" w ustach "audiofila" pozostawiam bez komentarza.

(...)

Ocenę jakiegokolwiek sprzętu w dwóch słowach, "Zagrało to chudo i bez basu" w ustach "audiofila" pozostawiam bez komentarza.

Jak dla mnie powyższe dwie cechy dyskwalifikują to urządzenie w moim systemie, zaś do szacownego grona "audiofilów" nie pretenduję i im pozostawiam zabawy w testy porównawcze i kwieciste audio-poematy, czyli ich opisy.

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Z tego co pamiętam, to Ty jesteś właścicielem Phono Knota, a więc podejmij własne zobowiązanie napisania i opublikowania recenzji tego wybitnego produktu. Spróbuj też zobowiązać do napisania takich recenzji innych właścicieli Phono Knota, którzy się ujawnili w tym wątku, jeżeli jesteś tym zainteresowany i masz przekonanie, że jest on godny takiego zainteresowania.

Jak dla mnie powyższe dwie cechy dyskwalifikują to urządzenie w moim systemie, zaś do szacownego grona "audiofilów" nie pretenduję i im pozostawiam zabawy w testy porównawcze i kwieciste audio-poematy, czyli ich opisy.

Testy porównawcze wykazują różnice między urządzeniami i gdy byłeś zainteresowany posiadaniem jak najlepiej pasującego do Twojego systemu to je tak zwyczajnie, z całą perfidią, po audiofilsku wykonałeś i to do tego w doborowym audiofilskim gronie, a teraz co tu piszesz? Wypowiedziałeś też swoją audiofilską opinię. Skąpą, bo skąpą, ale zawsze. Jak chcesz się określić? Audiofanem, jakoś inaczej…? To tylko semantyka. Ty nie pretendujesz, Ty jesteś audiofilem, tyle, że bycie nie obdarowuje od razu dobrym słuchem, czy gustem, ot co. Wypowiedziałeś też ileś tam swoich opinii na prawach miarodajnych, ale niestety opartych jedynie na własnych preferencjach. Może dysponujesz już większą kasą by zastąpić pre za 2tyś.zł urządzeniem za 2tyś.Euro, ale wielu tutaj ciągle jeszcze nie i to im wyrządziłeś krzywdę. Część z nich rzeczywiście będzie myśleć, że Cię skrzywdzono. Nawet przy całej dobrej woli trudno będzie posprzątać wszystkie Twoje kupy.

Testy porównawcze wykazują różnice między urządzeniami i gdy byłeś zainteresowany posiadaniem jak najlepiej pasującego do Twojego systemu to je tak zwyczajnie, z całą perfidią, po audiofilsku wykonałeś i to do tego w doborowym audiofilskim gronie, a teraz co tu piszesz? Wypowiedziałeś też swoją audiofilską opinię. Skąpą, bo skąpą, ale zawsze. Jak chcesz się określić? Audiofanem, jakoś inaczej…? To tylko semantyka. Ty nie pretendujesz, Ty jesteś audiofilem, tyle, że bycie nie obdarowuje od razu dobrym słuchem, czy gustem, ot co. Wypowiedziałeś też ileś tam swoich opinii na prawach miarodajnych, ale niestety opartych jedynie na własnych preferencjach. Może dysponujesz już większą kasą by zastąpić pre za 2tyś.zł urządzeniem za 2tyś.Euro, ale wielu tutaj ciągle jeszcze nie i to im wyrządziłeś krzywdę. Część z nich rzeczywiście będzie myśleć, że Cię skrzywdzono. Nawet przy całej dobrej woli trudno będzie posprzątać wszystkie Twoje kupy.

Jeżeli nie zrozumiałeś co i po co zrobiłem, to napiszę jeszcze raz krótko i po "wojskowemu" (z góry przepraszam, jeżeli kogoś urazi słownictwo).

Otóż kupiłem gó ... wno (Phono Knota) od...

[cenzura, niestety. Można pisać o produkcie "gówno", ale nie można obrzucać nikogo obelgami]

...(Dinka). Napisałem o tym po to, aby nikt inny nie naciął na tego megakonstruktora i jego rękodzielnicze wyroby.

Tylko tyle i aż tyle.

Partacz? Po rozbieranej sesji tylko jeden, słabiutki komentarz.....

Partacz ? Tak.

Szczegóły techniczne-konstrukcyjne są super ważne, jednakże zdecydowanie mniej mnie interesują od walorów sonicznych. Po sesji rozbieranej ktoś jednak napisał, że grozi to porażeniem prądem. To mało ?

Najważniejsze jednak !!!!!!! Partacz, bo gra to chudo i bez basu !!!!!!!

I to byłoby już na tyle, bo szkoda się powtarzać.

Gość masza_ck

(Konto usunięte)

Ja jestem jednym z tych, których nie stać na preamp gramofonowy za dużą kasę lecz na czym ta krzywda ma polegać? W ogóle nie czuję się skrzywdzony. Phono Knot kosztuje 2 tys i dzięki donicowi wiem, aby nie ryzykować wydawania moich pieniędzy na wątpliwe urządzenie. Po co mam ryzykować, kiedy istnieją jakiekolwiek wątpliwości. Słuchał go przecież i oceniał nie tylko donic, a na rynku jest dosyć dużo takich urządzeń w podobnej cenie (można przecież kupić sh). W tej cenie lub trochę wyższej są urządzenia, które nie budzą żadnych wątpliwości np. EAR834, a którego można upolować za jakieś 3-3,5 tys. Lepiej poczekać trochę i dozbierać na coś bezdyskusyjnego.

A może ktoś używa lampowego Projecta i może napisać coś o nim? To chyba bardzo zbliżone pieniądze do Phono Knota.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.